MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Blog: Mandy stelt zich voor!

MyCreed heeft een tijdje eruit gelegen, maar achter de schermen ging alles nog gewoon verder. Mijn passie voor deze franchise is nog even sterk, en mijn drang om erover te kunnen schrijven verergert.

Waarom Assassin’s Creed?

Het begon allemaal toen ik Assassin’s Creed II bij mijn oudste broer thuis speelde. Hij was natuurlijk al redelijk ver in het spel en liep op dat moment vast bij een Glyph. Uiteraard mocht ik dit gaan oplossen, want waar zijn zusjes anders goed voor. Jammer voor hun… want ik vond het geweldig! Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor geschiedenis, cultuur, kunst, en ik hou er van om mysteries op te lossen. Het begon dus allemaal met een Glyph. Eenmaal thuis ben ik direct naar de GameMania gegaan om AC II zelf te halen en heb deze game toen vanaf het begin gespeeld. Zoals je kunt raden raakte ik zoals vele andere verliefd op het verhaal en de personages. Ik was zo onder de indruk van het concept. Het hedendaagse verhaal dat zich als de aroma van een vanille geurkaars subtiel vermengt met het historische aspect. De gepassioneerde verwikkeling tussen fictie en non-fictie…Sorry, ik dwaal af.
Ik was in ieder geval zwaar onder de indruk, ahem.


Is dat het enige dat je speelt?
Nee, verre van! Mijn passie voor games is eigenlijk begonnen met Mortal Kombat. Dit speelde ik als klein meisje met mijn grote broer en hij heeft mij geïntroduceerd aan vechtspellen. Zo speelde we naast MK bijvoorbeeld ook Tekken en Street Fighter.
Sinds ik mijn Xbox360 heb aangeschaft kwamen er spellen bij zoals; Tony Hawk, Silent Hill, Viva Pinata (waag het om te lachen!), Bully Scholarship, Christine, Burn Out en nog vele andere. Zoals je leest is het qua genre op zich wel gevarieerd, maar shooter-games zijn nooit onderdeel geweest van mijn interesse. Hoewel ik Halo onder dwang van mijn broers nog weleens speel.


Wat is jouw rol binnen MyCreed?
Ik werd in 2013 benadert door Michael toen hij redactieleden zocht. Hij zag op Facebook dat ik een grote Assassin’s Creed-fan ben en besloot me toen een berichtje te sturen. Na wat berichten over en weer te hebben verstuurt wist ik al direct “Hier moet ik onderdeel van worden!!”. Ik kwam toen in een klein team terecht waarin iedereen een eigen taak had. Mijn taak was om het nieuws bij te houden en nieuwsartikelen te schrijven. Na het vertrek van de andere teamleden stonden Michael en ik er alleen voor en ben ik me wat intenser gaan bemoeien. Zo heb ik uiteindelijk de rol eindredactie op me genomen. Ik hou mij naast eindredactie ook bezig met blogs schrijven, net zoals Michael, alleen over andere onderwerpen. Ik behandel het historische gedeelte. Het historische aspect in de game is één van de grootste redenen waarom ik Assassin’s Creed speel, en tijdens het gamen ben ik me meer gaan bezighouden met de oorsprong. De historische monumenten, personages, glyphs, kunst, tijdperken, alles is te herleiden. Ik wilde hier meer over weten en ben dit gaan onderzoeken. Ik kwam er al snel genoeg achter dat er meerdere fans zijn die hierin zijn geïnteresseerd en heb toen besloten mijn focus hierop te houden. Ze noemen mij niet voor niets de wandelende AC-Wiki.

Wil je verder nog iets kwijt?

“Gen gen! Garrr… Gen-gar!”

-Gengar