MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Elinor verteld over: Assassin’s Creed 1 tot Revelations

Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent! Ik zal niet verder typen, want je hebt het nu al in je hoofd. Sorry daarvoor. Er is weer een tijdje voorbij en dat betekend een nieuw stukje van mijn geratel. Deze keer geen geschiedenis, maar een stukje herhaling van de voorgaande games wat er in de Animus gebeurd dus niet wat er met Desmond gebeurd. Het is namelijk niet meer zo lang tot Assassin’s Creed Odyssey! (zijn jullie net zo hyped als dat ik ben, of mag het wat minder?)

In dit stuk zitten een aantal SPOILERS. Dus het kan zijn dat als je de games nog niet hebt gespeeld, dat je hier SPOILERS voorbij ziet komen. Maar het is wel zo dat de serie al 10 jaar oud is, dus het is niet echt meer een geheim wat gebeurd. Voor de nieuwe gamers onder ons, hier de disclaimer voor SPOILERS:

Let op: het volgende stuk bevat SPOILERS, voor de games die vóór Origins zijn uitgebracht.

Ik begin gewoon bij het begin, en dat betekend Altaïr Ibn-La’Ahad! Wil je de game spelen maar niet zelf spelen of kan je dat niet op je console, verwijs ik graag naar de livestream van Boudewijn die deze game iedere week een stukje speelt. Altaïrs verhaal begint in 1191 na christus, tijdens de kruistochten in het ‘heilige land’. De game begint ermee dat hij samen met een aantal broeders een artefact moet zoeken. Hierbij worden ze gestopt door hun vijanden: de tempeliers. Een partner word gedood, en bij thuiskomst in Masyaf word de stad aangevallen door de Tempeliers. De leider van de Assassins, Al Mualim, degradeert Altaïr. Hij kan zijn rank terugverdienen door negen belangrijke figuren in de geschiedenis te vermoorden. En verrassing, dat lukt hem. Hierdoor leert hij hoe elk doelwit is verbonden in de orde van de Tempeliers, en hoe deze ‘het heilige land’ willen overnemen. Altaïr ontdekt ook hoe zijn mentor en hoofd van de Assassins, een artefact voor hemzelf gebruikt. Altaïr weet Al Mualim te doden en bemachtigd een deel van Eden.

De volgende keer dat we de Animus inkruipen, zitten we in de herinneringen van Ezio Auditore da Firenze. De sexy Florentijnse edelman die heel stiekem, zo stiekem dat hij het zelf iet eens weet, een erfelijke lijn in de Assassins heeft. Zijn verhaal bestaat uit drie verschillende delen waarin zijn leven word gevolgd.

Ezio’s verhaal begint als zijn familie word verraden door iemand die ze als vriend beschouwden. Zijn vader en twee broers worden opgehangen en Ezio ontsnapt met zijn moeder en zus naar Monterigioni, waar de familie villa ligt. Hier word Ezio getrained tot Assassin. Ook verkrijgt hij hier zijn informatie over de doelwitten die in het complot dat zijn familie verraden hebben zitten. Ezio reist door een groot deel van Italië zoals Firenze, Venetië en Forli om deze mensen te vinden en te vermoorden. Tijdens deze reizen maakt hij vele vrienden en bondgenoten zoals Leonardo Da Vinci. Deze ontsleuteld pagina’s gevonden door Ezio op zijn reizen, wat geschreven zijn door Altaïr waardoor Ezio nieuwe wapens en vaardigheden leert. Rodrigo Borgia word geïdentificeerd als de leider maar word tijdens een gevecht verslagen door Ezio.

In Brotherhood word de reis van Ezio vervolgd, met een tripje naar Rome. Daar moet hij de stad uit de greep van de Borgia’s halen en dan met name van Rodrigo’s zoon Cesare. Op de basis in Tiber-eiland begint hij zijn missie met de verschillende groepen te verenigen nl. de Courtisanes, de Dieven en de Huurlingen. Ook rekruteert hij gewone mensen die hun stad willen bevrijden of jonge ongetrainde Assassins die Novices worden genoemd. Deze novices worden getraind en stuurt ze rond Europa op missies.

In de tussentijd begint Ezio met het weghalen van de invloed van de Borgia’s door hun kapiteins en torens te vernietigen. Ook dwarsboomt Ezio hun wapens en bondgenoten.

Even later ziet hij hoe Rodrigo word vermoord door Cesare en komt hij achter de locatie van een deel van Eden. Hiermee roeit hij de laatste troepen van de Borgia’s uit. Cesare word gevangen genomen door het leger van de nieuwe paus maar ontsnapt later. Dit resulteert in een gevecht tussen Ezio en Cesare, waarbij de laatste zijn laatste adem ademt.

Na deze game gaan we nog 1 keer terug naar de herinneringen van Ezio, namelijk in Revelations. Hierin reist Ezio naar Masyaf, om de geheime bibliotheek van Altaïr te vinden.. Hij ontdekt dat dit kan door een aantal sleutels te vinden die in ‘het heilige land’ verstopt zijn. Tijdens deze zoektocht, helpt Ezio meerdere burgers, groepen, prinsen en anderen. Deze sleutels zijn herinneringen van Altaïr en daardoor kan je ook weer met Altaïr spelen! (zou je nu wel kunnen zwemmen?). Uiteindelijk komt Ezio bij het deel van Eden en legt hij zijn wapens neer als een teken van Pensioen.

Hiermee is het verhaal van Ezio over en kunnen we verder met de volgende game in de serie.

Deze keer heb ik vier verschillende games besproken en volgende keer zal ik er nog 4 bespreken en dan zijn we weer bij Origins aanbeland. Ook deze keer sluit ik graag af met een mooie quote uit een van de games, nl een quote van Al Mualim:

‘I applied my heart to know wisdom, and to know madness and folly. I perceive that this also was a chasing at the wind. For in much wisdom, is much grief. And he that increased knowledge, increased sorrow.’