MyCreed World

Menu
 • Assassin’s Creed
  • Close
 • All Articles and Reviews
  • Close
 • MyCreed World and Network
  • Close

Artikel: MyCreed Nederland op Firstlook Festival 2015

Afgelopen weekend werd het Firstlook Festival weer gehouden in de Jaarbeurs! Gamers vanuit het hele land waren hierom dus te vinden in Utrecht, waar ook wij aanwezig waren. Terwijl alle gamers diverse stands afgingen en ieder zo zijn eigen favoriet had, waren wij niet weg te slaan bij de Ubisoft-stand. Je kunt vast al wel raden waarom, want hier kwamen we toch allemaal voor, niet dan? ASSASSIN’S CREED SYNDICATE!

FirstlookFestival2015transparant

Zoals beschreven staat op de website van Firstlook zelf, is het ‘het grootste games evenement van de Benelux’. Twee hallen worden omgetoverd tot beurzen waardoor de gamers bij aankomst, of buiten tijdens het roken, samenkomen met bezoekers van de Kampeer en Caravan-beurs. Dit jaar waren er wel duidelijke veranderingen aangebracht. Zo hoefden de gamers bij aankomst niet meer hersenloos drie uur in de rij te staan, er was namelijk een opvanglocatie. De stands waren overzichtelijker verdeeld waardoor rijen niet meer zig-zag door elkaar heen liepen, of mensen over je tenen. Kortom; beter dan vorig jaar.

Ieder zo zijn favoriet, ieder zo zijn booth

Mario en Luigi
Mario en Luigi

Er waren wel zo een negenentwintig booths op Firstlook. En dan merchandise niet meegerekend. Dit is dan misschien wel één van de redenen waarom je aan het eind van zo een dag alleen maar blije, tevreden hoofdjes weer richting de Jaarbeursplein ziet lopen. Er is voor élke gamer wel iets goud te vinden. Tussen alle bezoekers leek het wel of ik in een bloemenveld van mooie gele zonnebloemen liep, maar dat kwam doordat bijna iedereen met een grote gele tas van de GameMania liep.

Als je de tassen dan even negeerde zag je alle verschillend geklede mensen, van het stereotype nerd tot sexy cosplayers. Mag ik hierbij dan even mijn moment nemen om tegen alle cosplayers te zeggen; ‘Wauw, wat zagen jullie er goed uit! En bedankt dat jullie zoveel tijd in jullie outfit stoppen zodat wij met onze favoriete personages op de foto kunnen.

Terwijl er bij de Ubisoft booth mensen in een Assassin’s Creed-shirt in de rij stonden, of Deadpool die op het podium Just Dance uitprobeert, werd er keihard gevoetbald bij PlayStation. Ik stond op dat moment dan ook als enige chick bij Fifa16 te kijken terwijl de verwarde blikken mijn kant op stonden. Snel door naar Activision dus, want niet alleen mannen kunnen een rockster zijn. Right, girls? Of je nou een gitaar in de hand nam tijdens Guitar Hero Live of virtueel iemand een headshot gaf tijdens Call of Duty: Black Ops III, het gebeurde allemaal, en ook heel snel. Deze gamers waren het niet even aan het testen, zij waren pro. En wat doe je als je je een noob voelt? Inderdaad, op naar de volgende booth.

Deadpool is niet weg te dansen
Deadpool is niet weg te dansen

Nintendo, wat maak je ons toch altijd blij!
Super Mario Maker, Mario Tennis.., je kon er niet lopen zonder de naam Mario te horen! Zelf heb ik deze games niet uit kunnen proberen want daar was het veel te druk voor, maar het is duidelijk dat deze oude loodgieter uit pixels nog lang niet verdwijnt uit de game industrie.

Even zin in ‘iets anders’ en wil je ook nog eens kans maken op een leuke prijs? Of heb je thuis nog een leeg fotolijstje staan omdat je niet meer naar de kop van je ex wilde kijken? Bij Logitech kon je het antwoord op je probleem vinden.

Shot By Models - Logitech
Shot By Models – Logitech

Dankzij de medewerkers van Shot By Models kon je een foto van jezelf, of met een vriend(in) laten maken wat je direct kon laten uitprinten bij de MediaMarkt booth. Zit thuis lekker op de bank met de controller in je handen, en geniet van je eigen prachtige gezicht in een mooi lijstje.

 

Assassin’s Creed Syndicate: Aan de kant voor Evie Frye

Een paar maanden terug was er Assassin’s Creed Syndicate The Tour, die is verschillende hoofdsteden te bezoeken was, waaronder in Amsterdam. Hier was ik uiteraard ook aanwezig, en zoals op Firstlook, was daar ook een demo te spelen. ‘Krijg je dan niet genoeg van al die demo’s?‘ Ja, stiekem wel. Over twee weken komt Syndicate al uit, dus eigenlijk kan je gewoon wachten. ‘Waarom ben je dan alsnog de demo gaan spelen op Firstlook?” Omdat we op Firstlook ein-de-lijk als Evie Frye konden spelen.

Jan aan de beurt bij Syndicate

Jan aan de beurt bij Syndicate

De laatste maanden werden we op internet natuurlijk overspoeld met screenshots, trailers, walkthroughs en noem het maar op. Maar het moment dat je daar zit met de controller in handen en zelf over de daken kunt free-runnen, wachters als een echte assassin vanuit de lucht ombrengen, en stiekem naar binnen sluipen om te achterhalen waar de templars zitten, is zó anders dan een filmpje op YouTube bekijken. De meeste onder ons hebben weken geleden waarschijnlijk deze game in de pre-order gegooid, maar voor de twijfelaars was dit het moment waarin ze de knoop konden doorhakken. Want waar twee assassins zijn, horen natuurlijk ook twee verschillende demo’s.

Op Firstlook kon je Assassin’s Creed zoals gebruikelijk bij de Ubisoft-stand spelen. Nu heb ik over mijn game-ervaring zowel iets positiefs, als iets vervelends. Het kan namelijk niet zo zijn dat ik de enige ben die ontzettende hoofdpijn kreeg van het gamen op een groot beeldscherm, terwijl je er 10 centimeter vanaf zit. Zonder mogelijkheid naar achter te schuiven. Wel één voordeel, je kan de prachtige details namelijk niet missen. Dat gezegd, jeetje wat wordt deze game geweldig. Het is overduidelijk nog wel een echte AC-game, zoals het eruit ziet misschien zelfs meer dan Black Flag of Unity. Echter zien de graphics er wel ‘much, much better’ uit. Je map en eagle-vision zijn exact zoals in Unity, maar de feeling bracht me wel terug naar Ezio en Connor.

Jacob en Evie op Firstlook
Jacob en Evie op Firstlook

Dit wordt het eerste deel uit de franchise waarin je twee hoofdpersonages hebt die beide in de Brotherhood geboren zijn, dus waren er natuurlijk ook twee cosplayers op Firstlook. Rick Boer staat toch wel bekend als dé cosplayer als het om Assassin’s Creed gaat, en blaast ons ieder jaar weer omver met zijn outfit. Hij doet dit al sinds het eerste deel en heeft dus letterlijk als elke assassin rondgelopen. Ja, ook als Altaïr. Vorig jaar stond hij daar als Arno samen met zijn vrouwelijke collega als Elise. Dit jaar zagen we de siblings Jacob en Evie, en godsamme wat zagen ze er buitengewoon dodelijk uit.

Wat is groot, heeft zwarte humor en is een favoriet onder de Ubisoft-fans? Precies, Leon Winkler.
Als je aan de andere kant van de beurs staat en in de verte surinaamse pokoes hoort..
Jawel, he’s in the building. And we love him!

Leon Winkler & Mandy Kenway
Leon Winkler & Mandy Kenway

Some memorable mentions

 • Asus: Rainbow Six Siege
 • Bandai Namco: Dark Souls 3
 • Bungie: Destiny: The Taken King
 • Gamingtotaal: The Witcher 3, Project Cars, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Batman Arkham Knight
 • Media Markt: Project Cars
 • Ministerie van Defensie: F16 Simulator & Militaire Simulatie
 • Nintendo: Xenoblade Chronicles X, Star Fox Zero, The Legend of Zelda: Tri Force Heroes, Animal Crossing: Happy Home Designer
 • PlayStation: Uncharted Collection, PlayStation VR, Street Fighter V
 • Ubisoft: The Division
 • Microsoft Xbox: Gears of War Ultimate Collection, Forza Motorsport 6, Halo 5 Guardians, Rise of the Tomb Raider, Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm IV

Ben je iets verloren op Firstlook? Neem dan even een kijkje op deze website en misschien dat jouw verloren voorwerp of liefde hiertussen staat.

Tot volgend jaar!