MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Blog: Waarom IK uitkijk naar Assassin’s Creed Syndicate!

Elk jaar is het weer zover, en elk jaar is het weer een feest. Voor mij is het altijd wachten op de TOFSTE editie die dan komt en dit jaar zal dit de Big Ben Case Collectors Edition worden. Het is voor mij niet alleen het spelletje maar ook de editie, het wachten erop en dat elk jaar weer 🙂

MyCreed ben ik destijds niet zomaar begonnen, ik was meteen om na het zien van de E3 beelden van het eerste deel wat destijds door Jade Raymond werd gepresenteerd. Op de één of andere manier greep Assassin’s Creed mij meteen en meer dan alle andere games. Ben een enorme shooter liefhebber en speel zo`n beetje elke shooter die uitkomt maar toch kijk minder hard uit naar de nieuwe titels uit dit genre.

Toen het tweede deel werd aangekondigd was ik helemaal om, en toen ze de twee edities ook nog eens erbij aankondigde (de Black & White edition) was ik helemaal verkocht! Sindsdien begon het verzamelen van de edities en beeldjes, stickers en weet ik wat nog meer. Elk jaar werden de edities mooier en beter. Bij Black Flag ging het niveau omhoog, de Black Chest Edition WOW wat een editie was / is dat zeg!

Assassin’s Creed Syndicate Collectable

Maar nu Assassin’s Creed Syndicate, even kort de editie zelf want zeg zelf deze editie ziet er toch TEGEK uit of niet?

Assassins-Creed-Syndicate-Big-Ben-Collectors-Case

En ik ben ervan bewust dat het een luxe is want deze editie is al snel € 150,00 en dat is veel geld voor deze tijd + met alle andere games die nog gaan komen. Elk jaar neem ik de grootste editie af en zorg altijd dat ik vroeg in het jaar al het geld apart heb liggen. Dit jaar zit de seasonpass erbij in dus dat scheelt weer € 30 a 40,00 en daarbij als je wat uPlay punten inlevert gaat er zo`n beetje ruim € 20,00 af! De inhoud is wederom weer veel en vol mooist! Zal zeker proberen om er een unboxing video (op amateur niveau) van te maken. Of anders goede en scherpe foto`s.

Assassin’s Creed Syndicate, The Game

Maar het draait natuurlijk allemaal om de game zelf. Doorgaans ben ik zo`n uurtje of 30 a 40 zoet per deel. Bij Unity zat ik ruim aan de 70!!! Wat voor mij echt veel uur is aangezien ik al snel mijn geduld verlies na een uur of 30 en dan meestal wel er klaar mee ben. Maar bij Unity was dit heel anders. Sterker nog het was een verademing om in die stad rond te lopen en te rennen over de daken. Bij Syndicate was ik voorzichtig enthousiast. Vooral omdat ik niet met TE hoge verwachtingen die game in te stappen. Maar na het zien van deze trailer had ik het niet meer:

En waarom?

Omdat de Templars nu eindelijk eens goed zichtbaar zijn als de badguys. In de voorgaande delen was dit natuurlijk ook al wel het geval maar ze waren altijd net even iets meer op de achtergrond. Beide groepen komen natuurlijk het beste tot hun recht op de achtergrond diep in de schaduw. Maar nu is het even anders beide groepen komen nu sterker en duidelijker naar voren. De Templars regeren de straten van London en hun zijn de baas punt. De Assassin’s zijn er niet meer / verjaagd en Jacob en Evie zijn dit zat. Aan hun de dankbare taak om dat zooitje ongeregeld genaamd The Templar Order uit te roeien 😀

De manier waarop deze Templars worden neergezet, de structuur hiervan is geweldig goed gedaan. Ik vergeleek het al een beetje bij hoe dit is bij de georganiseerde misdaad, de Italiaanse Mafia. Dit gevoel kreeg ik meteen bij het zien van deze laatste trailer. En dit geldt ook voor Assassins Jacob begint samen met Evie alleen maar ze nemen districten over en vervolgens sluiten de mensen uit dit district bij hun aan. De eerste reacties waren ook dit is Gangs of New York, maar dan in Assassin’s Creed stijl.

Zelf moet ik deze film nog een keer kijken om de vergelijkingen goed te maken maar als ik deze trailers naast elkaar leg zitten er inderdaad aardig wat raakvlakken in. Al met al deze stijl, deze opzet, de manier van hoe het verhaal verteld wordt dat bevalt mij enorm. De Assassin’s Creed zoals deze was bij het eerste en tweede deel dat is voorbij. Unity zette deze toon al meteen neer en Syndicate lijkt hier vooral keihard op door te gaan.

Prima wat mij betreft, alles wat ik heb gezien ziet er TOF uit en nog even en dan is het 23 Oktober en dat is al over een paar weekjes en dan kunnen we ermee aan de slag!