MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Odyssey feature: Nation Conquest

Odyssey lijkt op vele fronten op zijn voorganger Origins. Des al niet te min is het een gaaf spel en vol met actie. Je bevindt je midden in een burgeroorlog tussen Athene en Sparta en jij kan hier deel van uitmaken. Middels quests kom je al snel er mee in aanraking en moet je keuzes gaan maken tussen de twee kampen. Uiteindelijk zal jij dan ook op het slagveld staan en Ubisoft heeft dit “Nation Conquests” genoemd.

Eigenlijk een beetje Risk in het klein en ook in Rome Total War kwamen we zo’n concept tegen. Alleen nu kan je er in thirth person ook daadwerkelijk staan en vechten. Voor je het slagveld op kan moet je er voor gaan zorgen om de tegenstander zwak te maken door zijn voorraden te vernietigen en te plunderen en de leider te doden. De deelmissies zijn al gaaf als los onderdeel, dit omdat de voorraden en goederen vaak goed bewaakt zijn en al meteen voor toffe actie zorgen. De eerste Nation Conquest stuurt je al naar een haven toe zwaar bewaakt is. Ik had de hele area gecleared voor ik de goederen had verbrand. Je voelt je dan echt meester als je slaagt.

Nog een extra tip, doe ook side quests in de area. Deze kunnen je sturen naar mercenaries die er aanwezig zijn. Tijdens de veldslag trekken je acties deze namelijk ook aan. En die wil je liever niet hebben tijdens het gevecht. Ik kreeg de eerste Nation Conquest niet gedaan door dat er blijkbaar een mercenary rond kwam lopen van Athene. Heel vervelend. Uiteindelijk besloot ik nog even te gaan levelen door quests te doen en kreeg ik die specifieke mercenary als contract en werd de slag ineens stukken makkelijker.

De veldslag zelf is niet heel moeilijk, maar o zo gaaf! Simpel gezegd moet je alle kapiteinen en andere leiders verslaan om de kracht van je tegenstander te laten verzwakken tot aan 0. Wees goed voorbereid in geactiveerde skills en level je gear naar een redelijk niveau. De vijanden zijn namelijk altijd van een gelijkwaardig level en ze jagen je op. Maar als je alle missies voltooit hebt, moet het niet de grootste uitdaging zijn. De beloningen er na zijn ook zeker de moeite waard!

Deze feature is een vette toevoeging aan de game en goed uitgevoerd. Leuke uitdaging en leuk om te doen tussen de mainquests door. Het kan je ook helemaal laten afdwalen van de mainquest als je volledig wilt gaan voor die oorlog.