MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Blog: Mijn uitgebreide mening over de film Assassin’s Creed

Begin volgend jaar voor ons Nederlanders is het dan eindelijk zover, we kunnen nu ook gaan genieten van Assassin’s Creed maar dan op het witte doek. De afgelopen weken kregen we af en toe al wat stills te zien van de film wat voor meer vragen zorgde dan dat we antwoorden kregen. Nu is vorige week donderdag de trailer online gezet door 20th Century Fox en ik wil even stil staan bij de stills, de trailer en mijn kijk op deze film als Assassin’s Creed fan maar ook als enorme filmliefhebber sinds jaar en dag.

Voor de (fans) die geen genoeg van de trailer kunnen krijgen of gewoon nog even de trailer willen zien voor het lezen zie hier de trailer nog een keer:

Vanaf het moment dat de aankondiging werd gedaan dat er een film gemaakt zou worden was ik redelijk enthousiast. Maar tegelijkertijd was ik ook wel sceptisch. Want ik had vooral mijn twijfels door eerdere game verfilmingen. Want laten we eerlijk zijn, game verfilmingen of films gebaseerd op games pakken zelden goed uit. En haalt het ook bij lange na niet hoe het in de game is / was. Wat ook niet echt meezat of een goed beeld gaf was nadat het script meerdere malen was herschreven. Michael Fassbender die als producer en hoofdtrol speler aan de slag ging en ook niet bekend was met de game serie. Dit zijn allemaal factoren wat of volledig faalt, of een succes kan worden!

Het feit dat Fassbender al heeft aangegeven dat ze volledig los gaan staan van de games dat geeft de film meer vrijheid. Ze kunnen de film op een andere manier benaderen en kunnen op deze manier de film baseren op in plaats van één-op-één overnemen / gebruiken. Het geeft de studio en de mensen erachter meer creativiteit. En laten we niet vergeten alles gebeurt onder het toeziend oog van Ubisoft “Ubisoft Motion Pictures.”

assassins-creed-trailer-1-443-182400

Filmstudios

De film wordt geregisseerd door Justin Kurzel (Snowtown, Macbeth), geproduceerd door New Regency, Ubisoft Motion Pictures, DMC Films en Kennedy/Marshall, mede gefinancierd door RatPac Entertainment en Alpha Pictures en gedistribueerd door 20th Century Fox. Ubisoft Motion Pictures welke onlangs van CEO is gewisseld Jean-Julien Baronnet heeft plaats gemaakt voor Gérard Guillemot de broer van Yves Guillemot. De twee broers Yves en Gérard Guillemot staan dus nu weer aan het hoofd van het volledige bedrijf.

Voor ons is dit dus 5 januari 2017
Voor ons is dit dus 5 januari 2017

Het verhaal (in het kort)

Dankzij een revolutionaire technologie die het beleven van genetische herinneringen mogelijk maakt, kan Callum Lynch (Michael Fassbender) in de huid kruipen van zijn voorvader Aguilar tijdens de 15e eeuw in Spanje. Callum ontdekt dat hij een afstammeling is van een mysterieus en geheim genootschap, de zogenaamde Assassins. Hij vergaart een grote hoeveelheid kennis en doet ongelofelijke vaardigheden op die hij kan gebruiken om het op te nemen tegen de onderdrukkende en krachtige Templar-organisatie in de tegenwoordige tijd. Samen met mede-Assassin Maria (Ariane Labed) neemt hij het op tegen de Tempeliers.

In het heden wordt Lynch verder bijgestaan door Dr. Sophia Rikkin, een rol van Marion Cottilard. Zij werkt voor het bedrijf Abstergo Industries, dat het experiment om genetische herinneringen te gebruiken uitvoert. Haar vader, Alan Rikkin (Jeremy Irons) is de CEO van het bedrijf.

65 procent van de Assassin’s Creed-film speelt zich in de huidige tijd af. 35 procent in het Spanje van de vijftiende eeuw. Dat heeft producer Pat Crowley gemeld in een interview met IGN. Wat opmerkelijk is aangezien dit in de game volledig over boord is gegooid. Unity en Syndicate hadden een soort van heden, maar dit was middels een paar kleine tussen video’s.

“Er zijn een aantal dingen die we absoluut met respect willen behandelen, maar we willen ook nieuwe elementen brengen. Dit is geen videogame die we maken, maar een cinematische ervaring, dus we moeten nieuwe elementen introduceren.

Aldus Michael Fassbender

assassins-creed-trailer-1-642-182415

Mijn verwachtingen versus de beelden

De eerste foto’s maakte op zich niet echt een goede indruk. Vond het maar raar dat ik een assassin zag met tattoos in zijn gezicht. En zo waren er nog wat foto’s waarvan ik dacht nee dit is het net niet of toch wel. Vervolgens werd er steeds meer bekend over het verhaal, welke kant het zou opgaan. Namelijk dat het los zou staan van de game serie. En BAM de kritieken kwamen overal binnen, de fans waren er niet te spreken over. En deels kan ik erin vinden maar deels ben ik ook van mening dat het wel gewoon goed is.

Ze hadden de “makkelijke” weg kunnen kiezen en bijv. de game serie kunnen pakken. Maar dan zouden wij als gamers logische gewijs ook de cast van dat deel willen terug zien. Want een andere Ezio of Altaïr dat zou heel raar zijn plus je zou blijven vergelijken ja maar dit of dat … En daarnaast ik heb al alle delen gespeeld en gezien en met mij vele andere dus waarom zouden we dit opnieuw willen zien en ons kapot ergeren aan bepaalde dingen. Want we zijn zo’n beetje 30 uur kwijt in elk deel en een film is tegenwoordig max. 2 a 2 en een half uur lang. Uiteraard hadden ze ook voor de “Hobbit” opzet kunnen kiezen door een begin, midden en een slot stuk te maken van bijv. de Ezio trilogie zodat het verhaal op z’n minst duidelijk zou zijn. Echter zitten we dan nog altijd met het feit dat we vergelijkingen gaan maken met de game en film.

Ze hebben dus besloten om de film en game echt los van elkaar te maken. Wat inhoud dat Callum Lynch niet in dezelfde bloedlijn zit als Altaïr. Ook in de trailer zien we geen bekende gezichten, zien we een paar kleine verwijzingen naar de game maar die zijn niet groot. Wat ik uiteraard wel hoop is dat bepaalde zaken wel worden benoemd. Met Jeremy Irons als Alan Rikkin de CEO van Abstergo in het heden. Die ook de leider is van de hedendaagse Templar Order. Kortom dit is DE man binnen Abstergo, waarbij de keus van Irons uitermate goed gekozen is. Wanneer je de serie Borgias heb gezien wat zeker een aanrader is dan weet je waar ik op doel. Wanneer de man op het witte doek verschijnt straalt hij gezag uit, en dat is precies wat Alan Rikkin moet uitstralen. Een koude harde zakenman die handelt uit en names de Templar Order. Want hoe je het ook went of keert de Templar Order bestaan uit de badguys!

CEO Alan Rikkin
CEO Alan Rikkin

Michael Fassbender “ken” ik als acteur / producer gewoonweg te weinig om te zeggen hij is de geschikte man voor de job. Weet nog heel goed dat Daniel Craig aantrad als de nieuwe 007 en ik direct riep ach man dit is Barbie pop KEN. Maar wat bleek voor de richting waar ze geen gingen was / is dit de geschikte man voor deze nieuwe richting. Fassbender “ken” ik dan alleen van de nieuwe X-Men reeks, Inglourious Basterds , Prometheus en 12 Years a Slave. Ook voor hem als acteur en producer staat er natuurlijk veel op het spel. Dus ik hoop dat deze beste man de klus kan klaren en alle sceptische kan overtuigen van zijn kunnen.

Ik kijk echt uit naar Fassbender en Irons, met Irons als mijn favoriet. Hopelijk weten ze het goed uit te spelen en dat er een flinke “oorlog” komt tussen beide partijen. Uiteraard moet Irons zijn personage in leven blijven, want het gezicht van Abstergo is perfect gecast!

Persoonlijk ben ik zeer tevreden over wat ik heb gezien en de manier waarop ze ermee omgaan. Maar er zijn wat punten van kritiek waar ik het zeker wel even over wil hebben want hoe tof ik alles ook al wel niet vindt er zijn wat zaken waarvan ik denk dit had echt heel anders gemoeten ondanks wat ze ermee bedoelen het hoort gewoon niet en het is gewoon fout.

assassins-creed-trailer-1-947-182441

Punten van kritiek

Om te beginnen met de muziek van deze trailer. Ubisoft is heer en meester in het maken van prachtige CGI trailers met altijd de juiste en perfecte keus in muziek. En nu voor deze trailer voor hun grootste uitdaging ooit hun eerste film gebaseerd op de best verkochte game uit hun bedrijf. Met … “I Am a God” van jawel Kanye West, een rapnummer dus … slaat totaal de plank mis, en dit is overal terug te vinden.

De Animus, wat is hiermee gebeurt? Dit is opeens een robot arm wat zo’n beetje uit de Matrix komt? En ja ik ken het excuus / verhaal hierachter maar dan nog, de Animus hoort te zijn zoals deze in de game ook is. Namelijk een luxe stoel vol technologie die het mogelijk maakt om terug te gaan in de tijd. Dit is een belangrijk en cruciaal element. Zelfs in de latere games hadden we een high-end computer met een VR-Bril en bam we hadden een nieuw soort Animus.

The Animus
The Animus

Het einde, aan het eind is het dan toch dan eindelijk zover. We zien Callum Lynch hoog en droog staan op een gebouw om daar jawel de “leap of faith” uit te voeren. Je weet wel je klimt dat hele end naar boven, om naast de adelaar plaats te nemen drukt op een knop en dat deel van de map wordt zichtbaar. Vervolgens spring je met een raar gevoel in je buik naar beneden en land je tja … in een hooiberg. Klinkt een beetje raar maar dit is iconisch in de game serie dit hoort erbij en aan het einde wanneer je springt dan vliegt de adelaar weg en schreeuwt ie je nog even toe. Zonder adelaar GEEN Assassin’s Creed en jawel we zien hem wel aan het begin precies waar hij hoort! Maar waar hij nu hoort daar is ie dan niet : ( en dat is jammer, hier hadden ze het muziek weg moeten draaien, de adelaar die weg vliegt, Callum Lynch die naar beneden springt en net als ie springt komt de schreeuw. Zoals hier dus:

Het mag duidelijk zijn, ik ben zeer enthousiast over wat ik heb gezien en heb gehoord en heb gelezen. Ik kijk ook erg uit naar de trailers die ongetwijfeld nog gaan volgen. Hopelijk wordt de muziek keuze herzien, want dit zet wel de toon voor de trailer en de film. Daarnaast zullen ze de Animus niet veranderen want dit is al uitvoerig verdedigd door Michael Fassbender, dus hier moeten we mee leren leven / accepteren dat dit in de film op deze manier wordt gedaan. Als laatste laten we hopen dat de adelaar komt wanneer deze er moet zijn!

The leap of Faith
The leap of Faith

Hoe kijken jullie nu dagen later naar deze trailer?