MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Chapter II: Het ontstaan van de Brotherhood in grote lijnen

Ubisoft beloofde ons een ‘origins’ verhaal. Een verhaal over hoe de Brotherhood begon. Waarom dragen ze deze kleding? Waarom gebruiken ze een ‘hidden blase’? Hoe is het symbool van The Brotherhood? Op al deze vragen krijgen we eindelijk antwoorden. En let op ik behandel het verhaal van begin tot eind tot in detail. Dus wees gewaarschuwd lees dit alleen wanneer je het verhaal volledig heb uitgespeeld. Met SPOILERS dus!

We maken kennis met Bayek en Aya. Beide opgegroeid en vol in hun leven in Egypte in het plaatsje Siwa. De proloog van Assassin’s Creed Origins duurt ongeveer een uur of 6 maximaal 8. Bayek is de laatste Medjay, hij is ook de laatste in zijn soort/rol. Hij behoort tot de groep die zich ‘The Hidden Ones’ noemen. En je raad het al, deze groep evolueert zich later en vooral tegen het einde in The Brotherhood. De trigger die Bayek en Aya tot echte moordenaars maakt is wanneer de ‘Order of Acients’ beslissen om hun zoon Khemu te ontvoeren. Wanneer Bayek in een val loopt om zijn zoon te redden besluit Khemu zichzelf los te maken om zo een mes te stelen om deze aan Bayek te geven. Echter gaat dit gruwelijk mis en sterft Khemu in de armen van Bayek.

Vanaf dit moment zinnen zowel Bayek als Aya beide wraak en gaan ze door totdat ze iedereen die ook maar iets te maken heeft met The Order of Ancients hebben vermoord. Ze moorden hier dus echt vanuit eigenbelang, er zit nog geen groter doel achter, dit is 100% persoonlijk en met name in het begin. Alles draait om Bayek en Aya. Sterker nog het verhaal in Assassin’s Creed is nog nooit zo persoonlijk geweest als in Origins. Uiteraard als we naar Ezio kijken nam hij ook wraak op de Order maar hij had geen geliefde zoals Bayek. Beide zinnen op wraak en beide bewandelen een soort van ander pad. Bayek wilt wraak nemen en stoppen, terug naar Siwa samen met Aya en gewoon het leven op proberen te pakken. Aya zint op wraak en meer dan dat, ze zet zelfs haar relatie met Bayek op het spel door te kiezen voor Cleopatra in de hoop dat ze dan echt iedereen kan uitroeien die ook maar iets met the Order heeft te maken. En met The Order bedoel ik niet de Templar Knight Order, maar de Acient Order die dezelfde motieven heeft maar nog ruim voor de tijd van de Templars.

Wel is het zo wanneer Bayek en Aya elkaar weer terug zien dat ze niet van elkaar af kunnen blijven. Nog nooit was de liefde tussen 2 karakters binnen Assassin’s Creed zo sterk als in dit deel. De liefde tussen Arno en Elise was sterk en heel Assassin’s Creed Unity draaide om deze twee. Maar geen van de personages die we hebben gezien in al deze jaren waren zo met elkaar bezig als deze twee.

Belangrijk is ook om te zien hoe Bayek en Aya uit elkaar groeien, en elkaar ook echt verliezen. Beide hebben maar één doel echter gaan beide er totaal anders mee om. Bayek blijft hangen in het verleden en wilt wraak en verder gaan. Aya wilt wraak, niet achteruit kijken en vooral er voor zorgen dat de gehele Order en alles wat ermee te maken heeft uitgeroeid wordt.

Hoe de tradities werden geboren

In het eerste deel uit 2007 was The Brotherhood er al, wel had Altaïr er een behoorlijke hand in om het te vormen naar hoe we het later zagen. Maar er zijn een aantal dingen die wij als fan graag ‘uitgelegd’ zouden zien. Hoe is het symbool ontstaan? Waarom kleden ze zich zoals ze zich kleden? Waarom missen ze een vinger?

Het belangrijkste is toch wel de vinger, in het origineel uit 2007 ging de vinger eraf mede doordat de hidden blade anders niet goed functioneerde. Later met Ezio zagen we het ook, maar hier werd zijn vinger bespaard omdat da Vinci het zo had ontworpen dat alles goed ging zonder dat je een vinger moest afgeven. In Origins geven ze er toch weer een draai aan en dan denk ik oké, leuk goed gedaan maar het had niet gehoeven aangezien het in veel delen toch weer net even anders werd benaderd. In Origins gebeurt het tijdens een assassination, alles gaat goed, je trekt je mes en dan tijdens het gevecht gaat het mis en verlies je een vinger. Later aan het einde van het verhaal, wanneer er meerdere bij je aansluiten is er 1 persoon die ook haar vinger eraf haalt en zo wordt de traditie voortgezet.

Vervolgens hoe is het symbool ontstaan? De geruchten en afbeeldingen gaan al jaren over het internet dat het symbool voort komt uit de kop van de roofvogel. Wanneer je de schedel van een vogel  omdraait, dan zie je duidelijk het symbool. Wanneer Bayek zijn ketting afdoet, waar een skeletten kop van een roofvogel hangt zie je de afdruk in het zand van het symbool. En vanaf dit moment is dit HET symbool van The Brotherhood al wordt het nog niet zo genoemd in Origins. Het is meer dat ze zichzelf namens The Creed voorstellen, broeders die hierin deelnemen.

Maar uiteindelijk komt alles samen en gaan Aya en Bayek samen verder onder The Creed en is zo The Brotherhood geboren. De reden dat ik Aya als eerste noem is omdat het letterlijk stopt met haar. Zij is als laatste in beeld en hier zie je haar duidelijk in beeld en doet ze vervolgens haar kap om en verdwijnt ze in het niets. De vraag wie van de twee nu echt de oprichter is dan kunnen we stellen dat het Aya is die echt verantwoordelijk is hiervoor. Wel is het zo dat Bayek schreeuwt dat er een groep gevormd moet worden, maar het is Aya die de drijfveer was, Aya was de gene die hierop door bleef hameren.

Aya is in mijn ogen dan ook echt de oprichtster van The Brotherhood. Zij is echt de eerste die zich een ‘Master Assassin’ mag noemen. Haar laatste missie is dan ook het meest iconische te noemen. Want Aya gaat achter de man aan die overal achter blijkt te zitten en deze man is niets minder dan Julius Caesar.

Nadat ze hem heeft uitgeschakeld gaat ze naar Cleopatra om duidelijk te maken wat haar rol is en wat er kan gebeuren. Aya maakt duidelijk dat Cleopatra de laatste in haar soort is. Er is geen andere Pharaoh meer en ze heeft haar volk verraden op alle fronten. Nu Julius er niet meer is kan ze niet anders dan het erbij neerleggen dat Aya gewonnen heeft en dat wanneer het mis gaat ze terug komt om haar het zelfde lot te geven als Julius Caesar.

Er zijn nog genoeg dingen om over te schrijven wat het verhaal betreft. Of zelfs de kleine hints/verwijzingen die verstopt zitten in het verhaal of in de game zelf. We gaan hier later nog uitgebreid over door in onze MyCreed Nederland Club op Facebook! Nu rest mij nog de laatste vraag aan jullie wat vonden jullie van het verhaal? En zijn jullie het eens met mijn Blog over dit onderdeel van Assassin’s Creed Origins?

‘I have renounced Aya. I have killed Aya I am now the Hidden One known as Amunet’