MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Blog: Het mysterie over Jacob en zijn hoed

Soms zijn er dingen in games waarvan ik roep of denk HUH hoe kan dat nou weer?! Ik zag de trailer van Syndicate, had gemengde gevoelens en toch bleef er maar één vraag hangen. Er is een mysterie, er is iets mysterieus aan Jacob. En nee dat is niet omdat hij een assassin is, of een gangster. Nee het is zijn hoed!

Laat ik beginnen met te zeggen neem vooral deze blog niet TE serieus. Maar op de één of andere manier kan ik deze mysterie niet zomaar links leggen. Ik bedoel de manier waarop bepaalde wapens zijn verborgen dat is allemaal goed te verklaren en zijn ook zichtbaar. Er is gekozen om deze assassin genaamd Jacob niet altijd met een hoodie te laten lopen. Ook het zwaard ontbreekt omdat als hij dat zou dragen hij direct opgepakt zou worden. Dit heeft Ubisoft netjes verklaard en uitgelegd waarom het zwaard ontbreekt.

Maar over zijn hoed daar zwijgt men over! Dus dat was even Tweeten met Assassin’s Creed UK en EscoBlades:

https://twitter.com/MyCreedNL/status/598521351406809088

https://twitter.com/MyCreedNL/status/598516122170818560


Theorie nummer 1

Het is een bug, een glitch, simpel.

Theorie nummer 2

Hij gooit het gewoon soepel weg wat niemand ziet!

Theorie nummer 3

Het is een inklapbare hoed.


Nu heb ik op het internet gezocht en gezocht en ik ging 100% voor theorie nummer 3. Maar ik kon het nergens snel vinden totdat EscoBlades mij via Twitter het verlossende antwoord gaf! Nou hier komt het antwoord op de vraag die IEDEREEN stelde na het zien van Jacob:

Maar is dit nu wel zo, ik bedoel een inklapbare hoed kom op dat kan niet.

Opera hat

Wel dus …

De hogehoed of cilinderhoed (soms ook tophoed als leenvertaling van het Engelse top hat) is een van oorsprong Engelse hoed, die gedragen werd door de hogere klassen. Over het algemeen zijn hoge hoeden zwart van kleur, maar er zijn ook anderskleurige. De hoge hoed wordt wel aangeduid als hoge zije. Er zijn inklapbare uitvoeringen van de hoge hoed, chapeau claque (klakhoed) of kortweg claque genoemd, naar het geluid dat bij het uitklappen hoorbaar is. Een claque mag niet verward worden met een klak.

Vandaag de dag worden er nog maar weinig hoge hoeden gedragen. In de hogere kringen komt men ze nog wel tegen en ook bij plechtigheden als huwelijken en begrafenissen. Ook een traditionele goochelaar draagt vaak een hoge hoed. Het klassieke goocheltrucje is dan om een konijn uit de hoge hoed te toveren. Hier komt ook de uitdrukking uit de hoed toveren vandaan.

De hoge hoed werd wel gebruikt om onzichtbaar loterijbriefjes te kunnen trekken. Daarom wordt in de wiskunde onder de hoge-hoedmethode een eerlijke loterij verstaan.

Wikipedia info

blog-hat-5

Goed, jullie begrijpen natuurlijk wel dat dit bedoeld is voor de grap, niet om te trollen of een bepaald ding groot uitmeten. Het mysterie is opgelost, het is geen glitch, geen bug nee het klopt en het kan ook daadwerkelijk.