MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

MyCreed World 2017, wat een jaar!

In 2016 had ik een aantal doelen gesteld voor het opkomende jaar (2017). Ik wilde ons altijd tot het uiterste duwen, omdat wij allemaal de pagina’s en groepen beheren naast onze dagelijkse werkzameheden, vrijwillig. Dus alle vrije tijd die we hebben besteden we in MyCreed. En ik ben trots of te delen dat alle gestelde doelen gehaald zijn, en meer!

Team

Dit jaar begonnen met maar drie diehard MyCreed teamleden. Nadat Mandy vertrok bleven Ivar en ikzelf achter met MyCreed. Dus we probeerde het beste ervan te maken, en dat deden we. In korte periode kwam Erin bij ons in het team en zij begon met de Nederlandse en Cosplay pagina te beheren. Ook begon ze al snel een aantal blogs te schrijven op de website. Wij deden het enige tijd met alleen drie mensen en het ging wel aardig goed, maar het werd snel duidelijk dat wij meer mensen nodig hadden. We vonden alleen niet de juiste mensen. Vanaf het moment dat Assassins Creed Origins werd aangekondigd explodeerde alle pagina’s: Meer volgers en inbox berichten. Onze Nederlandse pagina ging van 150 volgers naar meer dan 1000 volgers in maar 1 maand. 2 weken voor de aankondiging verkregen we maar liefst 500 volgers. We ontvingen zo berichten dat het te veel werd, positief natuurlijk. Daarnaast kwamen er tien mensen in ons team die wilde helpen.

Op dit moment hebben we een totaal van negen mensen. Met Ivar op Global als redacteur en Facebook manager en ernaast ontwerper. Erin op Nederland en Cosplay als redacteur en Moderator. Boudewijn op Global en Nederland als Eindredacteur en redacteur. Melissa op Global als redacteur en Facebook manager. Wendy op Nederland als redacteur en Facebook manager. Martien op Nederland Club als moderator. Thijssen op Nederland en Global Clubs als moderator. Jesse op Global club als Moderator. En ik zelf werk overal tussen in op te steunen en werk achter de schermen.

En de chemie binnen het team is perfect nu. In een hele korte periode heeft iedereen zijn plek gevonden binnen MyCreed en maakte alle pagina’s en groepen persoonlijk, precies zoals al die merken moeten zijn. Mijn doel was om rond de tien mensen te vinden om al die merken te onderhouden, wat is gelukt. Ik ben dus heel trots op “mijn” team en dat wij veel stappen hebben gezet in de juiste richting.

Website

Naast al onze pagina’s en groepen, wat ik heel erg leuk vind, hebben we natuurlijk onze website. De website stond altijd op de tweede plek, maar dit jaar wilde ik het meer naar voren halen. Ik wilde meer content op de website gerelateerd met Assassin’s Creed, een betere homepage en meer geschreven content van de redacteurs. De eerst stap was om de website opnieuw te ontwerpen. De game afdeling was niet het moeilijkste, we hadden immers al alle vorige delen gehad. We maakte een pagina waar de lezer meer konden leren over de games, je kan nu klikken op een game en er verschijnt dan meer informatie over dat deel. De personage afdeling was het moelijkste, het zijn er namelijk best veel. We hebben ons daarom gefocused op alle hoofdpersonages, die allemaal een goede afbeelding hebben en kort profiel. Daarna hebben de film afdeling aangepast, met meer informatie. Je kan er nu ook de volledige versies zien van Embers en Lineage. We hebben een speciaal deel verwerkt voor Ubisoft, met een klein profiel.

Hierna hebben we de homepage meer gericht op de fans van Assassins Creed qua ontwerp. Voorheen was het meer over MyCreed and minder Assassins Creed en we hebben dit omgedraaid. Met nog steeds MyCreed blogs en artikelen op de voorgrond. Bezoeken die nog nooit onze website hebben gezien vinden nu meer over Assassins Creed en zullen denken “vet, meer Assassins Creed inhoud laat ik wat lezen.” En het is allemaal in de nieuwe stijl van de Assassins Creed afdeling van de website.

Voor ons was dit de eerste fase, komend jaar zullen we verder bouwen. We willen nog meer inhoud bieden op de Assassins Creed afdeling. Ook moeten alle homepagina’s van de merken aangepast worden naar hoe de hoofdpagina er uitziet. Ook hebben we steeds meer inhoud van blogs en artikelen en moeten we dit goed georganiseerd krijgen.

Facebook pages

We begonnen met een klein en simpele website en een aantal pagina’s op Facebook. Tegenwoordig is het makkelijker om je weg te vinden op Facebook dan op het internet. Er zijn zo veel website en het is moeilijk bovenin te komen op Google. En op Facebook maakt het niet uit hoe groot je bent, mensen kunnen je vinden. Dus we stelde een aantal doelen. Alle pagina’s moesten 1000 volgers behalen. Cosplay en Creations moest in 1 vormen. En met een goed gevoel kan ik stellen dat wij het gehaald hebben. Met trots mag ik mededelen dat alle pagina’s de 1000 volgers hebben behaald. Ook al zijn we nog niet zo groot als alle andere pagina’s, we willen nog steeds alle pagina’s uniek maken. Wij doen niet aan “copy&paste” tussen de pagina’s.

Onze Nederlandse pagina maakte een groei van 900 volgers in 1 jaar, nogmaals zijn we maar een kleine groep, maar in vergelijk met vorig jaar maakte we groei van maar 100 volgers. We hebben een leuke community gebouwd in de nederlandse club. Maar ook Global, Cosplay/Creations pagina maakte een goede groei en veranderingen.

Facebook groepen

Tijdens de lancering van Assassins Creed Origins hebben de redacteurs gedeeld wat ze vonden over de game op de groepen. En natuurlijk kon iedereen hier op reageren, maar het is altijd geweest wij van MyCreed bepaalde wat we delen op de pagina en website. Dus hebben een aantal volgers ons gevraagd om een groep van MyCreed te maken. Dit hebben we gedaan, hier kwamen drie groepen uit MyCreed Global Club, Nederland Club en Artist Club. De Nederlandse is het meest actief, maar de andere ontwikkelen ook steeds meer hun eigen community. Net als de andere pagina’s is ook hier het doel niet groot te worden, maar een leuke groep te worden en waar zoveel mogelijk gedeeld mag worden. Wij van MyCreed en een aantal huisregels opgesteld en wij zijn er altijd om onze eigen mening te geven met onze persoonlijke account. We zijn ook bezig om de Clubs meer te doen lijken als een ware club dan alleen een simpele Facebook club. We zijn op weg en hebben genoeg ideeen om de groepen naar echte Clubs te brengen.

2018

 

Voor volgend jaar blijft de focus op alle merken en platformen wat we dit jaar gebouwd hebben. We weten ook niet of er nog iets nieuws uitkomt, hetzij een film of game. Dus we bereiden ons voor op niks nieuws van Assassins Creed. En willen we dus ons eigen verhaal beginnen binnen het universum van Assassins Creed. This is over hoe wij als team members van MyCreed een rol spelen in groot episch verhaal. Meer informatie komt hier nog over. We hebben een aantal ideeen bedacht wat willen uitproberen maar hier is het nog te vroeg voor.

Ik hoop op een goed jaar voor ons als MyCreed en natuurlijk iedereen die ons ondersteund.

Slot

For us as fans it was a good year with a really good game. And lots to talk and discuss about. For the upcoming weeks we still have so much content to write about, so expect more Assassin’s Creed Origins content from us. This year was really the busiest year for us as MyCreed, with a large open-world game to talk and write about. With more team members than ever before, with more activity on all pages/groups and website. Again I’am really proud of my team and MyCreed in general.

Voor ons als fans was het goed jaar met een hele mooie game en heel veel over te praten. Voor de komende weken hebben we nog genoeg om over te schrijven. Dus verwacht nog meer artikelen over Origins. Dit jaar was zeker het drukste van allemaal, met een grote openwereld game om over te praten en schrijven. En met meer teamleden dan ooit te voren, met meer activiteit op alle pagina’s en groepen en de website. Opnieuw ben ik heel trots op mijn team van MyCreed.

En jullie allen bedankt voor je support en laten we er een mooi en gerespecteerd Assassins Creed Community maken binnen MyCreed!