MyCreed World

Menu
 • Assassin’s Creed
  • Close
 • All Blogs
  • Close
 • MyCreed World and Network
  • Close

Chapter I: Michael’s eerste 20 uur in Assassin’s Creed Odyssey

Als er één persoon wel sceptisch was en nog steeds is, dan ben ik dit wel. Assassin’s Creed Origins was voor mij destijds zeker niet mijn favoriet. Heb mij er zeker wel mee vermaakt, maar ik miste echt meer Assassin’s Creed. De oorsprong van The Creed had veel eerder in de game tot stand mogen komen. Naar mijn idee begon het pas aan het einde van de game, maar toen was het klaar en over. Nu krijgen we te maken met een game die zich jaren voor het origins verhaal afspeelt. Dus geen Assassins? Geen Templar’s? Of toch stiekem wel? Inmiddels heb ik de eerste  uur aangetikt en het is even tijd om een kleine balans op te maken.

Assassin’s Creed zonder Assassins is als een voetbal match zonder voetbal, toch?

Laat ik beginnen met het feit dat The Brotherhood niet aanwezig zal zijn, zelfde geldt voor de Assassins die misschien nog een eenling zijn. Dit is geen spoiler maar logisch denkwerk aangezien The Creed pas begon in Origins die een paar honderd jaar later begon. Dus ik ga ervan uit dat dit gaat over een aantal nobody’s of dit gaat over The Order. Want zelfs in Origins werd er sterk gehint naar een hogere macht die we nog niet hadden gezien. The Ancient Order was er, maar er was nog iets anders boven/naast hun.

Nu zijn er een aantal aanwijzingen waardoor het zou kunnen dat we met The Order te maken hebben namelijk:

 1. Je kan dit keer onschuldigen mensen vermoorden zonder dat dit een consequentie heeft;
 2. De beslissingen die je maakt die goed zijn en goed aanvoelen lopen altijd verkeerd, wat resulteert op meer problemen of zelfs meer doden;
 3. Alexios waarmee ik speel is genadeloos en het schijnt dat Kassandra geen haar beter is. Alles draait om geld, en om macht en keiharde actie. Dit is des Assassin’s Creed en des Brotherhood;
 4. Wanneer je iemand vermoord krijgen we niet het stukje te zien waarbij de hoofdpersonage nog even in gesprek gaat met, dan het bekende veertje en de wijze woorden.
Yes Layla is ook terug, hier later meer over 🙂

En zo kan ik nog wel even doorgaan, de sfeer en de gameplay neigt en dwingt je dingen te doen die je normaal niet zou doen als Assassin. Een klein voorbeeld is wanneer ik een keuze moest maken om een groep mensen te helpen of te vermoorden? Helpen omdat ze eten nodig hebben en er blijkbaar iets meer achter zit dan de Spartanen beweren. En juist doden om dichterbij de Spartanen te komen. En ik koos voor het laatste omdat mijn tactiek nu is om juist dicht bij ze te komen omdat tja … dat ga ik niet schrijven hier. Had ik ze laten leven was er ongeacht een ander deel van het verhaal verteld maar dit is iets wat ik niet weet. In het begin voelen dit soort keuzes raar en niet prettig aan. Want je maakt letterlijk onschuldige mannen/vrouwen en zelfs kinderen dood. Dit neigt meer naar de Templar’s dan naar de Assassins.

Qua verhaal ben ik nog niet op het punt waardoor ik kan zeggen JA dit is het begin van The Order. Of dit is gewoon een random groepje gasten die per ongeluk al die Pieces of Eden gaan vinden. Want dit is immers iets wat Ubisoft heeft gecommuniceerd met iedereen het draait om de oorsprong van deze artefacten.

Kortom hier ga ik op terug komen.

Ik koos hier om de andere kant op te kijken ..

Assassin’s Quests

Als je dacht dat er veel te doen was in Origins nou dan kan je even, want in Odyssey hebben ze echt alles opengetrokken. Er is zoveel te doen dat je echt een uur of vijf alleen al bezig bent op het eerste eiland. En dit is een relatief klein eiland, er zijn veel quests en ook hier kan je weer kiezen hoe jouw reactie is. Dit is wel een dingetje want The Animus, je weet wel dat stukje technologie wat ervoor zorgt dat dit mogelijk is, kan in feite alleen het verleden opnieuw afspelen / laten herbeleven. Maar nu hebben ze het voor elkaar gekregen dat je nu ook het verleden kan beïnvloeden. Keuzes die invloed hebben op het verhaal maar ook hoe jij overkomt als persoon. Ook hier kan je weer kiezen voor een goed/beleeft antwoord, soms een neutraal antwoord of echt een antwoord waarbij overkomt als arrogante kerel.

Het leuke aan keuzes als deze in een game zijn altijd dat ik kies voor de goeierik, je weet wel die persoon die geen vlieg kwaad doet. En dit heb ik de afgelopen tien jaar in elke Assassin’s Creed game gedaan. Op die ene na met Shay dan, maar dit was niet zo vergaand als dit natuurlijk. En aangezien Odyssey je soort van dwingt de badguy te zijn, tja dan ook ik dit ook gewoon. Alles wat slecht is doe ik, beslis ik, en pak ik al het geld en zelfs de levens van de mensen in kwestie. Voelt het goed, nee want het is wennen, maar aan de andere kant, als het blijkt dat het om een Templar gaat, dan wil ik ook wel zo de geschiedenis boeken in. Namelijk als een echte gevaarlijke en zeer dodelijke Templar.

Maar ook kan je ervoor kiezen in sommige gevallen om te beginnen met een simpele flirt wat kan resulteren tot nou ja zie hieronder het resultaat.

Zoals ik al schreef er is echt waanzinnig veel te doen en te beleven. Voor het gemak heb ik de moeilijkheidsgraad op easy gezet. Voor mij draait het dit keer om het verhaal, en ik wil mij niet storen aan de lange en of ingewikkelde gevechten. Want de besturing van Origins kon ik al niet aan wennen, en bij Odyssey al helemaal niet. Voor mij draait het nu om lekker beetje rondlopen en galopperen en het verhaal volgen. En zoals het lijkt lopen er meerdere verhaallijnen langs elkaar heen. Dus qua verhaal zou het nog wel eens voor de verrassing kunnen zorgen dat we uiteindelijk toch te maken hebben met een Templar Origins story.

Ervaring en grafisch?!

Ik speel op de Xbox One, met een 1080 scherm van 8 jaar oud. En het ziet er schitterend uit, met mijn eigen custom HDR functies kan je namelijk je settings van je tv zo opschroeven dat het mooier lijkt, maar niet te goed. Dus ik kan niet beoordelen hoe het op de Xbox One S of X is of zelfs op de PlayStation. Maar het ziet er in mijn ogen, of beter gezegd, door mijn ogen net zo uit als Origins. Ik zie zo goed als geen verschil in deze setup. Wat niet erg is, want beide games zien er schitterend uit. Wel loopt Odyssey wat vloeiender en wat soepeler, maar grafisch ik zie het niet. De spelervaring is erg goed, het speelt lekker weg, ziet er mooi uit. De besturing? Nee, dat is hem niet, maar dit is hopelijk een kwestie van wennen.

Kortom, wil je weten hoe deze game eruit ziet en loopt? Heb je Origins gespeeld? Dan zal het net zo zijn. Uiteraard op de Xbox One X met een HDR en 4K scherm zal het ongetwijfeld beter en mooier zijn dan Origins, maar nogmaals heb ik dat niet gespeeld of gezien heb ik dus geen idee. Dan als laatste, er is meer Assassin’s Creed muziek dan ooit te voren. Je hoort het originele Assassin’s Creed thema vaak spelen, ook kan je ervoor kiezen dat als je aan het rondlopen bent dat de muziek wat sterker speelt. De sfeer is wat dat betreft wel erg goed en mooi.

The End?!

Zoals ik al zei ik ben en was ik sceptisch en ik ben nog steeds niet overtuigt dat deze titel de naam Assassin’s Creed zou mogen dragen. Het kan twee kanten op, één het heeft niks met The Brotherhood of Order te maken. Of dit is het begin van The Order en dan hebben ze een slamdunk wat mij betreft. Maar is het optie één dan zou ik oprecht teleurgesteld zijn, want dan is het gewoon een RPG. Een zeer mooie RPG, boordevol content en noem maar op. Maar laten we niet vergeten wat we als eerste zagen nadat je het eerste eiland gaat verlaten namelijk:

Het draagt de titel Assassin’s Creed, dan moet het ook voldoen aan een aantal belangrijke kenmerken.
Sterker nog, wordt het optie één? Sorry, maar dan is het een belediging voor de naam Assassin’s Creed 😉
Maar ik ga verder, en verder en hoop snel weer een update te geven en schrijven!