MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Blog: Michael stelt zich voor!

HA! Daar ben ik weer en daar is MyCreed weer! Mooier kan ik niet beginnen. Want toen ik de stekker uit Benelux had ik nooit verwacht dat ik het toch weer een nieuwe kans wilde geven. Dit zegt veel over mijzelf want ondanks dat ik de handdoek in de ring had gegooid had ik wel in mijn achterhoofd die herstart die komt er wel. Al wist ik niet in welke vorm, laat staan dat ik met de naam MyCreed Nederland kwam in dit mooie oranje kleurtje.

Klein stukje terug in de tijd

Zolang ik mij kan herinneren speel ik al videogames. En dat was denk ik toen ik een jaar of 7 / 8 was en nu alweer 29. Geboren en getogen in het altijd mooie Arnhem. De Atari, Amiga, NES, SNES en zo`n beetje bijna alles wat erna volgde. Gamen is altijd een deel van mijn leven geweest. En ik speel zo`n beetje van alles van shooters, tot action / adventures, raceing en ga zo maar door. Van al deze genres blijf mijn favoriet shooters. Call of Duty, Battlefield, Rainbow Six en zo kan ik nog wel even doorgaan. Naast het gamen was ik al vroeg bezig met het maken van wallpapers, avatars en kleine websites. Al snel maakte ik de overstap van de ICT naar Multimedia Vormgever. Tijdens mijn laatste opleiding starte ik een klein webdesign / hosting bedrijfje wat ik 3 / 4 jaar heb gehad. maar zo onervaren als ik was wist ik het gewoon niet sterk te maken. En daarboven op kwam destijds die leuke crisis dus ik was nergens. Daarna een leuke baan gevonden en doe nu hetzelfde maar dan voor één werkgever. Nu ben ik inmiddels werkzaam voor: India House Foundation en 3.IN1. En heb ik ernaast nog mijn eigen “portfolio” website genaamd MBraam Webdevelopment.

In die periode tot nu veel websites geprobeerd op te zetten en geen één wilde echt slagen. Na één a twee jaar was het afgelopen we kwamen niet verder. Met MyCreed doorbrak ik die cirkel, maar helaas tegen het einde was ook hier maar één uitweg en dat was stoppen. Wat jammer was, en nog steeds ontzettend balen. Maar het ondernemen, ondernemer zijn dat wilt niet weg. Constant ben ik wel bezig met het verbeteren van mijzelf en vooruit plannen.

Mijn ambitie is om van MyCreed Nederland een leuke maar vooral gezellige fan community te maken. Met MyCreed Network wil ik vooral dat de merken / websites die we hebben dat deze gewoon netjes en goed verzorgd zijn. Maar wat ik vooral wil is mijn mening over Assassin’s Creed met jullie delen. En dan uiteraard met als doel dat er een reactie opkomt zodat we in de comments er nog lang en breed over kunnen discussiëren!

Assassin’s Creed

Waarom deze game-serie?! Om eerlijk te zijn heb ik hier gewoon niet een echt antwoord op. Op de één of andere manier heb ik deze game ooit een kans gegeven net als alle andere games. Ik zag de presentatie destijds terug op de E3, zag Jade Raymond en ik dacht letterlijk: “Dit is zeker weer zo`n game voor vrouwen, niks voor mij dus!” Ja zo dacht ik destijds echt, sorry ….. Maar een collega zei: “Michael als je een Xbox 360 neemt, probeer zeker Assassin’s Creed.” Nou ja zo gezegd zo gedaan en ik startte de game op en ik was om. De setting, het verhaal, het concept alles sprak mij meteen aan. We moesten nog even wachten voordat het tweede deel kwam maar toen deze kwam in een WHITE en BLACK EDITION was ik ook opeens een verzamelaar want ik wilde beide edities hebben!!!! En tja vanaf dat moment ging het alleen maar verder bergafwaarts. Want ik koop sindsdien eigenlijk alleen maar de duurste edities, en maanden later speur ik het net af om ook die andere edities te kopen.

Voor mij kent deze serie zo zijn ups en downs en is er eigenlijk wel over elk deel wat te zeuren of juist een compliment uit te delen. Maar over het algemeen zijn de games altijd wel goed, en zit er genoeg gameplay in. Meestal speel ik een Assassin’s Creed game tussen de 30 a 40 uur. Met Unity heb ik dit keer meer tijd genomen en zit ik tegen de 70 uur aan en ben ik er nog lang niet mee klaar. Het verhaal, de settings, de personages, de sfeer, de merchendise, de special editions dit alles maakt het voor mij de moeite waard om A een website / bedrijf erover te starten en B om alles te spelen en te verzamelen. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat ik niet meer alles tot in detail weet zoals Mandy vooral omdat ik in het begin niet echt alles tot in detail meekreeg. (lees ik lette niet heel erg op tijdens het spelen hahah).

Dus Ubisoft, breng Assassin’s Creed, II, Brotherhood, Revelations uit voor de Xbox One & Playstation 4 met de graphics en gamemechanieken van Unity en ik speel alles weer van begin tot het eind. Maar hou het dan wel a.u.b. alleen puur bij het verhaal en laat de zij-missies, vlaggetjes, kisjes enz. maar voor deze ronde zitten 😀

Ik hoop vooral dat ze Unity als blauwdruk blijven gebruiken. Unity speelde goed weg, en de laadmomenten waren minimaal. En om nog maar te zwijgen over hoe de game er grafisch gezien uitzag want WOW. De overgang van de mooie tussen-filmpjes naar de werkelijke gameplay was bijna naadloos wat een pracht van een game echt.

Alleen maar Assassin’s Creed wat de klok slaat?

Nee hoor, ik speel zeker niet het hele jaar door alleen de Assassin’s Creed game(s). Ik kijk zeker wel uit naar elke nieuwe titel maar daarnaast speel ik zo`n beetje elke game die uitkomt op de Xbox One. Denk aan de Batman Arkham games, Quantum Break, Call of Duty, Battlefield, GTA, Tomb Raider en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben echt een gamer in hart en nieren en game letterlijk elke dag!

Naast het gamen en werken zit ik elke avond voor de Tv om jawel! Een serie of film te kijken. Deze films en series zijn behoorlijk verschillend en zeer divers. De vaste series zijn NCIS, Hawaii Five-O, The Walking Dead, House of Cards, Deadwood, Better Call Saul en al die andere die ik kijk of heb gekeken.

Mijn rol

Nog even over mijn rol als blogger hier op MyCreed Nederland. Uiteraard ben ik de gene die de eindverantwoording draag, de designs maak, de Facebook pagina beheer. Maar het belangrijkste en het leukste wat ik ga doen is het bloggen. Ik ben geen ervaren schrijver en ben ook geen grammaticus maar ben wel een gamer en Assassin’s Creed fan in hart en nieren met een eigen mening. En deze mening probeer ik zoveel mogelijk met jullie te delen. Uiteraard wordt het niet allemaal ik, ik en ik nee het gaat over ASSASSIN’S CREED! En daar schrijf ik met liefde over. Daarnaast wil ik zeker ook gaan streamen via Twitch (zonder camera) maar wel met een geweldige voice-over!

Tot slot

Als laatste wil ik jullie en iedereen om MyCreed heen nog even kort bedanken. Zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest en kon ik niet mijn mening met jullie delen. Deze herstart is denk ik mijn beste beslissing ooit geweest, dat het verder goed mag gaan lopen. Dat er veel reacties mogen komen en dat er leuke discussies hier en op Facebook ontstaan.

Tot zo ver mijn voorstel, introductie heb je een vraag of opmerking laat je gerust horen 😉