MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Proloog: Assassin’s Creed Rogue Remastered

November 2014 was het dan eindelijk zover. We maakte kennis met Shay Patrick Cormac een Assassin die uiteindelijk een overstap maakt naar The Order, maar zich ook hier niet altijd thuis voelt. In deze eerste blog probeer ik alvast een beetje te delen met jullie hoe deze remaster is en aanvoelt en eruit ziet. In 2014 had ik dit deel al uitvoerig en helemaal uitgespeeld op de Xbox One en ik was destijds redelijk negatief. Deze is overigens hier terug te lezen (lichte spoilers maar het valt mee). Anno 2018 hebben we opeens een remaster van Assassin’s Creed Rogue en tja hoe zal deze zijn?!

Na meer dan 100 uur in Assassin’s Creed Origins is het wennen om een oude Assassin’s Creed game te gaan spelen. Want het is immers een game van 2014 weliswaar in een heel nieuw 4K jasje maar toch de gameplay, verhaal en de ervaring blijven gewoonweg hetzelfde. Om te beginnen ik speel de game zelf op de Xbox One met een Samsung 1080P scherm dus geen 4K of HDR, lekker basic en simpel. De game oogt mooi, scherp en je ziet eraan af dat het een remaster is, wat ik niet negatief bedoel hoor! Maar elke remaster merk je aan, ze hebben de game niet van nul opnieuw opgebouwd maar het gewoonweg mooier gemaakt, betere en scherpere textures, mooiere lichteffecten dat soort dingen.

Assassin’s Creed Rogue voelt al meer als een Assassin’s Creed game aan dan bijv. Origins. De sfeer, de muziek uiteraard The Brotherhood en The Templar Order zit erin. De oude vertrouwde look en feel alles voelt aan als een Assassin’s Creed game. Maar voor wie is deze remaster nu eigenlijk bedoeld? Want zoals ik al zei is dit deel is al wat jaartjes oud. Het antwoord is: Voor zowel de diehard fans en uiteraard de nieuwe fans. Veel zijn ingestapt bij Unity op de nieuwe generatie console, hoewel Rogue en Unity op dezelfde dag kwamen (zo goed als) zijn beide delen verhaal technisch enorm belangrijk. Rogue behandeld een onderwerp die in Unity erg belangrijk is. Het lost een puzzel op of beter gezegd: geeft een antwoord op een zeer belangrijke vraag. Daarnaast was Rogue de laatste Assassin’s Creed uit de serie die verscheen op de oude generatie consoles en Unity trapte de nieuwe generatie consoles in het Universum als het ware af. Dus voor de nieuwe fans is het echt een aanrader. Wees wel gewaarschuwd dat het in alle opzichten heel anders is dan Origins maar dan ook echt!

En dan nu de diehard fans, als je dit deel al heb gespeeld wat dan? Uiteraard kan ik niet met 100% garantie zeggen dat je dit moet kopen/spelen want het kost immers weer geld. En na al die uren in Origins is dit ook wel weer even anders, een andere omgeving, het is koud, winter, fris en het is echt een Assassins versus Templar verhaal. Heb je dit net als ik in Origins gemist dan voel je, je meer hierin thuis dan in Origins. Ik had meteen na de eerste paar minuten zoiets van YES daar zijn ze weer! Ik weet niet wat het is maar het voelde een beetje als thuiskomen. Ook het vechtsysteem is natuurlijk weer met twee knoppen en een animatie verder en WOW.

Kortom ik denk dat deze remaster voor beide doelgroepen geschikt is. Voor de nieuwe fans of als je dit deel gewoonweg heb gemist is dit echt een apart deel omdat het verhaal draait om The Templar Order met zeker de klassieke Assassin’s Creed twists. En voor de diehard fans is en voelt het na het zonnige Egypte weer als thuiskomen, grafisch mooi, maar Origins heeft de nieuwe lat en standaard gelegd daar moet je doorheen willen prikken.

Deel je mening met ons voor welke kant jij gaat, en of jij Assassin’s Creed Rogue Remastered gaat spelen of niet.