MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Blog: Nog even over Assassin’s Creed Unity met Michael, Part I

Vorig jaar kwam Unity en Rogue op dezelfde dag uit. Normaal gezien zou ik het probleem hebben wat veel van ons zou hebben. Namelijk het dilemma hoe speel je twee Assassin’s Creed games op dezelfde dag? Laat ik nu net het voordeel hebben gehad dat ik de Xbox One nog niet had. Hierdoor zijn alle bugs / problemen van Unity had totaal aan mij voorbij gegaan. Zelf ben ik met Unity eind december begonnen en wat ik ervan vond? Dat ga ik door middel van deze blog-serie. Want deze game verdient in mijn ogen meer dan één blog post.

Hoofdstuk I: Algemene indruk / verwachtingen

Destijds volgende letterlijk alles van Unity, natuurlijk i.v.m. de website maar ook uit nieuwsgierigheid. Ubisoft moest twee Assassin’s Creed games verkopen. Op de één of andere manier bedachten ze ook om ze te laten concurreren. Want beide games kregen zoveel aandacht, de verwachtingen werden zo hoog geschapen. De hype rondom beide games was zo hoog dat het alleen nog maar kon teleurstellen. Het was echt teveel van het goede. En als klap op de vuurpijl bedacht Ubisoft om Unity uit te stellen en om deze op dezelfde dag van Rogue uit te brengen. WHY?! Rogue had een maand voor Unity moeten uitkomen, maar goed dit bewaar ik voor mijn Rogue blog.

Judgement day brak aan, twee Assassin’s Creed games kwamen uit. In Amerika kwamen ze een dag of twee eerder uit dan hier in Nederland. Geen reviews, stil rondom Unity. En toen in één keer na een dag alleen maar problemen. De reviews waren hard, de fans, de gamers waren kwaad en zeer teleurgesteld. Unity werkte niet naar behoren en dan druk ik het nog zacht uit. Het embargo voor de review was 12 uur na de launch. De reviews waren gebaseerd op Unity een week voor de launch en zat toen al vol fouten, maar dit zou op dag één gefikst worden. Maar niks was minder waar, zelfs met de day-one-patch. Unity was verre van af, consoles liepen vast, textures werden niet geladen leveringen waren laat en ga zo maar door. Er volgende nog een patch of drie als het niet meer was en wat nu?

Mijn Xbox One kocht ik zo rond eind december en mijn eerste ervaring, mijn eerste game die ik speelde was natuurlijk Assassin’s Creed Unity. Een paar uur later (installatie, updates, patches) kon ik er eindelijk mee aan de slag. Geen Desmond Miles meer, geen niks zeggende personage meer die in aanraking kwam met de Animus. Nu was het mijn beurt ik als speler werd aangesproken om in de Animus te stappen. Mijn Xbox One was de nieuwste generatie Animus en ik was de nieuwe Desmond Miles! Dit idee, dit concept sprak mij direct aan al werd hier te weinig mee gedaan.

Wat meteen opviel was natuurlijk hoe de game eruit zag. De cutscenes zagen er schitterend uit en dit liep prachtig over op de ingame beelden. Het was tevens ook mijn eerste echte ervaring met de Xbox One en dat ik Assassin’s Creed Unity zelf kon spelen. Al die maanden ervoor zag ik natuurlijk wel de trailers, gameplay maar dit is niet te vergelijken met wanneer je het zelf speelt en ervaart. De spelwereld voelt groter maar vooral levendiger aan. De straten vol met mensen en het leeft! De eerste paar minuten en de uren erna was voor mij vooral gewoon lopen door de straten van Parijs. En dan even af en toe het hogerop zoeken om zo proberen te bevatten hoe groot Parijs is. Want de spelwereld is groot misschien wel te groot voor zijn doen. Wat ik vooral miste was het feit dat ik eens naar een ander gebied kon. Denk aan deel drie waarbij je lekker door de sneeuw kon banjeren in de Frontier. Of zoals in het eerste deel dat je met paard van de ene stad naar de andere stad kon galopperen. Bij Unity is dit een groot gemis. Dit werd enigszins goedgemaakt met de DLC Dead Kings maar dan nog was het minimaal.

Doordat Unity alleen op de Xbox One, Playstation 4 en PC uitkwam hoefde er geen rekening meer gehouden worden met oude hardware. Dit zag je ook echt terug. Hoewel de game lang niet perfect was zelfs niet met alle patches en een maand of 2 later was het echt een goede next-gen titel. De manier waarop Unity gepresenteerd is, hoe het verhaal werd gebracht ja Unity zie ik als een reboot van de serie. Rogue sluit de Xbox 360 en Playstation 3 tijdperk af. En Unity opent een nieuw tijdperk op de Xbox One en Playstation 4. Een nieuw verhaal, een nieuwe engine, we beginnen grotendeels weer opnieuw en hoeven niet meer naar achteren te kijken. In mijn ogen echt een goed en tof nieuw begin voor de Assassin’s Creed franchise.

Dit was tot zover mijn eerste blog uit deze serie. Laat gerust jou mening over mijn blog hier achter, maar deel ook gerust jou algemene mening hierachter. Het volgende deel zal snel verschijnen waarbij ik stil sta bij het verhaal.

ac-unity-screen-m-1

Tot de volgende blog!