MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

SATURDAY THEMEDAY: RELIGION – Goden uit Origins

Assassin’s creed origins, wat een mooie game! Ik ben er verslaafd aan en heb er gewoon moeite mee om hem neer te leggen. En wat een geschiedenis zit er weer in. Gelukkig ben ik gek op de mythologie en geschiedenis van de Romeinse en Eqyptische tijden. Wisten jullie dat de veer van Bayek gebruikt werd in de onderwereld om te kijken of de overledenen de waarheid spraken voor ze door mochten naar de velden. Wist je bijvoorbeeld dat de Egyptenaren meer dan 80 goden hadden? Ze weten eigenlijk niet precies hoeveel het er waren. Graag wil ik een paar bekende goden met jullie bespreken.

We beginnen bij Siwa het dorp van Bayek waar het verhaal van onze assassin begint. In Siwa staat een grote tempel voor de god Amon. Amon word gezien als de god van de dynastie ook wel de schepper god/zonnegod genoemd.
Na Siwa ga je naar Alexandria waar we verder gaan met het verhaal. Wisten jullie dat Alexandria de éna grootste stad is was van Egypte. De stad Alexandria aanbid de god Serapis. Serapis werd gezien als de god van de genezing. Door zijn samenwerking met de god Osiris werd hij ook betrokken in de landbouw en de onderwereld.

Anubis, de god die we in de game kennen van “The Trials of the Gods”.  Hieronder kan je zien hoe hij word afgebeeld met een jakhals-hoofd. Anubis was de god van de begrafenissen en hij volgde trouw de god van de onderwereld.

Horus, die we in de game kennen van de “Horus pack”, wat helaas alleen verkrijgbaar is via de season pass. Horus is de valkengod ook wel hemelgod genoemd; Zijn rechteroog was de zon; Zijn linker de maan; Zijn gespikkelde veren zijn de sterrenen zijn vleugels de lucht die de wind produceert. Het is de hemelgod die zijn vleugels over de aarde uitspreidt.

Sobek, de god die in de regio Fayum vereerd word en waar de stad Crocodilopolis naar hem wordt vernoemd. Hij word gezien als de god van de Nijl, de Nijl is ontstaan uit zijn zweet. Hij had de kop van een krokodil die de vruchtbaarheid van de Nijl symboliseerde.

Sekhmet in Origins is voornamelijk bekent door zijn legendarische kostuum die je vrij kan spelen. Zij (ja ze is een vrouw) word het meest vereerd in Memphis, ze is de god van de verdelging, ziekte en de leeuwinnen. Sekhmet  was een vrouw met een leeuwenkop en een zeer krachtige godin ze symboliseerde de verwoestende kracht van de zon.

Thoth kennen we van de tempel in Hermopolis. Thoth is een sterke god van de maan, magie, kalender en de schrijfkunst. Hij trat op in de onderwereld bij het wegen van het hart en noteerde het oordeel. Hij zag eruit als een man met een ibiskop.

Ra een van de meest vereerde en belangrijkste goden in het oude Egypte, zijn grootste groep “aanhangers” zaten in Heliopolis. Hij was de heerser van de hemel en de aarde. Ra werd uitgebeeld als een man met valkenkop en een zon op zijn hoofd.

Selket, een goedaardige godin die werd afgebeeld als vrouw met schorpioenhoofd. Ze beschermde de mensen tegen giftige beten.

Dit was dan even in vogelvlucht door de goden in Assassin’s creed origins. Laat het me weten als er nog toevoegingen zijn. Ik vond het leuk en heel interessant om meer over de goden te weten te komen en het jullie te vertellen. Nu ga ik weer verder met Origins.