MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Blog: Nog even over Assassin’s Creed Rogue met Michael

Na een aantal blogs te hebben geschreven over Unity is het nu de beurt aan Assassin’s Creed Rogue. En wat keek ik uit naar dit deel. Echter kwam ik van een zeer koude en natte kermist thuis. We mochten eindelijk eens een Assassin’s Creed game spelen vanuit het perspectief van de Tempeliers. Je weet wel die koele harde moordenaars die alles behalve dan goed zijn. Maar wat blijkt?!

Nou laat ik meteen met de deur in huis vallen. Unity en Rogue waren de twee Assassin’s Creed games waar ik enorm naar uitkeek. Met Unity zouden we een nieuw console tijdperk ingaan, en met Rogue zouden we juist een console tijdperk afsluiten. Van deze twee sprak Rogue mij heel erg aan, puur vanwege het feit dat we nu eens als “bad-guy” tempelier aan de slag konden gaan. Eindelijk zagen we het eens vanuit het perspectief van de tempeliers. Jaren lang hebben we in elk deel te maken gehad met deze groepering en eerlijk is eerlijk deze groep was altijd de slechteriken. Hun doel om de Appel te krijgen, daar deden ze alles voor en als ze het kregen tja dan was de wereld te klein. Hoewel je in Rogue niet meteen voor de tempeliers bent begin je als assassin. Maar wel één die meteen zijn grote mond open gooit en meteen respectloos is tegen alles en iedereen. Ook de assassins die hij tegenkomt zijn allemaal een beetje de zwarte schapen op een enkeling na.

De assassins worden een beetje neergezet als tempeliers en de tempeliers juist als assassins. HUH WAT, precies zo kwam het echt op mij over. De rollen waren omgedraaid waardoor ik in feite dezelfde game aan het spelen was als ervoor. Je wordt ook pas een tempelier ergens halverwege de game. En dan ontmoet je ook Haytham Kenway DE Tempelier de STER van de show althans dat beweerde Ubisoft in al die tientallen trailers die voorbij vlogen. Want Haytham Kenway kwam voor in Rogue en was DE man DE ster. De verwachtingen werden zo hoog geschapen door Ubisoft dat het alleen maar kon tegen vallen voor sommige. Dit moest DE tempeliers game uit de serie worden en dat gebeurde gewoonweg niet. De rol van Haytham was te klein en te simpel. Zelfs zo dat ze dit hadden kunnen verruilen voor Piet Hein The Grandmaster ik noem maar wat. Het feit dat er een aantal `oude` personages terugkeren voor Rogue is leuk en mooi gedaan. Wel makkelijk scoren, vooral vanwege het feit dat hun rol erg klein was.

ac-rouge-triple

Ook voelde Rogue een kopie aan van Black Flag, het was zo goed als dezelfde wereld op het Antarctica gedeelte na. De wereld is te groot om het een DLC voor Black Flag te noemen maar het zit er wel tegenaan. Het verhaal wat ook vrij kort is komt gewoon niet lekker en goed tot zijn recht. Heel erg jammer want Rogue had gewoon een goede game kunnen worden. Voor de verzamelaars onder ons is deze game wel fantastisch aangezien je veel kan verzamelen en veel kan ontdekken. Als je een Assassin’s Creed fan bent zoals ik, een tip speel deze game puur voor het verhaal speel deze non-stop achter elkaar en dan kom je in die AC-flow. Want de laatste missie van deze game is de moeite waard al is het makkelijk prijsschieten en een zeer makkelijke keus om mee te scoren het is super!

Al met al kan ik zeggen dat ik deze game met redelijke tegenzin heb gespeeld. Misschien was het omdat het precies zo aanvoelde als het deel ervoor. Maar het was ook grotendeels het verhaal en de presentatie ervan wat tegenviel. En ik heb Rogue ruim voor Unity gespeeld dus al het pracht en praal van Unity hadden voor mij geen invloed op Rogue. Het was destijds ook voor het eerst dat ik een Assassin’s Creed game speelde met tegenzin. En dat terwijl ik mijn nickname nog had aangepast naar “Michael Cormac Braam“. Nooit meer maak ik de stap naar “the dark-side“. Eens een Assassin, altijd een Assassin en shame on you Shay en ikzelf ook natuurlijk!!!!

ac-rouge-end

Uiteraard weet ik dat er genoeg fans onder ons zoals Mandy die helemaal wegdromen door Rogue. En hierdoor weet ik ook dat Rogue voor vele toch een leuke en goede game was. Maar helaas voor mij, nee Assassin’s Creed Rogue was niet wat het beloofde en daar baal ik persoonlijk enorm van. De game, het verhaal, de manier waarop de Brotherhood en de Templar Order wordt neergezet spreekt in mijn ogen aan alle kanten elkaar tegen.

En ik heb echt geprobeerd dit deel leuk te vinden echt! Maar het wilde gewoon niet lukken, heel erg jammer maar goed als gamer en Assassin’s Creed fan mag ik best kritisch zijn en ook eerlijk zijn over een deel. Het beeld dat je als diehard fan geen kritiek durft of kan geven gaat voor mij niet op. Dit is hoe ik dit deel heb beleefd en ben ervan bewust dat ik deze mening niet met iedereen deel.

Of juist wel?!