MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Lucy Stillman

Drieluik Team Desmond: In de volgende drie stukken wil ik een drietal mensen even aan het licht brengen, Lucy Stillman, Rebecca Crane en Shaun Hastings. Dit team zorgde ervoor dat Desmond Miles kon ontsnappen uit Abstergo en de strijd aan ging tegen de tempeliers.

We beginnen met Lucy Stillman (1988 – 2012), werkzaam als infiltrant voor de Assassijnen bij Abstergo waar zij Dr. Warren Vidic ondersteunde met zijn research naar genetische herinneringen via een machine genaamd de Animus. Ze verliet de universiteit waar ze studeerde, omdat haar professoren haar research niet serieus namen en haar ook geen credit voor haar werk wilde geven, echter haar talent voor haar onderzoek viel op bij Warren Vidic van Abstergo en ze werd al snel door hem aangenomen bij Abstergo.
Lucy werd na verloop van tijd assistent van Vidic en had de supervisie over de programmering, functionering, diagnostiek en onderhoud van de Animus. Tijdens haar werk bleef ze werkzaam voor de assassijnen en rapporteerde alles over dit onderzoek naar de moderne brotherhood. Lucy bleef lange tijd geobsedeerd met subject 16 door zijn zelfmoord, volgens haar onderzoek een resultaat van het zogeheten ”Bleeding effect” volgens haar onderzoek was dit een fenomeen dat voortkwam door te lange sessies in de Animus waardoor de realiteit en de genetische herinneringen door elkaar heen gingen lopen als de patiënt buiten de Animus was en ervoor zorgde dat deze door draaide.

Toen Desmond Miles was ontvoerd door Abstergo en in de Animus geplaatst werd om zijn genetische herinneringen van Assassijn Altair Ibn-la’Ahad te onderzoeken, lukte het Lucy om Warren ervan te overtuigen Desmond niet te lang in de Animus te laten om het Bleeding effect te voorkomen. Al snel kwam Lucy erachter dat Warren en zijn team via Desmond snel hun doel gingen bereiken, namelijk het vinden van delen van Eden die nog niet vernietigd waren. Om hiervoor een stokje te steken gaf Lucy Desmond stille hints zoals security codes om van kamers te wisselen en zelfs de Animus te saboteren om tijd te rekken.
Lucy rapporteerde aan de order om Desmond te bevrijden van Abstergo, helaas mislukte deze aanval wat resulteerde in vele doden onder de assassijnen. Tijdens de ontdekking van de genetische herinneringen van Ezio Auditore maakte Lucy aan Desmond bekend dat zij tot de order van de Assassijnen behoorde en vluchtte samen met hem uit Abstergo. Samen met de de data van Ezio die ze uit de mainframe van de Animus had gestolen. Na een lange rit in een auto waar Desmond opgesloten zat in de kofferbak kwamen ze uiteindelijk aan in een safe house in Italië waar zich Rebecca en Shaun. beide assasijnen. ook schuil hielden. Hier werd Desmond duidelijk gemaakt wat zijn rol was in dit spel tussen kat en muis en waarom zijn herinneringen zo belangrijk zijn. Desmond besluit mee te werken en ondergaat hier zijn echte training.

Helaas werden Lucy en haar team snel ontdekt door de Tempeliers en moesten wederom vluchten, ditmaal naar de Villa van Mario Auditore in Monterigionni gelegen in Toscane. Hier gingen ze verder met het onderzoeken van de herinneringen van Ezio Auditore en met haar oude paswoorden kon Lucy nog steeds inloggen bij Abstergo en zo hun voortgang bespieden en doorgeven aan William M, een hoger meester van de order van de Assassijnen. Lucy en haar team vonden via Desmond en Ezio al snel de locatie van de Appel van Eden welke begraven lag in een kluis onder het colosseum in Rome. Na het vinden van de appel probeert Desmond deze te beheersen maar helaas neemt de kracht van Juno het over en dwingt Desmond Lucy te vermoorden door haar neer te steken in haar buik. Ze overlijd ter plekke en werd kort daarna begraven op en kleinschalige begraafplaats in een buitenwijk van Rome. Waar helaas alleen Shaun Hastings aanwezig is terwijl Rebecca en Desmond al op weg zijn naar een andere locatie om Desmond te helpen na zijn aanvaring met de appel en Juno waarna zijn geest fragmenteerde door de interactie met Juno.