MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Blog: Assassin’s Creed The New Order

HA! Jullie dachten zeker dat we een scoop hadden?! De titel Assassin’s Creed The New Order heb ik even verzonnen voor deze blog. Want ik vroeg mij af, “wat als Assassin’s Creed een grote open wereld game zou worden?!” In Assassin’s Creed hebben we al erg veel vrijheid. Maar hoe zou het zijn als we een echte open wereld Assassin’s Creed zouden krijgen? Zoals in The Witcher, of zoals in Dragon Age een Skyrim of … nou ja noem ze maar op. In deze blog wil ik een beetje gaan dagdromen en vooral de vraag proberen te beantwoorden “Stel dat Assassin’s Creed een open wereld game zou worden?” En ook vooral welke mogelijkheden dit met zich mee brengt. Kortom wat als IK Assassin’s Creed zou mogen produceren.

Assassin of Templar of zelfs Rogue?

We starten het spel op, en krijgen vervolgens een prachtige animatie video te zien waarbij alle hoofdpersonages voorbij komen. Nadat deze is afgelopen krijgen we de keuze wordt je een assassin of een templar. Nadat je de keuze gemaakt hebt krijg je een character editor zoals dit in Dragon Age ook is.

We kunnen dan dus onze echte character maken zoals wij dit zelf willen. Ook zou er een mogelijkheid moeten of kunnen zijn dat je als ouder Arno en Elise bijv.. De eigenschappen van deze voorouders of directe ouders die krijg je dan ook mee. Wat we terug zien in GTA Online. Dit zorgt ervoor dat je uiterlijk ook bepaalde eigenschappen heeft die je terug kan zien maar ook je karakter zal een mix zijn.

Wanneer je het uiterlijk hebt bepaald krijgen we de optie om een kleine voorgeschiedenis te maken. Met een aantal keuze opties kan je aangeven en bepalen hoe jou karakter in de wereld wordt geïntroduceerd. Wanneer je bepaalde voorouders / ouders heb geselecteerd wordt dit ook onderdeel van jou geschiedenis. Wanneer je Arno en Elise selecteert dan dan zal je in de spelwereld te horen kunnen krijgen dat jij een zoon of dochter bent van een assassin en templar iets wat natuurlijk grote invloed zou kunnen hebben.

Maar wanneer je een “volbloed” assassin of templar bent dan weet je wie je vrienden en vijanden zijn en waar je hart ligt. Of juist niet! Want je bent vrij om te gaan en doen wat je zelf wilt. Uiteraard heb je als assassin / templar of als een rogue speler wel bepaalde kenmerken of vaardigheden. Wanneer je als assassin start en je maakt gaarne de game vordert bepaalde negatieve keuzes dan krijg je langzamer de status dat je als Rogue speler gemarkeerd staat. Je belangrijkste keuze zal dan op een gegeven moment zijn welke kant wil je op? Terug naar de Brotherhood, de overstap naar de Order of blijf je er een beetje tussenin zitten en ga je verder als Rogue speler.

En ja, je kan de keuze dit keer maken wil je als man of vrouw door het leven!

Verhaal

Uiteraard moet het verhaal centraal staan, want dit is waar Assassin’s Creed om bekend staat. Wanneer je, je eigen character heb aangemaakt. Je hebt je keuze gemaakt (Assassin of Templar), het verhaal start waarbij jij als speler door middel van je console (de huidige Animus) terug gaat naar het verleden. Echter is er dit keer weinig bekend over deze personage, we weten alleen dat het een beginner is en dat er een grote druk op zijn of haar schouders drukt.

Het verhaal draait helemaal om het gevecht wat al eeuwen gevochten wordt, The Brotherhood versus The Order. Afhankelijk van welke kant je heb gespeeld ga je aan de slag. Echter is de uitkomst, het verhaal grotendeels hetzelfde alleen speel je in het ene verhaal de kant van de assassins en bij het andere de templars. Uiteraard met de nodige plot twists en dit keer ook de optie om keuzes te maken. Deze keuzes hebben dan weer invloed op het verhaal en op jouzelf als speler. De Mass Effect serie staat hier bijv. bekend om, de keuzes die je hierin maakt zijn vaak bindend en voor je het wist had je een geheel ras uitgemoord om een ander te vriend te houden. Ook hadden bepaalde keuzes invloed op jouzelf of op je crew, geloven ze nog wel in je? Vochten ze net zo hard voor je zoals dit in het begin was?

https://www.youtube.com/watch?v=EjCNh5mMFD0

Wat doe je, als je een deal moet sluiten met de The Order om een lokale primitieve groep assassins te redden? Of kies je ervoor om vol in de aanval te gaan? Laat je een doelwit leven bijv.? Met de kans dat deze later beter, sterker of zelfs met een eigen clan achter je aankomt. Dit was bijv. sterk uitgewerkt in Shadow of Mordor. Wanneer je een Urk in leven liet, of hij had gewonnen van je, keerde hij later terug in een hogere rang. En vaak omringt door meerdere Urks waardoor je veel meer en beter moest plannen. Of maak je de klus af? Met wie weet wat voor gevolgen deze dan weer hebben.

Maar uiteindelijk draait het allemaal om de Pieces of Eden, met de belangrijkste kwestie aan het einde, wat doe jij wanneer jij dit in jou handen hebt?

piece_of_eden_the_apple1_by_yowan2008-d4a4ysj
Door: Yowan2008, http://yowan2008.deviantart.com/art/Piece-of-Eden-the-Apple1-258892579

Je eigen order

Je personage is natuurlijk niet zomaar een pion in Assassin’s Creed. Je kan de keuze maken door onderaan de ladder te beginnen maar je kan ook de keuze maken om al direct een belangrijke speler te zijn of te worden. Hierdoor kan je de keuze en optie krijgen om een bepaalde dorp te overmeesteren / vrij te maken van de vijand (assassins of templars). Wanneer je het dorp heb bevrijd begint de game echt. De mensen in het dorp sluiten zich aan bij jou en jou eigen order is een feit. Wat uiteraard onder de vlag van The Brotherhood of The Templar Order valt. het dorp kan je verder uitbouwen, verder uitwerken en zo betere wapens maken. Betere huizen, maar ook handelen met andere dorpen en zo dit dorp uitbouwen naar een volledige stad.

Uiteraard kan je de inwoners aan het werk zetten, beslissingen voor ze maken zoals dit bijv. gaat in Fable III. Aan jou de keuze of je dit op de goede manier doet of juist op de slechte manier. De dorpsbewoners promoveer je zodat als jij op pad gaat dat je dorp blijft draaien. Je hebt de keuze om maar één dorp tot jou order te maken. Wel kan je reizen naar andere dorpen en daar vriend of vijand mee te worden. Handelen, politiek bedrijven en ga zo maar door.

Maar je kan er ook voor kiezen om als “nomad” te spelen, of je order in de steek laten en kleine kampen op te zetten. Op deze manier heb je geen verplichtingen en doe je wat je graag wilt doen. Wanneer je een eigen Order hebt dan zal je ook je verantwoordelijkheid moeten tonen. Laat je ze in de steek dan zal je eigen je eigen Order gezet worden en de kans om dat terug te krijgen zal een harde strijdt gaan worden.

12986974_1037975906281405_1751798723243192444_n

Missies

Naast het hoofdverhaal wat bestaat uit de typische Assassin’s Creed missies zijn er ook zij-missies. Deze missies staan grotendeels los van het verhaal en denk dan aan mensen bevrijden, opleiden, herbouwen en zo heb je er weer een kamp bij. En ja dit onderdeel hebben we al eens eerder gezien namelijk in Assassin’s Creed III in onze homestead.

De missies begonnen met red die of die, vervolgens kregen deze jou toestemming om te komen wonen in jou gebied wat vrij was van de soldaten en zelfs templars. Hier begonnen deze mensen met een nieuw leven die je ook in de homestead weer verder kon helpen om zo een kleine hechte gemeenschap te vormen.Een mooi en goed onderdeel van dit deel die een beetje vergeten is of was door veel spelers, maar het had een zeer leuke en mooie toevoeging!

En denk aan de eerdere delen waarbij je delen uit de stad kon herbouwen of verder uitbouwen. Op deze manier werd de stad levendiger, mooier en kreeg je uiteraard korting op je spullen. Daarnaast kreeg je een deel van de winst mee waardoor je weer betere maar vooral duurdere wapens of outfits kon kopen.

Spelwereld

De spelwereld is gigantisch wat je kan vergelijk met The Witcher 3: The Wild Hunt. De wereld is kleurrijk, vol leven en elk continent voelt en is letterlijk anders. Met andere mensen, andere dieren enz. Dat dit niet mogelijk zou zijn op de console heeft Projekt Red inmiddels wel bewezen met The Witcher 3: The Wild Hunt want deze game ziet er schitterend uit op de console. Met uiteraard wat laadtijden wanneer je naar een bepaald nieuw gebied / continent af reist maar dit is natuurlijk niet meer dan logisch.

Heb je deze trailer gezien? Beeld je dan in dat je door een wereld als deze reist als assassin of als templar. Geheel in Assassin’s Creed stijl met een aantal bekende gebouwen / landmarks uit deze tijd in die periode. Met een prachtige soundtrack eronder en dan heb je wat mij betreft de lat zo hoog gelegd dat deze nooit meer overtroffen kan worden binnen de Assassin’s Creed franchise.

Online

Assassin’s Creed heeft sinds het tweede deel er ook een multiplayer bij gekregen. Sommige vinden deze helemaal geweldig en sommige net als ik helemaal niks. Bij Unity konden we voor het eerst samen door de wereld klimmen en klauteren en doelwitten samen uitschakelen. Echter pakte dit in de praktijk niet zo uit zoals je verwacht. Assassin’s Creed is in mijn ogen echt een singleplayer game, met een waanzinnig verhaal die ik alleen beleef. Maar wat als we het voorbeeld pakken van Red Dead Redemption? Dezelfde spelwereld, maar dan waar alle spelers in los worden gelaten?

Je zou dan in deze wereld kunnen handelen en onderhandelen met andere spelers. Niet het verhaal volgen maar je eigen verhaal op deze manier creëren. Dit klinkt natuurlijk heel erg gaaf, maar we kennen inmiddels de medespelers online en die hebben zelden het beste met je voor. Uiteindelijk vallen we allemaal terug en komen we uit in het Wilde Westen zoals hierboven en moorden we elkaar weer uit, stelen we alles van elkaar en tja … dan krijgen we de GTA V Online taferelen wat wederom zelden echt serieus wordt wordt gespeeld. En heel stiekem zou ik ook naar die kant gaan neigen wanneer ik als assassin een groot deel onder controle heb en een andere speler komt die dit uiteindelijk in gevaar zou kunnen brengen. Dan zou ook ik Rogue gaan aan het einde van het rit om mijn eigen belangen te verdedigen!


Kortom als het aan mij zou liggen zou ik The Witcher 3 als blauwdruk onder Assassin’s Creed leggen. Een interessante tijdperk en setting kiezen en hier een mooie open spelwereld van maken. Met een typisch Assassin’s Creed verhaal, een aantal plot twist en de nadruk op welke keuzes jij maakt het verhaal zich langzaam ontpopt, met tegen het einde de keus wat te doen met The Pieces of Eden. De beslissing die je hier maakt dat bepaald samen met alle keuzes en beslissingen die je hebt gemaakt of je nu echt tot The Brotherhood behoord of tot The Order.


Inspiratie artwork, video`s, settings enz:
Assassin’s Creed, The Witcher 3: Wild hunt, Dragon Age Inquisition, Mass Effect (3).