MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Memberblog: Julius #1

De eerste echte game die ik speelde, was Prince of Persia: Warrior Within. Daarna speelde ik Prince of Persia: The Two Thrones. In 2008 zag ik Assassin’s Creed in de winkel liggen. Het leek me wel een leuke game, maar ja, je kunt niet alles spelen; daar heb je gewoon de tijd niet voor en dus kocht ik de game niet. Bovendien moest ik nog een aantal games spelen en voorlopig zou ik daar wel zoet mee zijn. Om nu één aan deze voorraad toe te voegen, vond ik ook weer iets te veel van het goede. Ik ging er ook vanuit dat tegen de tijd dat ik uitgespeeld zou zijn, er weer andere games in de winkel zouden liggen die ik zou willen spelen. Allereerst natuurlijk een nieuwe Prince of Persia. Maar op een gegeven ogenblik was ik uitgespeeld en waren er geen nieuwe games uitgekomen die ik leuk vond om te spelen.

Op dat moment zag ik Assassin’s Creed met korting in de winkel liggen. Ik dacht: “waarom die maar niet eens proberen”. Ik heb de game zelfs een paar keer gespeeld. Het is me tot nog toe niet gelukt om 100% te halen. Ik mis nog 1 vlaggetje in het koninkrijk. Zelfs met plattegrondjes is het me niet gelukt om het laatste ontbrekende vlaggetje te vinden. Gelukkig is dit in latere games ondervangen doordat je plattegronden kan kopen waardoor er icoontjes van ontbrekende items op de plattegrond verschijnen. Jullie zien wat er is gekomen van een keer een game toch maar proberen. Ondertussen heb ik alle Assassin’s Creed games voor PC gespeeld en ben ik een driftig verzamelaar van alle merchandise. Het probleem van ruimte gaat nu toch wel een rol spelen. Maar met schuiven en handig neerzetten is het me tot nu toe gelukt om alles neer te zetten. Voor een impressie heb ik wat foto’s bijgevoegd.

Ik ga nu zelfs een stap verder doordat ik wil gaan cosplayen. Ik heb gekozen voor een kostuum van Arno. Ik kijk vooral naar welk kostuum ik mooi vind en minder naar een favoriet personage. De keuze voor een kostuum heeft ook niets te maken met hoe ik tegenover de ideeën van beide partijen sta. Ik wil de kleding zo historisch correct mogelijk laten maken. Dus niet met moderne materialen die in die tijd nog niet bestonden. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het mooi is. Liever wat duurder en mooi, dan goedkoop en toch net niet. Achteraf heb je dan toch spijt dat je niet helemaal tevreden bent met het resultaat; dat gaat toch ten koste van je beleving. Zo geldt het in elk geval bij mij. Ik heb overigens niet één favoriet. Natuurlijk heb ik wel meer en minder favoriete karakters. Het valt me trouwens wel op dat de hoofdpersonen er doorgaans goed uitzien. Eerlijk is eerlijk; er zijn weinig hoofdpersonen in een game die er uitzien als een trol. Tenzij ze natuurlijk een trol zijn; maar dat terzijde. Ik vraag me wel eens af of de hoofdpersonen gebaseerd zijn op echte personen en of er acteurs in de tussenfilmpjes spelen, of dat het allemaal computersimulatie is. Dit naar aanleiding van de commotie over wie als voorbeeld voor Edward diende. Dat bleek een bekende stripper te zijn. Gezien de omgeving waarin de piraten leefden, ook weer niet zo’n slechte keuze. Echt braaf kun je ze toch niet noemen.

Ik denk dat ze bij Ubisoft van oorsprong boeren zijn en het melken goed onder de knie hebben. Het is me niet gelukt om de duurste versie te bemachtigen; iets wat ik nog steeds een beetje jammer vind. Het was mijn bedoeling om 100 punten in te leveren, zodat je 20% korting op de prijs zou krijgen. Met zo’n hoog bedrag tikt dat toch aan. Ik heb het beeld al in het echt gezien. Het is echt een groot beeld. Maar wie weet, wellicht in de toekomst. Je weet nooit hoe dingen lopen. Tot zover wat wetenswaardigheden met betrekking tot mijn ervaringen en overdenkingen bij Assassin’s Creed.


Deze Blog is geschreven door Julius Luteijn.
Wil jij ook een Blog schrijven, dan kan dit uiteraard in het Nederlands en of Engels.
Neem contact op met redactie@animus.mycreed.nl