MyCreed World

Menu
 • Assassin’s Creed
  • Close
 • All Articles and Reviews
  • Close
 • MyCreed World and Network
  • Close

Werken voor MyCreed?

Heb jij net zoveel passie als wij voor Assassin’s Creed? Wil je net als ons je mening kwijt over de franchise? En ben je er net als ons 24/7 mee bezig? Dan is werken voor MyCreed misschien wel wat voor jou. Begin deze maand hebben we een vacature geplaatst voor onze Engelstalige merk MyCreed Global. Graag geef ik net even wat achtergrond informatie zodat je misschien makkelijker een keus kan maken of nu helemaal denkt dit is iets voor mij!

Gaat het om een betaalde baan of ..?

De meest terecht gestelde vraag is “Krijg je betaald voor het werk wat je verricht binnen het bedrijf MyCreed?” Wij als bedrijf hebben op dit moment geen inkomsten bron. Hier is bewust voor gekozen omdat wij ons pas later dit en of volgend jaar gaan richten op een inkomsten bron. Wat niet betekend dat het dan gaat veranderen, integendeel zelfs. Iedereen die voor MyCreed werkt ongeacht het merk krijgt niet betaald voor dat werk.

Je hebt ook geen werkweek van 40 uur, of dat je 24/7 stand-by moet staan. Er is ook geen kantoor waar je heen kan of wordt verwacht. Je werkt voor en met ons en je doet dit gewoon thuis vanachter je eigen computer. Wanneer er inkomsten gegenereerd gaat worden  Denk dan aan dat we naar bepaalde events kunnen gaan. Dat we camera’s kunnen aanschaffen voor vlogs, de website betaald kan worden en meer! Op deze manier zorgen we dat we er allemaal beter van worden en meer kunnen doen binnen MyCreed. Ook zit je niet vast aan een contract maar worden er goede afspraken gemaakt wat je kan, wilt en meer. Op deze manier bepaal je altijd zelf een groot deel wat kan en wat niet kan.

Werken voor MyCreed moet je zien als je bijbaan en in de belangrijke tijden (E3, release etc.) als je passie voor de serie. Iedereen binnen MyCreed neemt zijn of haar werk serieus om zo tot een mooi resultaat te komen. En uiteraard dat wij als fans ons plezier uitstralen middels onze content!

Aantal uur per week?

Vervolgens hoeveel uur jij besteedt aan of binnen MyCreed is helemaal aan jou. Dit wordt op dag één volledig afgestemd met onze content manager Mandy. Zij stemt met jou alles af wat er kan, wat niet etc. We willen niet dat je 24/7 ermee bezig bent omdat het “moet”. Wil je wel 24/7 ermee aan de slag dan is dit geheel aan jezelf. Dat we minimaal elke dag even kort contact hebben middels ons chat programma / Skype en of telefoon dat hoort erbij. Ook worden er regelmatig meetings gehouden om elkaar even ‘face-to-face’ te zien en spreken.

Voor elk teamlid geldt altijd de regel je bent inzetbaar binnen één merk of meerdere. Wanneer dit is afgestemd zal jij samen met een collega content maken en inplannen voor de website en de bijbehorende Facebook pagina. Je werkt dus altijd samen met een collega onder de leiding van Mandy en mijzelf (Michael).

In sommige gevallen ben je een uur per week kwijt en in sommige gevallen meerdere uren. Wanneer je aangeef ik wil wat doen, of wat kan ik doen wordt er samen besproken wat kan en niet. Ook zal je een planning krijgen zodat je precies weet waar je aan toe bent en hoeveel tijd dit minimaal kost. Er zijn een paar momenten in het jaar dat er net even iets meer gegeven moet worden omdat Assassin’s Creed inmiddels maar 1x in de 2 jaar komt. Wat betekend dat wanneer er “officieel” nieuws is wij er ook moeten staan. Ook dan zorgen we voor een goede planning en taakverdeling!

Het aantal uur is dit grotendeels in je eigen handen, met een uitzondering hier en daar. In het begin zal het even iets meer werk en tijd worden. Naarmate je meer gewend raakt aan hoe er gewerkt wordt, wat er gedaan moet worden kan je later meer in minder tijd. Wat uiteraard overal geldt en bij elk bedrijf / “bij” baan.

Niet betaald, aardig wat uur waarom dan eraan meewerken?

Ben je net zo Assassin’s Creed fan als ons dan wil je het over de serie hebben. Je wilt gehoord worden en je mening (positief of negatief) geven. Dankzij MyCreed kan jij deze laten horen en delen met andere fans! Of het nu gaat om je eigen blog-serie of gewoon een scherp artikel. Is het schrijven niet genoeg? En wil je een podcast opzetten of zelfs een vlog serie? Dit is allemaal in goed overleg mogelijk. Wij als MyCreed bieden fans een platform om zijn of haar mening / verhaal te delen met andere. Dit kan je als volger/bezoeker maar ben je onderdeel van het team dan is er veel mogelijk.

Een aantal voorbeelden van onze verschillende blogs:

 1. Assassin’s Creed Syndicate blog-serie (Nederlands);
 2. De hoed van Jacob, je leest het goed het gaat om de hoed van Jacob (Nederlands);
 3. De Engels-talige blog-serie The history behind … (Engels);
 4. Nederlandse en Engelstalige blogs over de Ezio Collection.

Een aantal voorbeelden van onze verschillende artikelen:

 1. MyCreed Nederland op Firstlook 2016 (Nederlands;
 2. Assassin’s Creed niet meer jaarlijks (Nederlands);
 3. Netflix die samen gaat werken met Ubisoft? (Engelstalig);
 4. Feiten over de film (Engelstalig).

Andere content:

 1. Interviews met Cosplayers (Engelstalig);
 2. Cosplay profielen (Engelstalig;
 3. Fanart, art, merchandise en meer!.

Zoals je kan zien hebben we verschillende soorten content. En zelfs binnen de blogs en of artikelen heeft ieder teamlid binnen de grenzen zijn of haar eigen schrijfstijl. Op deze manier kan je altijd je eigen mening en schrijfstijl kwijt en wordt er gezorgd dat de manier waarop altijd match met hoe MyCreed zich profileert.

MyCreed?

We bestaan inmiddels al sinds 2012 en zijn begonnen als simpele website. Inmiddels zijn we wat jaren verder, hebben er duizenden volgers. Een geheel nieuwe website met veel meer mogelijkheden voor ons zelf maar ook voor onze mede-Assassin’s Creed fans. Ons doel is DE Assassin’s Creed community wereldwijd te worden. Met een leuk en gezellig team die een zeer goede motivatie heeft om ervoor te gaan. Om het dagelijks/wekelijks te hebben over Assassin’s Creed. Nieuwe ideeën uit te werken, eigen verhalen te bedenken en ga zo maar door. Je werkt mee aan een bedrijf wat geld wilt verdienen maar dit direct terug investeert in zich zelf zodat wij als team hier allemaal van mee kunnen profiteren.

Door al onze verschillende merken is er altijd wel voor iemand wat waar je aan mee kan werken. Op dit moment is er een positie vrij binnen Global. Echter geldt dit voor alle merken. Elk merk heeft een andere insteek, een andere opzet en doel. Het is niet dat we het ene letterlijk overnemen en dit plaatsen op een ander merk.

Het is soms echt even flink werken met z’n alle maar door de scherpe planning en ruime ervaring weten wij als management altijd wat we vragen of niet. Neem gerust een kijkje op de website, en neem een kijkje op onze Facebook pagina’s waarbij we dagelijks content leveren op veel vlakken.

Tot slot

Ik hoop dat deze Blog iets meer duidelijkheid heeft gegeven aan jullie en dat als je interesse heb contact met ons opneemt. Vragen en of opmerkingen mail deze gerust en we komen hier vrijwel diezelfde dag nog op terug. Lees gerust onze vacature nog eens door en wie weet tot snel?!