MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Chapter VI: The Curse of the Pharaohs (met spoilers!)

Laat ik beginnen met dat ik op persoonlijke titel aardig heb uitgehaald naar deze laatste DLC. In deze ‘laatste’ Blog over Assassin’s Creed Origins deel ik mijn mening wat ik vond van deze ‘laatste’ DLC. Deels ben ik teruggekomen op mijn mening maar deels ook onveranderd. Het was veel gameplay voor een DLC dat zeer zeker, en als je denkt dat doen we even dan kom je van een koude kermis thuis want de DLC is gigantisch! En ja ik spoiler hier en daar aardig dus wees gewaarschuwd!!

Ubisoft heeft officieel alleen twee grote DLC’s aangekondigd namelijk The Hidden Ones en deze The Curse of the Pharaohs. Maar ze hebben ook aangegeven dat ze nog niet klaar zijn met Origins en volgens diverse bronnen komt er in April weer iets. Vandaar dat ik in mijn intro ‘laatste’ tussen haakjes heb gezet. Voor mij was het origineel al meer dan zat/genoeg. Ik heb nog nooit 100 uur in één Assassin’s Creed game rondgelopen, nog nooit. Meestal is het 40 tot 50 uur max, dus ik had voor mijn gevoel alles gezien en gedaan. Ook vond ik dit deel qua verhaal ook het minste van de afgelopen jaren en als ik het nog scherper wil zeggen: Voor een “origins” verhaal is dit erg matig uitgewerkt. Vervolgens kwam The Hidden Ones en ik dacht “mooi paar jaar later The Brotherhood is al aan de macht of zichtbaar”. maar helaas deze DLC viel mij tegen en stelde mij teleur qua verhaal. Tja en toen kwam Ubisoft met we gaan de dode Pharaohs tot leven brengen en jij mag ze terug schoppen naar het hiernamaals, toen dacht ik ‘uhm nee dat doen we niet!

Maar fan dat ik ben kan ik niet over iets schrijven of zeggen zonder het ook daadwerkelijk gespeeld te hebben. Deze DLC kostte mij een paar avonden en ik gok 2 weekenden. Ik heb het op easy gespeeld omdat ik geen zin had in ingewikkelde gevechten, ik wilde genieten van de laatste uren in Egypte. Heb bijna alles ge-upgrade qua gear, en heb alles gezien en gedaan. Deze DLC, dit nieuwe deel, voelt eindelijk anders aan. Het is Egypte maar ook weer niet, je ziet gewoon verschil wat prettig is. Meer natuur en boeren die aan het werk zijn waardoor je echt een plattelands gevoel heb. Dit miste ik bij de vorige DLC dat je niet zoiets voelde van “o ja dit is de DLC niet het origineel”. Grafisch wederom schitterend, en prachtige muziek die hier en daar anders was. En zeker niet te vergeten de tussen filmpjes zijn weer van SUPER kwaliteit. Wanneer er een Pharaoh van zijn/haar troon komt is gewoon fantastisch om te zien.

En laat ik maar dan wederom terug stappen in The Animus en mijzelf herhalen, het verhaal is wederom wat matig. Maar ja, ja daar komt een compliment! Het verhaal paste wel in deze laatste DLC. Wel is het een standalone verhaal en sluit het niet echt ergens op aan. Dit laat in feite alleen zien waar The Apple of Eden toe in staat is. Want het draait eindelijk om deze artefact. Dit is waar The Order en The Brotherhood altijd om strijden dit is wat ze willen. In het kort word deze artefact dit keer gebruikt waarbij men denkt dit te doen voor het goede, echter de Pharaohs worden gewekt en alles gaat mis. Aan Bayek om te achterhalen wat er gebeurt en hoe te stoppen. Je komt in een aantal ‘droomwerelden’ waarbij je in het begin echt zoiets heb van “WOW wat is dit, wat gebeurt hier?” Deze onderdelen hoe bizar en raar ze ook zijn en totaal niet passen in Assassin’s Creed wat je in eerste instantie denkt maar later precies als een puzzel in elkaar valt en helemaal logisch op zijn plaats valt.

Deze aparte ‘droomwerelden’ zijn super mooi vormgegeven, en er zijn er 4! Die ook nog eens alle 4 ook echt helemaal anders zijn en aanvoelen. Ook de vijanden zien er heel erg gaaf uit. Wat ik echt jammer vind is dat het verhaal ondanks dat het The Apple of Eden laat zien, Ubisoft niet echt tot een sterker verhaal had gebracht. Weer is een gigantische wereld geschapen (die prachtig is hoor) en weer onwijs veel te doen, met veel extra missies en weet ik wat nog meer. Qua gameplay is het weer vele uren gameplezier. Persoonlijk had ik liever een wat kleinere wereld gezien waarbij het verhaal centraal stond. Voor mijn gevoel missen we nog iets, het is niet afgesloten, weer heb ik geen eindcredits gezien of ik moet iets niet hebben gespeeld waardoor het nog niet komt. Maar ik mis de eindcredits die echt duidelijk maakt: Assassin’s Creed Origins is nu echt tot zijn einde gekomen.

Maar als ik deze DLC beoordeel als een standalone verhaal en uitbreiding dan is deze zeer geslaagd. Stel je hebt bijna niks gespeeld van het origineel dan kan je hierin stappen zonder zoiets te hebben dat je niet weet waar het over gaat. Alles is prachtig vormgegeven, muziek is hier en daar mooi aangepast. De ‘droomwerelden’ zien er schitterend uit. En The Apple of Eden is aan de macht, deze laat weer zien wat ‘zijn’ kracht is.

Nu zit ik met 2 gedachtes, namelijk: 1: Assassin’s Creed Origins is mooi geweest het is klaar en afgesloten. En 2: Andere kant voor mij is het nog niet over, ik zou nu echt een mini DLC willen zien van een uur of 5 waarin The Brotherhood sterk naar voren komt. Wat flashforwards naar wat er komen gaat, beeld op zwart, je hoort een stem iets zeggen, het logo Assassin’s Creed Origins en dan eindelijk die eindcredits en klaar.

Hoe denken jullie hierover, en is het verhaal voor jullie ook klaar of toch niet?