MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

SATURDAY THEMEDAY: PROVINCES – Memphis

Memphis, naar mijn idee 1 van de mooiste locaties in Origins. Vruchtbaar, diversiteit en plaats van de gelijknamige stad Memphis. Gelegen naast Nijl en dus vruchtbaar land. Neemt ook mee dat het overheerst is door krokodillen en die zijn meestal niet alleen. Houd dus je boog of zwaard gereed, want de krokodillen kennen geen genade. Wat voor rol had Memphis in het historische Egypte? En hoe is het vertaald naar Origins? Hieronder de antwoorden.

In Origins

Voor de main-quest moet je de Lizard vermoorden hier in de stad main-quest, mogelijk kom je dan vanaf Giza hier naar toe geleid. Je zal dan eerst met een contact moeten spreken vervolgd door wat onderzoek en al snel kom je hem op het spoor.

Er zijn is ook nog een tiental zij-questen te doen, die grotendeels met de welvaart van Memphis te maken hebben.

In Memphis is 1 van de grootste tempels te vinden: Temple of Ptah. Hierom heen is de rest van de stad gemaakt. Door irrigatie is Memphis heel vruchtbaar gemaakt. Dat zie je er ook door alle kleine beekjes en riviertjes, waar de bewoners ook doorheen moeten lopen.

Memphis is niet heel groot en je kan ook snel verder met je andere zaken van het spel. Des al niet te min is het een wonderbaarlijke plaats.

Geschiedenis

In Origins vind ik zelf Memphis niet geheel welvarend overkomen, maar volgens geschiedenis was het dit wel. Memphis lag namelijk strategisch gelegen op de mond van de Nijl Delta. Uitstekende handelsroute dus en ook voor productie van landbouwproducten. Origins had het juist dat de tempel van Ptah er zich bevond, Ptah was inderdaad de beschermer van Memphis. Ptah was namelijk de god van bouwers en architecten, verplaats dit even in Memphis: Tempel was er gemaakt, irrigatie en de welvaart.

Memphis was eerder Inbu-Hedj genoemd was vertaald de witte muren heet, dit is duidelijk te zien in de versie van Origins. Gek genoeg heeft een Griek uiteindelijk de stad vernoemd naar de vrouw van een zoon van Zeus, Epaphus.

Origins vind plaats in de laatste decennia van Egypte, want Memphis is niet meer de hoofdstad van Egypte wat het voorheen wel was. Alexandria groeide uit vanwege de Romeinse aanwezigheid, waardoor de haven van Alexandria en ook de welvaart ervan groeide. Memphis had naast hun productie verder weinig waarde. Hierdoor kwam langzaam Memphis in armoede terecht en werd de stad verlaten.

Serapis

Tijdens mijn onderzoek van Memphis kwam ik ook Serapis tegen. Zoals ik hierboven omschrijf was de komst van de Romeinen de val voor Memphis. Al sinds de tijd van Alexander bestond er een cult van Serapis in Egypte. Serapis was een Grieks/Egyptisch god die de Grieken en Egyptenaren moesten samenbrengen, rond die tijd was er namelijk ook al racisme tussen deze 2 nationaliteiten. Het is niet helemaal duidelijk volgens bronnen hoe serapis een rol speelde met de romeinen, maar Serapis werd ook in Rome aanboden. *SPOILER* Het lijkt erop dat Serapis gebruikt (niet bedacht) werd door de Romeinen om een geheime cult op te zetten en het te laten lijken dat de toenmalige Pharao Ptolemy I deze leidde. Terwijl ondertussen dit door de Romeinen werd gedaan en zodoende steeds meer macht over Egypte uit te oefenen. In Origins lijkt dit zich ook zo af te spelen, zie het maar voor jezelf.

Slot

Memphis is zeker de moeite waard om regelmatig een bezoek te brengen, ook al is er niet super veel activiteiten te doen, voor een simpel ritje is het een prachtig tussenstop. Immers, zoals je nu weet, was Memphis ook de hoofdstad van Egypte en dat is er nog steeds te zien. De start van religie, irrigatie, kennis en welvaart van Egypte.