MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Blog: Nog even over Assassin’s Creed Unity met Michael, Part II

De Assassin’s Creed games staan bekend om één ding en dat is het verhaal. In het eerste deel maakte we kennis met Altaïr. Gevolgd door Ezio, en daarna de Kenway`s. En elke fan weet al deze verhalen uit zijn of haar hoofd. Altaïr die door een fout weer zichzelf moest bewijzen. De Ezio reeks was erg uitgebreid en was over maar liefst drie delen verspreid. Daarna zagen we in de Kenway delen met: Connor, Haytham en Edward. Maar nu zal Unity ons ook bij blijven? En wees gerust, ik ga niet het gehele verhaal bespreken maar wat mij vooral is bijgebleven.

Hoofdstuk II: Het verhaal

Arno & Elise

Arno en Elise leren elkaar al op zeer jonge leeftijd. In één van de eerste missies zie je ze nog als jonge kinderen. En waarbij Elise je uitdaagt om een appel te “stelen”. Je moet simpelweg één bewaker even te slim af zijn en die appel is van jou. Vervolgens ren je naar je vader. Maar die is net op dat moment in een volle kamer vermoord. Vanaf dat moment neemt de vader van Elise jou op en groei je samen met Elise op in één huis. Jammer genoeg spoelen ze hier een beetje snel doorheen. Met wat korte video`s zie je bepaalde delen maar dat is het dan. Het ontstaan van de band tussen Arno en Elise is te weinig tijd aan besteed.

De relatie van Arno en Elise zijn soms alsof het broer en zus zijn en de andere keer weer dat ze een stel zijn. Maar dan ook weer vaak wat afstandelijk, ze doen een missie samen schakelen een doelwit uit en daar blijft het bij, we zien elkaar dan wel weer en mzl! Ze hadden dit onderdeel gewoon beter moeten uitschrijven. Soms volg je het helemaal, maar soms denk je jullie vielen elkaar net in de arm, Elise schreef je een brief erover en nu?! Precies staan ze samen op een dak tegen elkaar te praten alsof ze elkaar net voor het eerst zien.

Wanneer ze elkaar beide tegenkomen krijg je vaak erna een brief van Elise, of wanneer ze elkaar wat langer niet hebben gezien dan krijg je ook een brief van haar. Deze brieven worden steeds persoonlijker waarbij je merkt dat ze beide een relatie willen hebben. Zo twijfelt Arno vaak of hij op de goede weg zit doordat Elise hem een beetje van zijn pad af helpt.

De essentie van hun relatie is dat ze dolgraag samen willen zijn, maar toch ook weer niet gezien hun beide een eigen levensdoel / missie hebben. Elise heeft één belangrijk doel en dat is de moordenaar van haar vader vermoorden. Het doel van Arno is vooral in het begin een goede assassin zijn en wanneer Elise in beeld komt haar beschermen. Hierdoor komt dit onderdeel gewoonweg niet goed tot zijn recht. En dit is heel erg jammer.

The Brotherhood

Ondanks dat Arno opgegroeid is in een huis vol tempeliers bekeerd hij zich toch tot de Brotherhood. En dan, dan begint echt mijn hoogtepunt van het verhaal. Arno sluit zich aan bij de Brotherhood en de manier waarop dit in beeld wordt gebracht is fantastisch. Na een paar testen, kom je in een mooie ondergrondse kamer waarbij de leiders van de Brotherhood staan. Natuurlijk was dit niet de eerste keer dat we zoiets zagen maar de manier waarop dit werd gepresenteerd nog nooit.

Mijn voorstelling van de elite van de Brotherhood was ook precies zo. Met Ezio zagen we natuurlijk al hoe hij werd ingeleid in de Brotherhood maar dit kwam vrij simpel over. Ook wanneer je één van je leerlingen had opgeleid als assassin dan werd er ook een een mooie video getoond waarbij je de inleiding van deze leerling zag. Maar in Unity doen ze dit echt geheel anders. Je ziet hier niet meer zoals in de eerdere delen wat simpele assassins nee je ziet de ELITE van de Brotherhood. Wijze heren en dames die de beslissingen gezamenlijk maakte.

Voor mij als fan van de serie was dit onderdeel van groot belang. Arno is een assassin die opgegroeid is in de hoge kringen van Frankrijk. Het had was dan ook niet gepast als de slager om de hoek die ook een assassin was die dan één van de leiders was. Wel jammer is dat je niet echt te weten komt wie ze precies zijn. Natuurlijk kan je door het menu bladeren en zo de info lezen maar dat is zonde. Het was mooier geweest als deze leden op een bepaalde manier werden geïntroduceerd. Maar aan de andere kant op deze manier blijft het een beetje mysterieus wie ze nu precies zijn.

Arno Victor Dorian

Natuurlijk moet ik even stil staan bij de assassin uit Unity. Arno Victor Dorian doet mij in veel opzichten denken aan: Ezio, Edward & Altaïr. Hij heeft veel kenmerken van zijn voorgangers maar weet toch zijn eigen identiteit te creëren. Hoewel zijn rol wel erg eenvoudig was, misschien wel iets te eenvoudig. Altaïr toch wel één van de grondleggers van de Brotherhood en later Ezio hadden deze twee karakters een belangrijke rol gedurende hun assassins periode. Arno is vooral bezig met het wraak nemen op en om indruk te blijven maken op Elise. In feite is Arno één van de simpelste assassins die we kennen. Maar wel een assassin die weet wat ie doet en waarvoor.

Maar de geschiedenis lijkt zich ook in Unity zich te herhalen. Want ook Arno maakt de fout om zelf zijn eigen pad te bewandelen. Hij gaat op zijn eigen houtje uit op onderzoek. Schakelt belangrijke personen uit zonder dit te overleggen of juist achteraf. Vooral wanneer Elise terugkeert als tempelier dan gaat het mis met hem. Arno er alles aan om haar te beschermen, en doet dit ook zonder na te denken. Hierdoor laat hij zich sturen door Elise en vertegenwoordigd hierdoor meer de belangen van de tempeliers dan de assassins.

Eindconclusie

Arno is een goede assassin en kent letterlijk zijn ups en downs. Misschien was het beter geweest als ze Unity hadden verdeeld over drie delen zoals dit destijds ook ging met Ezio. Maar Ubisoft koos ervoor om het verhaal van Arno en Elise in één game te gieten en dat komt gewoon niet goed uit de verf.

Het verhaal is goed te volgen en kent zeker zijn hoogtepunten. De manier waarop de belangrijke karakters worden gepresenteerd zijn ook perfect uitgebeeld. Maar dit verhaal hadden ze meer uren moeten geven, meer diepgang en meer achtergrond en wat minder slordig. Wel kwam het verhaal echt als een soort van Hollywood film over.

Nu ben ik ervan bewust dat dit nog lang niet alles is, maar voor mij voldoende om even bij stil te staan. Het verhaal heeft enigszins indruk weten te maken maar ook niet meer dan dat. Wat mij bijblijft over een paar jaar is Arno & Elise en de Elite van The Brotherhood in Parijs.

En ach om nog even af te sluiten, bij deze alle cutscenes / main sotries achter elkaar in één video.