MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

SATURDAY THEMEDAY: Origins Depth – Erin’s eerste impressie van Assassin’s Creed Origins

We zijn ongeveer een week verder, dus tijd voor een update: Mijn eerste impressie. Als een blije twaalf jarige stond ik het pakketje open te maken, snel alle extra´s eruit, maar zo snel mogelijk door naar wat echt belangrijk is: Het spel zelf! Uit het hoesje ermee en hup in de console.

Gelukkig duurde de installatie maar een kwartier, bij Syndicate duurde dit uren (geen idee waarom). Op het randje van de salon tafel voor de tv begon het. Titelscherm, we beginnen natuurlijk normaal, niet te makkelijk en niet te moeilijk. Na een introductie filmpje waarin we Bayek, Aya en Ptholemy voorbij zien komen sta je snel tegenover een gemaskerde bruut waar je de controle zelf moet overnemen. In eerste instantie was ik verbaasd, was dit wel Bayek? Langer haar en een baard?

Hier was ik even aan het twijfelen. Dan de besturing ook, deze is compleet anders dan de vorige delen, erg wennen dus. Vechten met R1 en R2 in eerste instantie was ik alleen aan het ontwijken maar door de aanwijzingen lukte het toch al aardig. Na het gevecht moet je opzoek naar een uitweg. De nieuwe vervanger van de oude eagle vision, nu de “animus pulse” genoemd, is erg handig om uitwegen te vinden en al snel leid deze je ook naar schatten en andere nodige dingen die je kunt stelen/ plunderen. De eerste schatkamer ziet er al overweldigend uit, jammer dat we dit niet allemaal mee kunnen nemen. Als groot oud Egypte fan vind ik het er natuurlijk allemaal prachtig uitzien, de muurtekeningen, grote beelden van goden en andere heilige dieren en pilaren met kleurrijke taferelen, in 1 woord geweldig.

Snel na de klim uit deze ondergrondse kamer zie je een aantal soldaten die zo te horen een bondgenoot lastig vallen. Even snel weer ophalen hoe het vechtsysteem in zijn werk zit en er maar gewoon op afgaan en zien waar we uitkomen. De bewegingen zijn vloeiend maar ook wel chaotisch als je je vijand niet vast zet, Bayek slaat wild om zich heen maar erg doelloos als je niet de juiste richting op staat, doordat je van meerdere kanten wordt aangevallen en de verdediging een stuk lastiger wordt, gaat je health level snel achteruit.

Een goede basis binnen gevechten met meerdere vijanden lijkt me key binnen Origins. Na een korte introductie met mede Medjay Hepzefa ga je na een jaar terug naar je thuisplaats Siwa. Het landschap ziet er betoverend uit en op een kameel door de woestijn hobbelen is helemaal niet verkeerd. Na kort onderzoek door Siwa kom  je al snel wat bekende dingen tegen, een smid, een looierij en een stal, iets anders maar het voelt toch al snel als weer een Assassin’s Creed deel. Na een kort gevecht en gesprek met Hepzefa komt Senu eindelijk tevoorschijn, hier was ik echt heel erg benieuwd naar en ben al fan van haar vanaf het eerste moment.

Senu laten vliegen voor je om de omgeving te verkennen en doelwitten en andere missies te vinden is makkelijk te gebruiken vanaf het begin en mooier dan ik had verwacht. Dat je ook echt met haar rond kan vliegen en alles kan overzien, dat noem ik nou eagle vision 2.0. Rijden te paard of per kameel ziet er fantastisch uit, de rijdieren zijn een enorme update ondergaan: Ze lopen en rennen een stuk natuurlijker en Bayek en anderen zitten ook comfortabeler en overtuigender in het zadel , vechten vanaf dit punt is er ook flink op vooruit gegaan. Op je paard draaien met je pijl en boog, deze keer hebben ze echt aan alles gedacht. Natuurlijk zitten er een paar kleine bugs in maar geen een die me stoorden tijdens de eerste paar uur. Ondertussen heb ik ook de ingame camera ontdekt voor de mooiste action shots en van de adem benemende omgeving.

Siwa verkennen duurt uren, de kleine missies naast de hoofmissie om Medunamun te vermoorden voelen ondanks alle nieuwigheid toch vertrouwd aan, voor je het weet wordt je in het verhaal gezogen en wil je zo snel mogelijk meer.

Upgrades, sterker worden, skills ontwikkelen en alles ontdekken. Heb je al naar de kaart gekeken? Ik blijf er met open mond naar kijken deze is inmens groot en het gaat heel veel tijd kosten dit allemaal te ontdekken en om sterk genoeg te worden om alle vijanden op  je pad te verslaan. Ik heb ontzettend veel zin om verder te gaan, het verhaal laten lopen en alle zijwegen te bewandelen. Op naar de andere steden, missies en ongeloofelijke uitzichten. Voor mij is dit naast AC 2 zeker mijn favoriet! Meer content volgt snel en dan gaan we dieper in op de gamelay, het verhaal en meer.