MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

“TV” Serie Assassin’s Creed?

Hoe zou het zijn als Ubisoft zijn handen in één slaat met Netflix? Met name als we kijken naar de recente film, wat in mijn ogen een zeer geslaagde eerste film is. Uiteraard kunnen dingen beter, maar gezien de tijdsduur hebben ze er een mooi en kloppend verhaal van kunnen maken. Een TV serie zou daarom zeker een uitkomst kunnen zijn, meer tijd d.m.v. afleveringen en uiteraard in seizoenen. In deze blog sta ik stil bij dit onderwerp en ga ik er al echt vanuit dat als deze serie komt het in samenwerking gaat met Netflix!

Naast gamer ben ik ook een enorme film en serie liefhebber en kijk ik alles wat los en vast zit. Sinds Netflix in Nederland is gekomen is het voor mij niet meer weg te denken. Met een mooi aanbod aan films en series, zowel oud als nieuw, is er altijd wel wat te kijken. Maar Netflix produceert ook eigen films en series, of gaat samenwerkingen aan, zodat deze films en series exclusief op Netflix komen en zelfs verschijnen op DVD en/of Blu-Ray. Je kan deze films en series herkennen aan het a Netflix Original logo.

Netflix Originals

De bekendste en hoogvlieger is House of Cards met Kevin Spacey en Robin Wright in de hoofdrol. Een Amerikaanse drama serie geïnspireerd op de gelijknamige Engelse serie. Een serie waar Netflix hoog mee inzet, aangezien dit ook hun eerste 4K serie was. Elk seizoen telt een aflevering of 13 en duurt ongeveer een minuut of 60 per aflevering. Deze tijdsduur is dan ook perfect voor de makers om het verhaal te vertellen zoals ze het willen vertellen. Als we kijken naar een andere samenwerking, namelijk tussen Marvel en Netflix, heeft Marvel de ruimte om de niet al te bekende ‘helden’ middels een serie een mooi en nieuw podium te geven. Denk dan aan Jessica Jones, Daredevil, Luke Cage en als nieuwste serie Iron Fist. Ze spelen zich allemaal af in dezelfde stad, en toch behouden ze hun eigen sfeer en stijl, en zo nu en dan mixen ze de cast met elkaar waardoor je bepaalde karakters blijft zien in meerdere series.

Waarom Netflix?

In mijn ogen is er maar één partij die dit project samen met Ubisoft goed kan uitvoeren en dat is Netflix. Hun bereik en ervaring is beter dan bijv. een Amazon, die ook recent is begonnen met een zelfde soort dienst. Genaamd Amazon TV, breken ze nu langzaam door, maar zijn nog lang niet op het niveau waar Netflix zit. Dat Ubisoft zou kiezen voor Netflix en niet een netwerk als AMC (The Walking Dead) is logischer. Een TV serie op de ouderwetse manier draait voor 90% om hoge kijkcijfers, je tijdslot en op welke dag van de week. Als dit allemaal in balans is en blijft, dan zit je goed. Vaak als het niet goed draait dan wordt een serie direct van de buis gehaald. Bij Netflix bepalen de abonnees wanneer ze de serie kijken en in één keer een heel seizoen kijken (opsparen) of elke week een aflevering kijken. House of Cards komt bijv. in één keer op Netflix, maar een serie als Beter Call Saul weer één keer per week. Dit omdat de serie eerst op TV komt, en daarna pas naar Netflix. Er zijn dus meerdere mogelijkheden met Netflix om een serie of film te produceren en uit te zenden.

Assassin’s Creed TV Serie

Ongetwijfeld zal de serie anders gaan heten, maar laten we voor het gemak even deze titel kiezen. De mogelijkheden zijn enorm, vooral als we kijken naar wat Marvel doet met haar series. Namelijk ruimte creëren voor de minder bekende helden uit hun universum. Daarnaast hebben we de grote helden op het witte doek. Wel verwijst de serie naar de films en bijbehorende helden. Op deze manier kan een Assassin’s Creed TV Serie een brug slaan tussen de games, film(s) en TV Serie. Of ze doen precies wat de film ook heeft gedaan, een eigen verhaal, een eigen insteek en dit mooi en goed uitwerken.

De mogelijkheden zijn enorm, zo zouden ze de huidige tijd volledig kunnen uitwerken en de serie Abstergo Technologies noemen. In de film werd ook afgeweken van Abstergo Entertainment en werd de Abstergo Foundation geïntroduceerd. Op deze manier kunnen ze genoeg Abstergo bedrijven verzinnen en hier het verhaal omheen maken. Wat ze ook kunnen uitwerken is hoe de Brotherhood nu leeft en functioneert. Want hoe de hedendaagse ‘Templar’s’ leven en werken, daarvan weten we dat dit gebeurt middels Abstergo. Maar de Assassins dan?! Dit is zelfs in de games niet echt belicht, voor zover ik mij kan herinneren.

Als Ubisoft dit goed aanpakt kunnen ze een zeer goede en mooie serie maken in samenwerking met Netflix. Echter hoop dik niet dat er een serie komt over een al bekend personage, mede omdat we deze al kennen. En uiteraard dan snel gaan vergelijken met hoe dit karakter in de game is en hoe deze in de serie is. Zelfs een jonge versie zou ik niet interessant vinden. Een oude versie lijkt me ook niet interessant, omdat ook deze zo nu en dan wel in de games zijn voorgekomen. Ze zouden zich zelfs helemaal kunnen richten op enkel de Templars dan wel Assassins. Maar wederom wel gericht op nieuwe karakters.

Persoonlijk zou ik graag meer van het heden zien, hoe de Templars Abstergo runnen. Daarnaast hoe de Brotherhood op dit moment actief is. Uiteraard zo nu en dan een stap terug naar het verleden, echter is dit al meteen een flinke kosten post. De serie Marco Polo, die er schitterend uitzag en een goed verhaal had, een hele tijd geleden gestopt is omdat de kosten te hoog waren. Dit in combinatie met de lage kijkcijfers bleek het niet rendabel voor Netflix, wat erg jammer is.

En zo zie ik een serie wel zitten, in de ‘realistische’ stijl van de film, met hier en daar een mooie verwijzing naar de film en/of game-serie. Een eigen draai en uniek verhaal, dat zou de serie echt kunnen maken. Wat betreft cast hoop ik dat ze kiezen voor minder bekende of zelfs geheel onbekende acteurs, zoals Marvel dit ook doet. Op die manier leg je ook niet direct hoge verwachtingen, zoals wanneer je een ‘A’ cast neemt. Kortom, als het aan mij ligt beginnen beide partijen snel met het afronden van de onderhandelingen en komen ze snel met een aankondiging!

Zelf gemaakt ter illustratie

Hoe kijken jullie hier tegen aan en zien jullie een serie van Assassin’s Creed zitten, en zo ja, in welke vorm?
Of heb je een andere mening? Deel deze dan gerust met ons!