MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Blog: Assassin’s Creed Victory

Het is al bekend dat Victory het volgende deel zal worden in de Assassin’s Creed-reeks. Eind 2014 werden er screenshots uitgelekt, en werden vervolgens online gezet door Kotaku. Victory wordt eind 2015 verwacht, en gezien de AC-traditie kunnen we er vanuit gaan dat het oktober/november zal worden. Maar tot die tijd, doet Mandy zelf onderzoek! 

Assassin’s Creed Victory.. ah! De naam Victory verklapt het eigenlijk al. Het nieuwe deel zal zich namelijk afspelen in Victoriaans Londen. Er is nog vrij weinig informatie bekend, maar als je wat af weet van het Victoriaans tijdperk, dan weet je in ieder geval al wel wat je ongeveer zou kunnen verwachten.

Op de uitgelekte screenshots, wat tot zo ver het enige beeldmateriaal is waar we het mee moeten doen, kun je al zien hoe de omgeving er deels uit zal zien. De sfeer, kledingstijl en koetsen schreeuwen gewoon “Victoriaans!”.

Hieronder de uitgelekte screenshots die werden geüpload door Kotaku.

Welke personages kunnen we verwachten?

Natuurlijk kunnen we niets anders doen dan wachten tot Ubisoft met nieuwe informatie komt, maar tot die tijd kunnen we zelf uiteraard ook wat vooronderzoek doen! Ik moet eerlijk bekennen dat de setting van deze nieuwe game een van mijn favoriete tijdperken uit de geschiedenis is. En exact om deze reden heb ik het een en ander voor jullie uitgezocht! Ik heb een link gevonden tussen wat historische personages uit de Victoriaanse tijd en de game. Ik kan natuurlijk niet met zekerheid zeggen dat deze ook daadwerkelijk in de game zullen voorkomen, maar ik ben ervan overtuigd dat ze een goede kans maken.

“Hoe zie je een verband tussen hen en Assassin’s Creed dan?” Simpel. Laat me het je uitleggen en binnen twee seconde snap je het. In ieder deel van Assassin’s Creed loopt een rode draad, namelijk; assassin VS templar. Tijdens mijn onderzoek naar de vrijmetselaars kwam ik achter wat informatie wat jullie vast net zo interessant zullen vinden.

De Victoriaanse tijdperk duurde van 1873 tot 1901 en is vernoemd naar Koningin Victoria. Veel vrijmetselaars zijn aan haar en de koninklijke familie gelinkt.

Koningin Victoria
Koningin Victoria

Prins Augustus Frederik – hertog van Sussex 

De meeste zijn ervan op de hoogte dat de titel van Grand Master meestal volgens de bloedlijn wordt overgedragen, al helemaal als het gaat om een koninklijke familie. Augustus Frederik was de hertog van Sussex en oom van Koningin Victoria. In het jaar 1717 ontstond in Engeland de allereerste “Masonic Grand Lodge” en was gevestigd in Londen. Het stond bekend als “Grand Lodge of London and Westminister” maar ze noemde zich al snel “Grand Lodge of England”. Hiervan was Prins Augustus Frederik vanaf 1813 de Grand Master, tot zijn dood in 1843. Voordat de prins Grand Master werd, was hij eerst ridder van de “Order of the Thistle” en later ridder van de “Order of the Garter” in 1786.

 Geregeerd als Grand Master; 1813 – 1843

Augustus Frederik, hertog van Sussex.
Augustus Frederik, hertog van Sussex.

 

 Thomas Dundas – 2nd Earl of Zetland

Thomas Dundas werd geboren in Marylebone, Londen, in 1796.  Hij was net zoals zijn vader, een vrijmetselaar. Van 1844 tot 1870 was hij de Grand Master van de “Grand Lodge of England” en in 1861 werd hij ridder van de “Order of the Thistle” zoals zijn voorgaander, Augustus Frederik. Deze Order heeft hij verlaten toen hij ridder werd van de “Order of the Garter” in 1872. Het jaar erop kwam hij te overlijden in Yorkshire.

Geregeerd als Grand Master; 1844 – 1870

Thomas Dundas
Thomas Dundas

 

George Robinson – 1st Marquess of Ripon

George Frederick Samuel Robinson, geboren in 1827, stond voornamelijk bekend als politicus. Hij zat in elke liberale kabinet tussen 1861 en 1908. Robinson werd evenals zijn voorgangers, ridder van de Order of the Garter in 1896.

Robinson was een vrijmetselaar en heeft geregeerd als “Provincial Grand Master of the West Riding and Deputy Grand Master of the United Grand Lodge of England van 1861 tot 1869. Hij werd uiteindelijk Grand Master maar heeft dit overgedragen in 1874 toen hij zich bekeerde tot het Katholicisme.

Geregeerd als Grand Master; 1870 – 1874

George Robinson
George Robinson

 

Albert Edward – Prins van Wales 

Albert Edward was de oudste zoon van Koningin Victoria. Edward werd in 1901 Koning van het Verenigd Koninkrijk. Dit en de dood van zijn moeder betekende dan ook het einde van het Victoriaanse tijdperk, en het Edwardiaans tijdperk ging in. Maar voordat hij koning werd, heeft hij 49 jaar lang de titel “Prins van Wales” gedragen.
De Prins van Wales was een vrijmetselaar, en niet zomaar één. Vanaf 1874 was hij Grand Master tot hij in 1901 koning werd.

Geregeerd als Grand Master; 1874 – 1901

Albert Edward - Prins van Wales
Albert Edward – Prins van Wales

 

Nadat de Prins van Wales officieel koning werd, moest de titel van Grand Master natuurlijk worden overgedragen aan een ander. En die persoon is niemand anders dan zijn broer; Arthur W.P. Albert – Prins van het Verenigd Koninkrijk, hertog van Connaught en Strathearn. Prins Arthur volgde in zijn broer’s voetstappen en was Grand Master tot 1939.

Prins Arthur als Grand Master.
Prins Arthur als Grand Master.

 

Wat denken jullie? Zit ik op het goede spoor? Of denken jullie dat deze mannen absoluut geen kans maken om door Ubisoft naar voren te worden gebracht? Laat je mening achter in de comment section!

“May the Father of understanding guide us..”