MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Blog: Mijn eerste indruk over Assassin’s Creed Syndicate

Met de E3 in aantocht (volgende week al!), leek het mij goed om terug te komen op de aankondiging van Assassin’s Creed Syndicate. Het is inmiddels alweer een tijdje geleden echter wilde ik er dit keer de tijd voor nemen voordat ik mijn mening echt wilde delen. Inmiddels weten we het, Assassin’s Creed Syndicate is een feit. Geen Victory waar we eerder wat van hadden gehoord / gezien. Geen co-op of multiplayer, nee gewoon puur en alleen een singleplayer avontuur in Londen.

Om maar met de deur in huis te vallen, ik was niet direct enthousiast toen ik de twee trailers zag. Vooral doordat er dit keer bewust gekozen was om de trailers / gameplay en zelfs de CGI beelden drastisch te downgraden. Normaal waren de CGI beelden altijd om de sfeer te laten zien, en het zag er mega mooi uit. Maar nu? Totaal niet meer, het zag er zelfs gewoon slecht uit, met hier en daar beelden die wel weer mooi waren qua detail. We kennen natuurlijk het Watch_Dogs verhaal, mooie trailers en de game zelf kwam niet eens in de buurt van de daadwerkelijke gameplay. Unity zag er in mijn ogen prachtig uit, en deze beelden van Syndicate zagen er echt minder uit dan Unity. Uiteraard allemaal bewust gedaan natuurlijk. Ze beginnen met “alpha” beelden om zo langzaam naar de daadwerkelijke echte gameplay toe te werken. Dan valt het later niet tegen en zien we de verschillen van slecht naar goed in het eindproduct.

Grafisch aspect

Als ik de trailers bekijk dan schrik ik mij kapot. Want Unity zag er in mijn ogen op de Xbox One schitterend uit. En nu komen ze met deze beelden die er in feite slechter uitziet dan Unity. Ook staat erbij vermeld: “Alpha footage”. Laten we zeggen ze pakken het voorzichtig aan maar ze houden ons ook voor de gek natuurlijk. Dit keer downgraden ze de beelden iets zodat het allemaal beter kan worden. Dit schept voor nu niet al te hoge verwachtingen. We zien de beelden, zien dat het “alpha” beelden zijn en weten dat dit op z`n minst net zo gaat worden als Unity. Kortom deze aanpak is wat slimmer en voorzichtiger aangezien ze niet straks te horen krijgen van “MAAR HET WAS MOOIER!!!“. Andere kant denk ik laat gewoon zien wat en hoe het gaat worden. Ze hoeven zich niet voor Unity qua graphics te schamen.

Als Syndicate er net zo uit komt te zien als Unity ben ik echt een gelukkig man. Want zoals ik al eerder zei Unity ziet er gewoon schitterend uit op de Xbox One. Helaas kan ik niet voor de PC / PS4 versie spreken maar volgens mij ligt het redelijk goed bij elkaar. Het zou natuurlijk wel tof zijn als ze met Syndicate weer net iets meer eruit weten te halen. Vooral nu de online opties zo zijn terug gedraaid zal de game stabieler moeten en kunnen draaien dus kom maar op met die mooie graphics!

ac-alpha-1

Singelplayer / gameplay

Assassin’s Creed Syndicate draait maar om één ding, namelijk de singleplayer. Ubisoft Quebec heeft aangegeven dat ze zich alleen maar hierop willen focussen. In feite zoals dit in het begin ook was bij het eerste deel. Een goede en stevige singleplayer dus. Nu is het natuurlijk de vraag in hoeverre dit altijd al zo was. Ik kan mij voorstellen dat bij de launch van Unity toen zoveel mis ging, een app die stoorde, de co-op / multiplayer die voor problemen zorgde. Dat ze toen hebben besloten, we gooien deze verbindingen, deze opties eruit zodat de basis de singleplayer dus geen problemen hieraan gaat ondervinden. Want wat als Unity een perfect launch had gehad? Wat als Unity gewoon met al deze functies goed had gedraaid? Dan weet ik zeker dat dit ook in Syndicate erin / erbij had gezeten. Maar goed dat is speculeren vanuit mijn kant.

Nu we 100% weten dat zo`n beetje alle online mogelijkheden eruit zijn gehaald hoeft het team van Quebec zich alleen dus maar te focussen op de singleplayer. Sterker nog het werd zelfs benadrukt dat ze puur en alleen voor de singleplayer hebben gekozen om weer die oude vertrouwde Assassin’s Creed ervaring te krijgen. Ik hoop dus dan ook echt op een ijzersterk verhaal zoals we dit kennen uit het eerste deel en het tweede deel bijv.. Het heden, het verleden en de Animus moeten weer centraal staan. Ze kunnen er dit keer dan ook echt niet omheen. Het zijn dit keer geen verwachtingen van ons als fans, nee het is Ubisoft zelf die heeft aangegeven dit is wat we gaan doen en waarom.

ac-alpha-2

Co-op / multiplayer

Laat ik voorop stellen dat ik nooit fan ben geweest van de multiplayer in Assassin’s Creed. Mijn wens was altijd een goede en sterke co-op functie. Maar pas jaren later namelijk Unity had deze optie. Daarvoor kon je een soort van “4 player co-op” kiezen en dan samen een soort van objective behalen. Nu was ik op zich best te spreken hierover want ik riep immers al jaren om deze functie. Maar in de praktijk kwam ik erachter dat het echt alleen goed werkt wanneer je dit zoals helaas in de meeste gevallen met iemand speelt die je ook kent. Ga je online en zoek je een aantal mede spelers op dan is het echt ieder voor zich en totale chaos.

Nu heb ik een missie of wat samen met iemand gespeeld die ik ken, en dan moet ik toegeven dat werkte best goed. Maar ik merk toch dat Assassin’s Creed alleen goed tot zijn recht komt wanneer je het gewoon alleen op je eigen manier speelt.  Kortom dat de co-op en de multiplayer eruit zijn maakt mij eigenlijk weinig uit. Assassin’s Creed is bedoeld als een pure singleplayer game en heeft niks anders ernaast nodig.

ac-alpha-3

Compagnion app

Bij Black Flag maakte we voor het eerst kennis met de app voor de Assassin’s Creed games. En dit was meteen raak en meteen goed voor dit deel. Zo kon ik even in de ochtend mijn gehele vloot op pad sturen. Na het werk de game opstarten en daar was mijn gehele vloot + alle extras dklaar stond. Ook was het tof om alle info die ik verzamelde rustig via de app terug te zien en lezen. Ook was het handig om de map even wat groter te zien want zo’n mini-map was soms echt even te beperkt, evenals de schatten opzoeken dit was via de app makkelijker terug te vinden. Bij Unity probeerde Ubisoft dit sucses te herhalen, maar dit faalde enorm. De app heeft zelden goed gedraaid. Ook hadden ze bedacht laten we er een premium functie aan toe te voegen. De gele / gouden kisjes kon je alleen unlockacen via de app en ook de premum functie waarvoor je een euro of twee voor betaalde. Doordat de app niet goed werkte kwam er zelfs een update update die ervoor zorgde dat deze kisjes in-game allemaal open gingen. Want ook al had je deze via de app geunlocked in-game bleven ze vaak dicht zitten. Kortom heel erg jammer dat deze app zo heeft gefaald waar de app van Black Flag perfect draaide was het van Unity kansloos 🙁

Kortom de app is nu ook gesneuveld, wat aan de ene kant erg jammer is maar aan de andere kant wat hebben we aan een app die niet functioneert maar wel onderdeel is van de game zelf.

ac-alpha-4

Conclussie

Al met al ben ik natuurlijk wel enthousiast, maar ik moet wel toegeven ik moet even wennen aan het feit dat deze marketing strategie is gekozen. Ik mis even een prachtig uitgewerkte CGI trailer, volgende week de E3 en dan gaan we zien wat Syndicate gaat inhouden. Of dit alpha beelden zijn of al definitieve beelden geen idee.

Laten we met z`n alle hopen op een prachtige game, met een echt goed en mooi uitgewerkt verhaal.