MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Chapter IV: Aan alles komt een eind?

Aan alles komt een eind en na bijna 90 uur op de teller is dit voor mij de meeste en langst gespeelde Assassin’s Creed van de afgelopen 10 jaar. Origins kent veel plus en minpunten. In deze blog vat ik nog even alles kort samen met uitzondering van de DLC pakketten, aangezien ik deze nog moet gaan spelen. Ik weet zeker dat ik de 150 uur ga aantikken wanneer ik ook de 2 DLC pakketten heb gespeeld wat wel echt bijzonder is te noemen. Normaal doe ik er gemiddeld een uur of 40 over en dan ben ik er helemaal klaar mee en heb ik alles doorlopen, maar nu dit keer duurde het wat langer.

Toen ik destijds The Witcher III speelde dacht ik ‘Hoe gaaf zou het zijn als dit met Assassin’s Creed ook zou gebeuren?’ Namelijk een mooie grote open spelwereld. Assassin’s Creed Origins pakt dit concept, en giet er het Ubisoft sausje overheen en je krijgt een bekende Ubisoft game. Wat niet verkeerd is want ze pakken en halen het beste uit al hun games en hebben er Origins mee gemaakt. Dit jaar heb ik een andere open-wereld game genaamd Ghost Recon: Wildlands gespeeld (ook van Ubisoft) en wat zag deze game er schitterend uit. Wat heb ik hier enorm veel plezier aan beleefd. Een game waarbij het mij ging om het tactische schietwerk in een mooie spelwereld. Geen ene minuut was hetzelfde en de spelwereld veranderde de hele tijd. Dag en nacht, regen en dan weer zonneschijn en zo bleven de omstandigheden veranderen. Het verhaal was voor mij niet van belang maar bij Origins was dit voor mij wel het geval. De nadruk lag bij dit deel echt op de spelwereld en wat je erin kon beleven. Maar waar was het verhaal?

Assassin’s Creed Origins moest het eerste verhaal vertellen. The Brotherhood en The Templar Knight Order was er nog lang niet. Bayek en Aya verliezen hun zoon en daardoor ontstaat er een strijdt tussen hunzelf en met iedereen om hun heen. Door deze omstandigheden komen ze steeds verder en dieper in alle complotten en richten ze langzaam maar zeker The Creed op. Welke later wordt omgedoopt tot The Hidden Ones en ooit zal dit de naam The Brotherhood krijgen. Nu klinkt dit heel erg tof en mooi, echter komt het echte verhaal heel laat op gang. In het begin blijft de nadruk teveel liggen op we zoeken naar de moordenaars van onze zoon! Eenmaal gevonden blijven ze door gaan met moorden om zo ervoor te zorgen dat deze ‘Ancient Order‘ ook daadwerkelijk weggevaagd wordt. Maar we weten allemaal dat dit onmogelijk is. Deze Order zit al goed doordacht in elkaar en domineren al over de heel Egypte en misschien Italië.

Wat ik vooral mistte was dat het verhaal pas echt ontpopte toen ik tegen het einde aanzat. In de laatste 30 min viel er opeens een puzzel in elkaar waarvan ik dacht ‘HUH’? Het is daarom een zeer gemiste kans dat de nadruk te lang verkeerd heeft gelegen. Assassin’s Creed is bekend geworden om hun verhaal vertelling. Zij pakken een willekeurig geschiedenis boek, geven hier een twist aan en je hebt een prachtig verhaal in een herkenbare wereld wat middels het heden/verleden en de toekomst prachtig samenkomt. In dit deel zit je al in het verleden, Abstergo, het heden en de toekomst die doen er niet meer toe. En dit is jammer want zoals ik al eerder aangaf zonder het heden is er geen verleden in dit geval. Als de Templars Abstergo niet hadden opgericht konden we niet terug reizen in de tijd. De Templars konden niet zien wat The Brotherhood had gedaan en als belangrijkste de ontdekkingen van de locaties van o.a. ‘The Apple of Eden’. De verwijzingen naar de film in het heden is leuk en mooi gedaan, maar Desmond en zijn achtergrond en zijn verhaal maakte indruk op mij, dit in tegendeel. Wij fans herkennen en weten wat er gebeurt, maar of de nieuwe fans snappen wie iedereen was in het heden wat haar rol was ik, weet niet zeker of dit echt gesnapt is of wordt en dat ze weten wat het belang ervan was.

Assassin’s Creed Origins is in zoveel dingen het beste wat is ooit gemaakt is binnen deze franchise. De spelwereld, de graphics, soundtracks, de sfeer, de foto modus, de tussen filmpjes, de mogelijkheid om dingen te doen: dit is allemaal het beste en mooiste uit de gehele serie echt. Maar het verhaal is te slap, te eenvoudig en te makkelijk afgewerkt en dat doet mij zeer als Assassin’s Creed fan sinds dag één. Ik heb enorm veel plezier beleefd en zal nog vele uren spenderen aan de DLC hopen dat het verhaal nog beter wordt en … ach .. Misschien moet ik niet zeuren? Misschien is dit wat Assassin’s Creed zal zijn? Een grote open spel wereld die er magisch uitziet met een verhaal wat er is maar wat niet van belang is of minder van belang in vergelijking tot.

Hoe dan ook, dit deel Assassin’s Creed Origins heeft indruk gemaakt en zit fantastisch in elkaar en ik hoop dat dit de lat heeft gelegd voor wat er komen gaat. Ubisoft mijn dank voor dit prachtige deel die jullie hebben neergezet wat veel werk tijd maar vooral veel lef nodig had om dit te verwezenlijken!

– Senu ik ga je missen!