MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

MyCreed World 2018, alweer bijna voorbij!

Traditie getrouw blik ik altijd terug naar het afgelopen jaar. Dit doe ik uiteraard over MyCreed, Assassin’s Creed en dit keer een beetje over mijn privéleven. We kregen dit jaar toch een nieuwe grote Assassin’s Creed game. MyCreed staat na al die jaren goed en stevig op zijn poten. De andere teamleden zullen ook een soortgelijk stuk gaan schrijven dus hou je vast voor terugblikken over het jaar 2018. En uiteraard kijk ik ook even naar 2019 want er is meer Assassin’s Creed dat we dachten!

MyCreed World

Na jaren van opzetten van submerken, nieuwe onderdelen was het dit jaar de taak om eenheid te creëren in onze uitstraling en dat alle merken die we hebben ook een functie en doel hebben. Nadat we met het Design Team hadden overlegd hoe en wat qua uitstraling was het al snel duidelijk dat de focus zouden leggen op drie submerken. Dat is Nederland, Global en Creative. De uitstraling van Nederland is nagenoeg hetzelfde gebleven. Echter heeft Global een totaal andere en frisse nieuwe kleur gekregen. Cosplay en Creations zijn verder gegaan onder Creative en kreeg uiteraard ook een nieuwe frisse kleur. Ook hebben de Clubs (Facebook Groepen) een eigen logo/beeldmerk gekregen. Dit omdat de clubs echt een andere functie hebben dan de pagina en website. Bij deze twee onderdelen bepalen vooral wij de content en wanneer iets komt. Bij de clubs is het juist aan onze leden/volgers. Onze invloed is erg weinig binnen deze clubs, we hanteren en voeren de regels uit en voor de rest is dat het dan.

Nadat we de uitstraling hadden aangepast, de clubs een eigen gezicht gegeven was het nu tijd om de grootste uitdaging aan te gaan! En dan doel ik op onze website. De huidige website is qua stijl al zeker een paar jaar oud maar we zijn zeer tevreden over hoe deze eruit ziet. Echter was de website uit zijn voegen geklapt en was er geen overzicht meer. Dit hebben we aangepakt, het gehele oude menu is vervangen door het menu wat we nu zien. Nu is het helaas niet zo wanneer je het menu aanpast dat ook meteen de website mee veranderd nee elk bericht moest afzonderlijk worden aangepast. Ik wilde vooral dat wanneer je bijv. een blog opent dat deze er grafisch gezien super strak en netjes moet uitzien. Dit is ook gelukt, elke blog of zelfs stuk heeft een eigen sfeer en is helemaal afgestemd op de auteur.

Dit alles was echt een mega klus en kostte veel tijd, maar hoe de website er nu uitziet is fantastisch. Dit is precies de website zoals ik persoonlijk deze al voor jaren wilde hebben en zien. De mobiele versie blijft een dingetje aangezien onze huidige thema alles behalve mobiel vriendelijk is. De mobiele versie is namelijk een wereld van verschil in vergelijking tot de Desktop versie. Dit is iets wat we in 2019 gaan bekijken wat we gaan en willen doen. Willen we beide hetzelfde hebben dan zullen we moeten overstappen naar een totaal nieuwe vormgeving en dat is veel werk dus we gaan kijken of we de mobiele versie ook echt acceptabel krijgen. 

Voor het volgende jaar schat ik niet bijster veel veranderingen wat de website betreft, want alles ziet er op en top uit zoals deze nu is. Maar het kan ook zijn dat we de gehele website platleggen om toch een totaal nieuwe website te bouwen en te lanceren. Maar dit hangt af van de vrije tijd aangezien dit een aardige klus is. Belangrijkste is dat MyCreed er nu echt staat op alle fronten en het er strak/netjes en overzichtelijk uitziet. Dit is hoe ik MyCreed voor ogen had en dat is het nu ook geworden, mijn complimenten uiteraard ook naar het design team!

Assassin’s Creed

Ik heb mijn mening over Odyssey niet onder stoelen of banken geschoven. Maar het gaat niet om mijn persoonlijke mening in dit stukje. Ik verwijs je graag naar mijn blog over waarom ik ben gestopt met het spelen van Odyssey. Iedereen was in de veronderstelling dat er dit jaar geen nieuwe Assassin’s Creed zou komen. We dachten nog even terug aan dat we nu niet meer elk jaar een nieuw deel zouden krijgen. Maar toch kwam opeens de aankondiging dat er een nieuw deel zou komen genaamd Assassin’s Creed Odyssey. De hype was best hoog, dit was ook echt te merken binnen de clubs en pagina’s. Maar het zwakte wel snel af, mensen waren en bleven enthousiast echter was het niet een enorme groep zoals we dit zagen bij Origins. Ook waren er veel geluiden dat mensen eerst aan de slag gingen met Red Dead Redemption 2 (deze kwam een week of twee later uit) en daarna zou Odyssey pas gekocht en of gespeeld gaan worden. Dit jaar was het echt Red Dead Redemption die ervoor zorgde dat de hype minder was voor Odyssey.

Maar ook waren er veel geluiden dat men het toch echt teveel vonden lijken op Origins. Hoewel Odyssey echt veel groter, drukker en indrukwekkender was dan Origins leek alles toch teveel op elkaar. Het oude Griekenland en Egypte “leek en voelde” toch echt teveel aan als veel van hetzelfde en “bin there done that”. Misschien was de keus beter geweest om het niet in het oude Griekenland te laten afspelen maar in een echt totaal andere opzet. Dan denk ik meer aan het oude Rusland, Japan of China echt iets waarmee je een groot verschil zag. En ik weet dat Griekenland en Egypte toch echt totaal twee andere landen zijn, en er ook zo uitzagen maar voor het gevoel was dit niet zo. Ook was de keus om het dit jaar uit te brengen een verkeerde keus. Veel mensen waren nog steeds met Origins bezig omdat deze al zoveel content bevatte. Of vele pikte dit deel later op en kwam hierdoor in de knel. Dit is het risico wanneer een game zo enorm groot wordt. Voorheen was dit niet het probleem omdat Assassin’s Creed niet zo groot was.

Maar volgend jaar in 2019 komt er geen nieuwe grote Assassin’s Creed game uit. Wel komt er nog veel DLC, veel extra missies en updates en ga zo maar door. En als klap op de vuurpijl komt Assassin’s Creed III en …. uit in een totaal nieuw jasje. Er komt namelijk een remaster uit van beide ergens in maart. Dus voor iedereen die deze twee delen heeft gemist dit is je kans. Koop je de Season Pass dan heb je recht op een kopie van beide games. Heb je geen Season Pass dan kan je deze games waarschijnlijk gewoon los kopen. Los daarvan gaan er ook geruchten dat er iets naar de Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch gaat komen onder de naam “Assassin’s Creed Compilation”. Wat dit precies gaat worden we kunnen alleen gokken op een remaster van een bepaald deel? En het zou ergens in maart moeten uitkomen en wie weet is dit wel de code naam voor de remasters van Assassin’s Creed III en Liberation?! Want Liberation was destijds al op een handheld namelijk de PSVita!

Op persoonlijk vlak

Afgelopen jaar heb ik mijn moeder verloren, dit verlies was enorm en heeft mijn wereld op zijn kop gezet. En dit doet het nog steeds, steeds is het een zeer moeilijke en vervelende tijd. Ook omdat zij zeker heeft meegeholpen aan het feit dat ik Assassin’s Creed in mijn bezit kreeg ongeveer 11 jaar geleden. En uiteraard omdat ze oprecht fan was van wat wij ermee deden via MyCreed. Ik besloot destijds op ook een blog te schrijven over haar en haar invloed op alles. Wat er daarna gebeurde was echt mooi, maar dan ook echt. De reacties die ik kreeg op Facebook op de pagina en in de club was fantastisch. Dit hielp mij echt, al die hartverwarmende reacties, en ook andere die helaas hetzelfde hadden meegemaakt kort of lang geleden. Op dat moment realiseerde ik mij ook echt dat MyCreed een zeer hechte community heeft. We hebben het immers over een videogame, niet meer en niet minder. En onze community jullie dus zijn altijd netjes/beleefd/inhoudelijk maar dus ook een enorme steun voor elkaar. En dit is echt fantastisch om te zien en lezen.

Ik wil jullie daarom nogmaals enorm en oprecht bedanken voor alle steun die ik heb gekregen. Want dit is waar MyCreed om draait, samen zijn, een leuke community die elkaar in zijn of haar waarde weet te laten. Want het internet is soms een rioolput waarbij iedereen maar van alles en nog wat roept en schreeuwt en het mooie is, dit is bij ons niet het geval.

De gehele Blog is hier terug te lezen, de topic op Facebook is hier terug te lezen.
Nogmaals onze oprechte dank naar iedereen.

Slot

Volgend jaar zal er geen nieuwe Assassin’s Creed komen. Hierdoor zal het een relatief stil jaar worden. Echter komt er nog wel veel DLC voor Odyssey en komt er twee remasters van Assassin’s Creed III en Liberation. Dus we hebben wat dat betreft gelukkig content genoeg. Dus wees gerust, we vallen zeker niet een jaar lang stil, het zal iets stiller worden maar we gaan ons best doen om toch echt Assassin’s Creed content te maken. We gaan ook een nieuw project opzetten, die we nu aan het uitwerken zijn en we hebben nog wat ideeën dus wij zitten zeker niet stil.

Het rest mij alleen nog om namens het hele team het volgende te wensen: