MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Chapter V: The Hidden Ones

Mijn vorige blog was getiteld ‘Chapter IV: Aan alles komt een eind?’. Het verhaal was af, de wereld was uitgespeeld maar Ubisoft had nog meer in petto voor ons, namelijk de eerste DLC genaamd ‘The Hidden Ones’. In deze blog bespreek ik deze DLC uitvoerig met zo nu en dan spoilers, al zijn er niet echt grote spoilers hoor.

In deze eerste DLC, welke zich 4 jaar na de main story afspeelt, kruipen we wederom in de huid van Bayek, en reizen we af naar Sinaï. Hij ziet er nu eindelijk ook iets meer uit als een Assassin. Zijn outfit is meer zoals dit hoort bij een lid van de Brotherhood. Ook zien we dat ‘The Hidden Ones’ iets meer macht hebben en hier en daar iets meer zichtbaar zijn. Zo zien we het oude vertrouwde Brotherhood symbool hier en daar iets meer.

Deze DLC unlocked een nieuw deel wat een relatief klein deel is in vergelijking tot wat we gewend waren. Wat mij meteen opvalt is dat je niet echt merkt dat er iets veranderd is in de afgelopen 4 jaar. De omgevingen zien er nagenoeg hetzelfde uit. Wel zijn je vijanden een stuk sterker en kom je ze tegen tot level 45 dus je moet wel weer aan de bak om wat sterker voor de dag te komen. En dit is dan ook precies wat ik heb gedaan, eerst alles ontdekken, en dan 1-voor-1 de kampen helemaal opruimen (ja dat is wat Assassins doen …). Vervolgens was ik helemaal op niveau en kon ik de vijanden ook daadwerkelijk uitdagen tot een gevecht op de dood. Deze DLC gaf weer veel gameplay, er is wederom veel te doen en te verzamelen. Ook zijn er wat leuke zij-missies, maar het is 4 jaar later! En het verhaal is gewoonweg matig en dit is jammer, het verhaal was wederom niet diepgaand genoeg.

Wederom is het verhaal flinterdun echter krijgen we wel aardig wat dingen te doen. Maar ik had liever minder dingen te doen en gewoon een mooi sterk verhaal gehad. Nu was het meer schakel deze 3 vijanden uit om de ultieme badguy te lokken, schakel deze ook maar uit en nu?! O ja de Creed komt samen (wel geteld 6 ‘man’) een korte speech en done. Nu weet ik dat er nog een DLC komt die qua spelwereld veel groter zal zijn wat leuk is maar wat is er toch mis met het verhaal van Assassin’s Creed Origins. Het is gewoon jammer dat Ubisoft de nadruk op alles heeft gelegd behalve op het verhaal. De game is waanzinnig mooi en erg tof en vooral levendig uitgewerkt MAAR Assassin’s Creed is een story driven game en dit mis ik enorm elke keer weer.

Kom op Ubisoft jullie kunnen het! Laat in de laatste DLC a.u.b. zien dat jullie het niet verleerd zijn en kom met een mooi slot en vergeet de credits rol niet .. Tot slot wil ik eraan toevoegen dat het wederom er schitterend uitziet en dat het allemaal heerlijk draait op 1 behoorlijke bug na. De tussenstukjes zien er schitterend uit en wat je te zien krijgt is een genot om naar te kijken. Ben je fan van Origins, dan is deze DLC voor € 10,00 zeker de moeite waard. Maar het is wel echt veel van hetzelfde en het verhaal voegt weinig nieuws toe.