MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Firstlook impressie van Ivar

Dit jaar was Assassin’s Creed al uitgebracht voor de Firstlook van start ging, dus mijn persoonlijke reden om naar de Firstlook te gaan was dan ook echt vooral om een indruk te krijgen van hoe populair games op dit moment zijn in Nederland. Vooral met mijn interesse in marketing was het dan ook een leuke manier om de Firstlook een tweede kans te geven na de tegenvaller van vorig jaar. Spoiler: het was veel leuker!

Voor MyCreed en Beyond the Horizons ging ik samen met de cameravrouw (en tevens mijn vriendin) op zoek naar toffe plekken om op camera te zetten. Hoewel het oorspronkelijk het plan was om fans van Assassin’s Creed te interviewen, werd al snel duidelijk dat diegenen die echt fans waren, lekker Odyssey aan het spelen waren… Thuis. Hierdoor gingen de interviews helaas niet door, maar er is genoeg tofs op de filmrol gezet, met name de cosplay contest, die erg leuk was gedaan dit keer.

In tegenstelling tot vorig jaar was de sfeer velen malen beter en was de beurs ruimer opgezet. Hierdoor leek het minder druk, maar dit was zeker niet het geval, het geheel was gewoon veel beter opgebouwd. Tijdens deze Firstlook kwam ik vrij weinig verrassingen tegen, omdat eigenlijk alles al uitbundig was geshowed in de beurzen in de US en Duitsland. Wel kon ik hierdoor de focus op de games zelf verleggen naar de focus op ontwikkelaars en vervolgens juist met deze geweldige personen in gesprek gaan. Ik heb dan ook met een half dozijn Nederlandse (we mogen trots zijn!) game ontwikkelaars gesproken, hopelijk met een vervolg, maar dat zal de toekomst uitwijzen.

Daarnaast kregen we een grote hoeveelheid merchandise mee van de verschillende stands op de beurs, ook al deden we helemaal niets! Dit varieerde van keychains tot buttons tot posters, helaas kon ik de figurines niet te pakken krijgen, anders had ik daar trots mee rond geparadeerd. Met onze Pokemoncaps op, zolang ze niet lossprongen door onze veel te grote Nederlandse hoofden, liepen wij verschillende stands langs en filmden hier gamers die de nieuwste games aan het spelen waren tot props die uitgestald lagen in de stands.

Afsluitend kijk ik nu met plezier uit naar de volgende Firstlook, maar dan hopelijk wat meer gericht op Assassin’s Creed en als dit niet gaat, dan de volgende grote open world game. Hopelijk heeft de Firstlook volgend jaar wel wat nieuwe onbekende game (fragmenten), zodat ik dan wel wat dieper op de games zelf kan ingaan. Voor nu speel ik lekker Assassin’s Creed Odyssey op mijn eigen televisie, waarvan ik met volle teugen geniet!