MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

SATURDAY THEMEDAY: Weaponry – Hidden Blade

We zaten er de eerste paar uur in de game allemaal naar uit te kijken, wanneer en waar krijgen we het, en welk verhaal schuilt erachter? Uiteindelijk als we Aya ontmoeten in Alexandrië verkrijgen wij dit monumentale wapen uit de Assassins’s Creed reeksen, de Hidden Blade.

Volgens de verhaallijn

Aya verkreeg het verborgen mes van Cleopatra als blijk van haar vertrouwen in haar diensten en geeft deze aan Bayek bij hun eerste ontmoeting tijdens de verhaallijn. Volgens de legende gedragen door de ( Assassin) Darius die hiermee  de Persische koning Xerxes mee heeft vermoord. En zoals Bayek de blade noemt, “ingenieus”, is een perfecte benaming voor dit wapen.

Helaas voor Bayek geldt wel nog de oude regel: je ringvinger voor het gebruik van de hidden blade. We zagen in de film al Aguilar vrijwillig zijn vinger laat afhakken voor de brotherhood om het wapen te gebruiken. Tijdens het vermoorden van de slang in het badhuis van Alexandrie merkt Bayek dit offer terwijl hij het mes door de keel van Eudoros drijft.

Historie Hidden blade

De hidden blade was voornamelijk bedoeld om discreet je vijand te elimineren. Doordat deze goed verborgen zat en niet opviel was het mogelijk ermee te free runnen en willekeurig en ongezien iemand te vermoorden en er vervolgens er snel vandoor te gaan zonder dat iemand doorhad wat er nou precies gebeurd is. Buiten dat het mes niet echt gebruikt kan worden voor “full ahead combat” is dit wel het meest efficiënte moordwapen om vanuit allerlei posities je vijand te vermoorden. Vanuit de lucht, een hooiberg, tussen een groep mensen of gewoon recht toe recht aan. De vijand heeft geen schijn van kans zodra dit mes tegen de keel wordt gezet.

Vanaf het eerste deel is de Hidden Blade aangepast waardoor het verliezen van de ringvinger niet meer nodig is, in het tweede deel haalt Leonardo Davinci nog een grap uit met Ezio door hem zijn vinger bijna af te hakken maar verzekerd hem erna dat dit niet meer nodig is door de modificaties die zijn uitgevoerd over de jaren heen.

Hoe werkt de hidden blade

Een van de eerste hidden blades hadden een ring met een draad aan de pink, door de pols te strekken en tegelijkertijd de vinger werd het mechanisme geactiveerd en sprong het mes langs de pols en de hand af naar buiten. Het vergt dus wel enige accuratie om de juiste timing te hanteren. De latere modellen hadden een inwendig drukpunt mechanisme dat werd getriggerd door het uitstrekken van de pols waaran de blade vast zit.

Soorten Hidden blades

De eerste modellen waren vooral simpel en hadden geen extra opties behalve een mes. Tijdens de renaissanse vind Ezio codex paginas waarop beschrijvingen staan voor extra opties. Leonardo buigt zich met liefde over deze tekeningen en helpt Ezio met het verbeteren en upgraden van zijn hidden blade.

Zo werd het dubbele mes en een tweede hidden blade geboren, en ook nog een uitschuifbaar mini pistool om van een grotere afstand je vijand ongezien te elimineren, of een met met gif om iemand langzaam te laten sterven.

Draana volgen nog het haakmes, pivot mes en de phantom blade wat eigenlijk gewoon een mini kruisboog is met een mes, en in 1 woord geweldig. Kortom een onmisbare vriend is de hidden door de eeuwen heen voor de Assassin’s en ook een aantal Tempeliers, zoals Altair ooit zei:

“The Hidden Blade has been a constant companion of ours over the years. Some would say it defines us – and they would not be entirely wrong. Many of our successes would not have been possible without it.”

―Altaïr Ibn-La’Ahad