MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Chapter III: Sophia en Alan Rikkin?!

In mijn vorige blog stond ik stil bij het verhaal van Assassin’s Creed Origins. En ik stond laatst even stil bij #ModernDayMatters. En over dit laatste wil ik het wederom even hebben, maar dan vooral met het oog op hoe dit in dit laatste deel Origins is verwerkt. Want wat misschien niet iedereen weet is dat dit onderdeel misschien wel het belangrijkste onderdeel uit Assassin’s Creed is.

Nog even in het kort voor de nieuwe spelers, of voor ons diehard fans die totaal zijn vergeten hoe we terug gaan naar het verleden. Want Ubisoft heeft er zo’n beetje alles aan gedaan om dit onderdeel in de game-serie volledig uit te bannen. Abstergo wordt geleid door de hedendaagse Templars ‘The Order’ en hebben een machine genaamd The Animus ontwikkeld om middels een proefpersoon ‘subject’ de herinneringen te herbeleven om, uiteraard, zo te achterhalen waar de leden van The Brotherhood “The Apple of Eden” hebben verstopt. De Assassins uit het heden, hebben The Animus nagemaakt waardoor zij ook terug kunnen reizen.

Animus 2.0

Dan nu heel even een uitstapje naar de film die in 2016 uit is gekomen. Hier maken we kennis met Alan Rikkin (die we kennen uit Assassin’s Creed uit 2007). Hij is CEO van Abstergo Foundation met Sophia Rikkin (dochter van), als hoofd Scientist, die zich vooral bezig houdt met een zeer aparte Animus versie. Geen stoel, geen VR-achtige bril, maar een mechanische robot arm die direct wordt gekoppeld aan het testpersoon, in dit geval Callum Lynch. Door de technieken die gebruikt worden maakt Callum alles levensecht mee en kunnen anderen waaronder dus ook Alan en Sophia Rikkin dit direct kunnen zien.

Desmond Miles die begon als een proefpersoon en uitgroeide tot een levendige karakter waarmee we veel avonturen hebben meegemaakt (mede door hem maakte we kennis met Altaír en Ezio bijv.) Zijn verhaal in het heden was tot in detail uitgewerkt en zat fantastisch in elkaar. Ergens verloor Ubisoft de kracht om dit verder door te zetten en werd dit onderdeel steeds ondergeschikter. Wat apart was, want als we naar de film keken had dit onderdeel juist de nadruk en meer dan ooit tevoren. Toch besloot Ubisoft om bij Origins het heden zo goed als een ondergeschikt iets te maken. Zonde want het kent een zeer rijke en zeer mooie geschiedenis.

In het heden maken we kennis met Layla Hassan die ergens in Egypte in een grot aan het werk is voor Abstergo. Maar ze vermeld niet in detail hoe of wat, want ze wilt zeker zijn van haar zaak en dat ze Bayek en Aya echt heeft gevonden en dat het van toegevoegde waarde is voor Abstergo. Eenmaal in die grot kan je een computer bekijken waar veel info staat over bepaalde karakters en de correspondentie met Sophia Rikkin. Verder kan je wat foto’s verzamelen en wat info en je kan de mummies opzoeken van Bayek en Aya en daar blijft het dan ook bij. Verder heeft dit onderdeel geen toegevoegde waarde. Zelfs wanneer de vader van Desmond Miles William Miles zijn gezicht laat zien. Je zou dan denken YES het gaat nu dan echt gebeuren! Vooral wanneer hij aangeef dat er met een uur een helicopter komt die jullie samen naar de hedendaagse Brotherhood brengt. Na het uitspelen van alles ben ik meerdere keren terug gegaan in de hoop dat we inderdaad opgehaald zouden worden maar helaas je word teleurgesteld want er gebeurt niks. William loopt kans en doelloos rond en het heden tja … die ligt letterlijk in het verleden want er gebeurt niks mee, iets wat eerder zonde is van je tijd om te spelen wat heel erg jammer is.

Ik hoop oprecht dat Ubisoft dit in het volgende deel weer eer aandoet, maar als dit zo blijft in deze vorm dan zal ik dit in dat nieuwe deel zo min mogelijk bespreken en laten voor wat het is / was of had kunnen zijn.