MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Senu, de ware heldin van Assassin’s Creed Origins

Volgens mij kan ik er wel vanuit gaan dat iedereen, dan wel niet de meeste, al “Origins” hebben gespeeld. Uiteraard heeft de game onwijs veel nieuwe features. Ik zou graag dol enthousiast over alles willen schrijven, maar één onderdeel bleef heel erg bij me: Senu!

Wat een held. Gevleugde kampioen. Luchtruim verkennende compagnon. Origins neemt ons letterlijk de lucht in. Eagle vision krijgt nu een gezicht, het was er altijd al en is er nog steeds, maar nu met een fysiek beeld. Je kan nog altijd de hoofdpersoon, Bayek, de ruimte laten scannen met “Eagle vision”. Nu is ook mogelijk te (één keer klikken op “pijltje omhoog”) switchen naar Senu, die altijd boven je vliegt, of op je arm komt zitten als je inactief bent.

Senu ziet alles, dus ideaal om je tactiek te bepalen. Regelmatig moet je naar plekken toe die verboden zijn, Senu kan dan alle soldaten markeren (later ook hun routes weergeven), schatkisten, wapenrekken en de kapiteins. Uiteraard ook je “target”. Daarnaast kan zij ook de omgeving verkennen voor je zodat je de “ins and outs” kent van de omgeving

Verder biedt ook Origins ook diepgang in het jagen op wild. Ook hierbij is Senu je beste vriend. Roep haar op en zij ziet al het wild en welk materiaal je er van krijgt. Er zijn namelijk diverse grondstoffen die nodig hebt voor het “craften” van je pantser. Je kan het doel dan markeren en zo je “approach” maken. Boog misschien? Meestal goed, later kan je ook twee bogen nemen. Is dat handig dan, is één niet genoeg? Jazeker, tegenwoordig zijn meerdere soorten bogen die allen hun specialisatie hebben. Jachtbogen, strijdersbogen, precisie bogen en snelle bogen. Dit telt natuurlijk ook met de mêlee wapens.

Soms is je eerste schot ook niet genoeg voor de kill, een tweede kan af en toe ook niet baten. Dan afmaken met je zwaard, of welk wapen je ook draagt. Loot je gewonnen goods en als je genoeg hebt kan je enkele pantser items upgraden. Later heb je ook materiaal nodig die niet van beesten te verkrijgen is, deze worden getransporteerd door karavanen. Je zal deze moeten onderscheppen en zo het materiaal bemachtigen. Dit onderdeel in Origins vergt veel tijd in de game, maar is het waard.

Senu’s zicht op de kaart wordt beter na je meer “sync spots” behaald, ook in het vaardighedenmenu zijn er skills voor haar te behalen. Zoals, een afleidingsskill op targets, waardoor je ongezien een kill kan maken.

Ontdek zelf wat je allemaal kan doen met Senu, je zal verlieft worden op haar. Hoewel ik zelf een goede relatie heb, begon ik gisteravond heel erg te twijfelen. Gelukkig schoot ik snel al uit mijn fantasie.