MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Announcement [Nederland]: MyCreed Rise of the Phoenix

Assassin’s Creed Syndicate ligt inmiddels alweer achter ons en het leek mij eens goed om even stil te staan bij MyCreed. Met name omdat het een jaar geleden zo goed als over en uit was. Benelux was niet meer, Global, Cosplay verdween naar de achtergrond, Network was op een laag pitje en Germany was niet eens van toepassing. MyCreed Network was een gevallen bedrijf, en stelde nog maar weinig voor. Alleen Italy en Cosplay gingen (deels) vrolijk verder. Voor een laatste keer kijk ik terug naar hoe we ervoor stonden.

MyCreed Benelux

Veel volgers van Nederland kende ons zoals we waren, namelijk als Benelux. En voor onze nieuwe volgers, wij waren Benelux en dit bestond uit een team van drieën heren en één dame. Echter hadden we onszelf zo klem gezet als team dat we geen andere uitweg meer zagen. We zaten niet meer op één lijn, en we hadden allemaal een totaal andere visie. Het was een op 1 stapeling van, van alles en nog wat. Dit had effect op mij als eigenaar / directeur waardoor ik ook de kracht verloor om de rest draaiende te houden. Alles ging z’n beetje op zwart en ik dacht dit gaat nooit meer wat worden.

Ondanks dat we deze beslissing samen als team hadden genomen doordat we inzagen dit kan echt niet op een andere manier moest ik toch deze eindbeslissing nemen. En deze beslissing nam ik destijds ook, met veel woede en veel verdriet. Want een website opzetten, een Facebook pagina aanmaken is appeltje eitje. Maar het perfectioneren met de simpele middelen die wij hebben vereist veel tijd maar vooral veel energie. Ik ben 24/7 bezig met alle websites en in het begin was dit echt heel veel tijd. En dit was ook voor de andere teamleden ook hun staken veel tijd en veel energie in MyCreed.

Kort gezegd, de stekker eruit trekken destijds was mijn zwaarste beslissing ooit!
MyCreed-Benelux-stopt

MyCreed Nederland

Echter begon het toch weer te kriebelen en dacht ik er moet een herstart komen. Dit had ik destijds ook intern afgesproken, ik / wij trekken ons terug en ik laat de optie (herstart) ten alle tijden open. Ik schreef een plan voor MyCreed Nederland, haalde Mandy er weer bij en we zijn samen opnieuw begonnen.En dit is ons erg goed bevallen want Nederland met een kleine honderd likes draait als een stoomtrein die door Londen scheurt. De blogs zijn lekker simpel, laagdrempelig en alles draait om ons en Assassin’s Creed. In onze blogs die echt de boventoon voeren hier draait het om onze mening die wij graag met jullie willen delen. Daarnaast de artikelen die af en toe voorbij komen wanneer er echt nieuws te melden valt. Het member content gedeelte komt ook van de grond we krijgen zo nu en dan wat opgestuurd. Ik heb gemerkt dat er veel reacties komen op ons maar ook op Assassin’s Creed via Facebook en dit is iets wat ik heel erg waardeer. De communicatie tussen jullie en ons is heel kort en vaak inhoudelijk en dat is erg tof om te zien.Doordat dit zo loopt geeft het mij / ons ook erg veel plezier om aan MyCreed te werken.

De laatste tijde vliegen de andere pagina’s van ons Nederland keihard voorbij wat ik persoonlijk erg mooi vindt om te zien. Maar dit legt niet een extra druk bij ons bij MyCreed Nederland. Elke like die we hebben is er één en ik geef meer om de reacties dan de likes. Uiteraard is onze streven om ook uit te groeien naar honderden volgers maar tot die tijd zijn we trots op wat we nu hebben bereikt en hoe de interactie is.

En met het aankomende jaar in het vooruitzicht met een Chronicles Saga, een film! En weer een nieuwe Assassin’s Creed game in het vooruitzicht zitten wij hier enorm op te wachten! Kortom ik ben trots op wat we nu hebben met MyCreed Nederland en de lol en plezier is er meer dan ooit!

Helaas lukt het ons (Mandy en mij) nog niet om de content maandelijks te schrijven i.v.m. de drukte aan onze kant. Maar volgend jaar gaan we zeker weer de focus leggen op de Blogs en Artikelen. Kortom er staan leuke dingen op de planning voor volgend jaar!

Het voelde meteen goed aan toen we MyCreed Benelux via Nederland een herstart hadden gegeven. En het voelt vandaag de dag nog steeds goed!
MyCreed Nederland nieuwe screen

 

MyCreed Network

Mijn rol naast Nederland runnen / ervoor schrijven is simpelweg de rest van de merken aansturen en zorgen dat deze met de juiste mensen gedraaid wordt. Dit jaar hebben we deze merken opgezet: Nederland, Global, Germany en heeft Network een inhoudelijke update gehad. Al deze merken krijgen volgend jaar een eigen website en zal ook de sub brand Assassin’s Creed Creations nog leuke dingen gaan doen. Hierdoor, door deze werkzaamheden en uiteraard mijn fulltime baan lukt het mij niet om elke week een blog eruit te gooien. En dat is best jammer want ik vindt het best leuk om te schrijven. Wel beloof ik plechtig vaker te gaan schrijven en ook vaker jullie op de hoogte te brengen over wat we doen met onze websites. MyCreed Nederland is immers een onderdeel van meerdere websites. Met 1 doel en dat is een wereldwijde community van fans en gamers die net fan zijn geworden te bundelen. We zorgen dat er voor iedere Assassin’s Creed fan wel iets is binnen ons netwerk. Volg je alle pagina’s dan loop je niks mis, maar wil je 1 onderdeel volgen dan kan dit ook.MyCreed Nederland is ondanks alle andere sites toch echt mijn thuis. Dit is ook precies waarom ik dit soort updates hier schrijf en niet op onze zakelijke website. Hier komen alleen algemene mededelingen op of gericht zijn op een bepaalde merk.

Eerste MyCreed (Benelux) Nederland

Mijn passie voor Assassin’s Creed kan ik kwijt door MyCreed Network. Door elke dag bezig te zijn met al deze sites ben ik 24/7 het hele jaar door bezig hiermee. En dit verveeld soms, maar dan zie je weer een toffe Cosplayer voorbij komen, of een vette figurine en ga zo maar door. En dan lees je de reacties weer en dan denk je hier is het waar ik het voor doe en blijf doen. Zelf had ik nooit verwacht wel over gedroomd (niet letterlijk natuurlijk :P) dat MyCreed zo zou groeien en dat we volgend jaar op zes websites zitten. We halen zeker niet 1000 views per dag of per maand, integendeel zelfs. Maar elk onderdeel loopt, en komen reacties op en leuke gesprekken. En dat is waar het om draait de interactie tussen jullie en ons over Assassin’s Creed. De views enz kijk ik nooit naar en hecht ik weinig waarde aan. De pagina likes wel, want dat is voor mij een meter van hoeveel geïnteresseerde in AC en ons volgen ons ook echt.

MyCreed Network

 

De toekomst?

Mijn doel met MyCreed Network is een x aantal websites met daaraan vast Facebook pagina’s die de websites ondersteunen. We gaan een druk jaar tegemoet in 2016 op alle fronten. Wat denk je van een nieuwe Assassin’s Creed deel en een film (als deze niet weer wordt uitgesteld). Dit betekend dat we met dubbel zoveel content kunnen gaan komen.

En daarnaast zitten we op 7 websites / Facebook pagina`s volgend jaar!

Namelijk:
1. MyCreed Network (www.mycreed-network.nl)
2. MyCreed Nederland (www.mycreed.nl)
3. MyCreed Cosplay (www.mycreed-cosplay.com)
4. MyCreed Global (www.mycreed-global.com)
5. MyCreed Germany (www.mycreed-germany.de)
6. MyCreed Creations (www.mycreed-creations.com)
7. MyCreed Brotherhood (www.facebook.com/MyCreedBrotherhood)

Je ziet het goed, alle merken die draaien zullen naast een Facebook pagina nu ook een volwaardige website ernaast gaan krijgen. Sommige vergelijkbaar met deze website andere net even iets anders qua content. Waarom zoveel websites?! Simpel dat is onze visie, geen grote website met een groot team, nee wij kiezen veel websites beheerd door een klein maar effectief team. Die één passie heeft namelijk Assassin’s Creed. Elk merk heeft zijn eigen manier van doen, en zijn eigen taal. Ons streven is om in 2016, Global, Germany en Creations te lanceren.

MyCreed Italy en MyCreed Collectors Award?

De afgelopen maanden hebben Carlo en ik bekeken hoe we verder gaan, hoe we verder gaan samenwerken en we kwamen erachter dat we niet meer op dezelfde lijn zaten. Na een aantal goede gesprekken hebben we daarom besloten om tijdelijk afstand te nemen en ervoor te zorgen dat MyCreed Network sterker gaat worden. En dat Carlo met zijn team zich volledig richt op Italy en Award. Vandaar ook dat deze twee merken niet meer onder ons vallen maar geheel apart. Hun zitten nu in hetzelfde schuitje als waar wij destijds met Benelux in verkeerde. Maar voordat dingen mislopen of ruzie ontstaat hebben we in goed overleg bepaald dat we tijdelijk uit elkaar gaan. Met de afspraak dat we over een paar maanden weer gaan praten voor een terug keer. Er is geen ruzie, we helpen elkaar op de achtergrond en deze beslissing moest gemaakt worden voordat de geschiedenis zich herhaald maar dan op grote niveau.

Wel blijft MyCreed Network op de achtergrond als supporter betrokken bij MyCreed Collectors Award, vooral omdat dit onderdeel al zo ver opgezet was dat het slecht zou zijn voor dit merk om nu volledig terug te trekken. Onze rol als MyCreed Network is vooral als supporter en zorgen dat het logo staat als een huis en dat we tegen de tijd van de lancering dit kenbaar maken middels ons eigen netwerk.

MyCreed Italy

Slot

Kortom er kan veel veranderen in een zeer korte periode zowel positief als negatief. Iedereen maakt fouten, wij ook en we hebben hier van geleerd en alles opnieuw opgezet en zie hier het mooie resultaat. We zijn nog een kleine community maar ik weet zeker dat dit gaat veranderen in een iets grotere community, maar belangrijkste is dat we met z`n alle lol hebben.

Op naar het nieuwe jaar vol nieuwe (merken) websites, Facebook pagina’s en natuurlijk twee Assassin’s Creed games en de langverwachte Assassin’s Creed film!!! En mijn / onze enorme dank richting jullie allemaal! Want zonder jullie (team leden en bezoekers) was MyCreed nooit geweest zoals deze nu is geworden en nog gaat worden!

Met vriendelijke groet,

Michael & Mandy