MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Geschiedenisles met Assassin’s Creed: Historische Feiten en Fictie

Hallo hallo lieve lezertjes! 

Het is alweer Juli en dat betekend… Dat er weer een nieuw stukje geschiedenis word beleefd! De vorige keer werd er een gebeurtenis uit Unity beleefd. Dit keer zal er een andere game behandeld worden, namelijk Assassins Creed 2. Ik ben ter voorbereiding van AC Odyssey, weer opnieuw begonnen met de serie spelen en er vielen mij een paar dingen op, die ik deze maand ga behandelen.   

Het eerste is, is dat de familie van Ezio, nooit bestaan heeft! Heel veel websites, zijn hier nog niet achter. Het is zo dat op een bepaalde website waar je je stamboom kan natrekken, je ook de Auditore familie kan opzoeken. Dit is waarschijnlijk door een fan aangevuld en gemaakt. (Even een persoonlijk bedankje voor deze persoon, want je hebt mijn dag opgefleurd!). 

Ook heeft het huis van Ezio in Firenze nooit bestaan. Hoogstwaarschijnlijk is er door de architectuur na te trekken, een bestaand gebouw gebruikt. Namelijk het Palazzo Strozzi, dat in handen was van de Strozzi familie. Dit huis bestaat nog steeds en is nu voornamelijk in gebruik bij kunst tentoonstellingen. 

Wat dachten jullie va het mooie Monteriggioni, met als kopstuk Villa di Auditore. Helaas is dit ook een plaats die speciaal ontworpen is voor de game. Wel zijn er veel elementen gebruikt va een ander huis, namelijk Villa di Maiano. Veel van de bezochte plaatsen in de game zijn wel echt, voornamelijk de locaties in Venetië of Rome. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het Palazzo della Signoria, waar de mannelijke Auditore leden gevangen zitten aan het begin van de game.  

De families die aandacht krijgen in de game, bestaan ook. De Medici familie bestond echt en ze waren heel invloedrijk in niet alleen Firenze. De familie bracht 3 pausen, meer dan 50 kardinalen en 2 koninginnen voort! Ze waren heel rijk en hadden overal invloed. De Pazzi familie heeft ook echt bestaan en waren adellijke bankiers. Helaas werden ze bekender door de Pazzi-Samenzwering.  

Deze samenzwering was gericht tegen de Medici familie en uitgevoerd tijdens de hoogmis in de  Dom. Tijdens de opstand vertrokken meerder samenzweerders naar het Palazzo Vecchio om de bestuurders van Florence op te pakken en te vermoorden. Dit mislukte (of dit door een Assassin komt of niet is niet bekend), en de samenzweerders werden opgehangen aan de gevel van dit gebouw. De gebeurtenissen van de game komen hierbij mooi overeen met de werkelijkheid, en er is een mooi level van gemaakt met een 7/10 van mij. Ik ben niet zon fan van racen en achtervolgen, ik speel meer met verstoppen en strategie moorden. Daarom is het punt wat lager, maar het is nog altijd een goed level.  

De bondgenoten van Ezio hebben tot een zekere hoogte ook bestaan. Hierbij is de belangrijkste ook de bekendste, namelijk Leonardo Da Vinci! De persoon is echt en de levens gebeurtenissen van de game komen goed overeen met de levensloop die historici ontdekt hebben. De leider van de Tempeliers, Rodrigo Borgia, heeft ook bestaan, en hierbij komen de levenslopen ook mooi overeen. 

Ookal is Ezio een beetje een knuppel, zoals dat hier in Limburg gezegd word, hij is en blijft mijn liefde en inwijding in de Assassins Creed wereld. Hij  heeft een lekker temperament en is impulsief op de goede momenten. Hij heeft veel (eigenlijk alles) te danken aan de goede vrienden en bondgenoten die hij en zijn familie hebben opgebouwd. Hij praat en handelt in eerste instantie uit wraak (My name is Ezio Auditore da Firenze, you killed my father. Prepare to die), maar hoe meer ervaring hij opdoet, hoe bewuster hij word van zijn acties en de gevolgen ervan. Aan het einde van zijn games, heeft hij zijn leven gegeven voor het grotere goed. En hij heeft zijn pensioen meer dan dik verdient. 

Voor de volgende keer is weer een verrassing wat ik ga behandelen, maar het zal uit een andere game zijn dan die ik al behandeld heb. Zo is er een beetje aandacht voor elke game. Bedankt dat jullie weer naar mijn gezwets hebben geluisterd, en ik hoop dat jullie volgende maand weer lezen. Daarom sluit ik deze maand af met de wijze woorden die we allemaal hebben onthouden, en nog fluisteren bij een dood doelwit. (Ik weet dat ik dat nog steeds doe, en jullie  liegen als jullie zeggen van niet) 

 “Non temete lóscurita – accettate il suoabraccio. Requiescant in pace.” 

“Fear not the darkness, but remember its embrace. Rest in Peace”