MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Blog: Nog even over Assassin’s Creed Unity met Michael, Part IV

Bij Black Flag maakte we eindelijk kennis met een goede companion app. Je vloot aansturen, achtergrond informatie terug lezen, muziek luisteren en ga zo maar door. Maar hoe staat het met deze app? En het tikkertje spelen met je online vrienden is nu eindelijk verleden tijd. Wat dacht je van samen met drie vrienden je doelwitten uitschakelen? Dat kan in de vernieuwde co-op functie.

Hoofdstuk IV: Companion app / co-op / zijmissies

Laat ik beginnen met de companion app. Deze is op het eerste oog gratis maar je komt ingame er al snel achter dat je bepaalde kisten niet kan openen. Nee deze moet via de app, en laat het nu net zijn dat de gouden kisten geunlocked worden wanneer je de premium app aanschaft. Precies je moet iets van €1,80 betalen om de premium app te unlocken. Eenmaal gedaan unlock je die gouden kisten en krijg je in de app bepaalde punten waardoor je betere assassins kan inhuren ze upgraden en ga zo maar door.

Daarnaast kan je puzzels oplossen en zo een gebied in de app vrijspelen waarbij je missies unlocked. De assassins die je inhuurt stuur je erop af en komen dood of levend terug. Deze level je weer en worden zo sterker en / of beter. Heel soms unlock je een groene kist en deze moet je ingame openen en laat deze functie nu gewoon nog steeds niet goed werken. Je rent ingame er naar toe ben je er eindelijk open je die kist en dan? “Deze kist moet je unlocken door de app te spelen” PFF…. Dit werkte bij mij één keer. De app bied uiteraard dezelfde content als die van Black Flag, veel info en je kan veel terug lezen en zien. Een goede app alleen de connectie tussen de app en de game dat is zelfs nu nog steeds waardeloos. Door een patch die recent is uitgekomen kan je nu ingame alle kisjes unlocken dus de app wordt in deze zin volledig overbodig.

Het is zonde dat er toch zo weinig wordt gedaan met deze app en de mogelijkheden die deze met zich had kunnen meebrengen. Vooral de opzet van de Animus in Unity. Het idee dat je console nu de Animus is, is natuurlijk een leuk idee. Stel dat ze wat puzzels of dat je zelf een soort van profiel kon maken. Deze wordt dan via de app naar de game gestuurd en op die manier kan je nog talloze dingen bedenken. Kan eenvoudig zijn of heel diepgaand, maar dit hebben ze niet gedaan. De app is bedoeld om weer extra geld binnen te halen, en de samenwerking tussen de app en de game is negen van de tien keer niet synchroon.

ac-unity-app

Co-Op

Eindelijk is het zover we kunnen nu samen online in dezelfde wereld rond rennen als in de singleplayer. We hebben geen afgebakende stukken meer, nee we kunnen vrij rondlopen en samen doelwitten uitschakelen. Je kan dus gewoon met elkaar een beetje vrij rondlopen maar je kan ook een club vormen. Wanneer je dit doet zijn er bepaalde missies, bepaalde doelen die je kan behalen. Dit zorgt ervoor dat je club in rang stijgt en ga zo maar door. Zelf heb ik dit niet heel erg uitgebreid getest maar wat ik ervan heb gezien zit het goed in elkaar.

Maar nu het meest belangrijke, samen een missie uitvoeren, samen een doelwit uitschakelen dat kan nu eindelijk. Je krijgt net als in de singleplayer een doelwit en het is aan jou en je mede speler(s) hoe je dat gaat doen. Zo ging ik links en de mede speler rechts allebei vanuit een andere kant begonnen op de daken en moorden zo onze weg naar beneden en naar het midden. Doelwit bekijken en samen er als een gek naar rennen en dan … precies doelwit uitgeschakeld ontsnappen en de spullen binnen harken. Vaak delen van je outfit, aparte wapens enz. Dit mag zeker verder worden doorgevoerd naar de volgende Assassin’s Creed games want het is een geweldige uitbreiding.

https://youtu.be/lh-2M6gSEuE?t=8m

Klein stukje willekeurige co-op (van mijzelf) waarbij niet veel goed ging.

Zijmissies

Moordmysteries, voor mij één van de leukste zijmissies uit Unity. Je kwam bij een lijk aan, waarbij je weinig informatie kreeg en het is aan jou om deze mysterie op te lossen. Ik vroeg mij af waarom de lokale politie dit niet deed, maar dit is simpelweg omdat men betere dingen te doen had. Namelijk op de stoel onderuitgezakt slapen. Door middel van je eagle-vision kan je de bewijzen beter traceren en zo oprapen. Deze kon je uitvoerig bestuderen om zo meer te weten te komen over de dader. Wanneer je genoeg bewijzen heb gevonden is het aan jou om of de juiste dader aan te wijzen. Of om een gok te nemen en iemand maar aan te wijzen. Wanneer je de verkeerde dader aanwijst krijg je natuurlijk even de volle lading over je heen want in dank nemen ze het niet af. Aan het eind van die missie krijg je dan minder punten, je kan gelukkig gewoon doorgaan dus.

Café-théâtre, je eigen huis / clubhuis zit hier gevestigd en je krijgt hier ook inkomsten uit. Met genoeg geld kan je alles upgraden waardoor alles er mooier uitziet maar je ontgrendeld ook verborgen kamers. Één ervan is bijv. een directe verbinding met The Brotherhood vertrekken. Daarnaast krijg je de opdracht om wat mensen af te luisteren enz. Beloningen hiervoor zijn upgrades voor je wapens en kleding.

Enigma`s van Nostradamus, toch wel het moeilijkste onderdeel van Unity. Wanneer je een enigma heb gevonden krijg je een hint. Deze hint kan je leiden naar een bepaald object ergens in de spelwereld. Dit onderdeel moet ik nog verder uitspelen, maar dan wel even met YouTube ernaast want dit soort zoek puzzels is niet aan mij besteedt. Maar ik ga dit nog wel verder proberen!

Clubhuizen, moet direct mijn excuses maken want heb deze missies volledig over het hoofd gezien. Een van de redenen zijn: Omdat ik dacht dat dit co-op missies waren. Wederom een onderdeel waar ik op terug ga komen. Wel heb ik mijzelf aangesloten bij een club maar meer als dat heb ik er niet mee gedaan.

ac-unity-cafe

Wanneer je dit alles zo op één pagina ziet staan heb je echt het gevoel naast het verhaal hebben we genoeg te doen. En dit is ook zo er is genoeg te doen echter zit er een schaduw zijde aan. Want al deze dingen zijn niks zeggend, in de zin van het heeft geen toevoeging aan het verhaal. En daarnaast er wordt te weinig mee gedaan qua verhaal vertelling. De moorden die je moet oplossen bijv. zijn leuk maar hadden ze er een Templar plot / twist aan gegeven dan had ik het nog kunnen volgen. Dan had het ook een echte toevoeging gehad.

Ook is het Co-Op echt bedoeld voor samen met een vriend / vriendin bedoeld. Online gaan met een aantal willekeurige spelers is niet te doen. Iedereen rent als een gek op het doelwit af en dan ga je automatisch mee. Ben je een echte lonewolf speler zoals ik dan wordt dit een lastig onderdeel. Maar ook hier mis ik dan toch wat diepgang of een soort van aansluitend verhaal. Deze missies hadden ook de optie moeten hebben om het gewoon alleen te spelen.

Maar goed we kunnen niet alles hebben en willen natuurlijk. Het had veel meer en veel beter kunnen zijn, maar Ubisoft heeft hiervoor gekozen. We kunnen alleen maar hopen dat dit in het volgende deel wel meer aan elkaar geknoopt gaat worden!