MyCreed World

Menu
 • Assassin’s Creed
  • Close
 • All Blogs
  • Close
 • MyCreed World and Network
  • Close

Blog: Assassin’s Creed terug naar de tekentafel, wat nu?

Inmiddels is het stof gedaald en hebben we moeten leren accepteren dat er dit jaar geen Assassin’s Creed game gaat komen. Ook zou de film niet op 21 december dit jaar komen maar pas begin januari (maar hier in een ander stuk meer over). Zelf roep ik het al een tijdje van “Ach Ubi A.U.B. breek met de cycles, breng het één keer per twee jaar uit.” En nu is dit werkelijkheid geworden, maar wat nu?! 

De geruchten waren er al eerder, namelijk dat er dit jaar geen nieuwe Assassin’s Creed zou komen. Uiteraard los van de Chronicles trilogie en de Identity game natuurlijk want deze komen wel. Het gaat om de jaarlijkse release DE grote Assassin’s Creed zullen we maar zeggen. Gisteren bracht Ubisoft het nieuws naar buiten dat er inderdaad geen grote Assassin’s Creed game gepland staat. De geruchten waren dus toch echt waar. En het lijk mij even goed om even stil te staan en te kijken naar het feit dat we een jaar langer moeten wachten.

Laten we beginnen met het stuk uit de mededeling:

This year, we also are stepping back and re-examining the Assassin’s Creed franchise. As a result, we’ve decided that there will not be a new Assassin’s Creed game in 2016. Since the release of Assassin’s Creed Unity, we’ve learned a lot based on your feedback. We’ve also updated our development processes and recommitted to making Assassin’s Creed a premier open-world franchise. We’re taking this year to evolve the game mechanics and to make sure we’re delivering on the promise of Assassin’s Creed offering unique and memorable gameplay experiences that make history everyone’s playground.

Unity heeft natuurlijk een hele slechte start gemaakt, veel bugs, veel problemen en Ubisoft bleef achter de feiten aanlopen. De gok die ze hadden genomen was te ambitieus, te groot en te nieuw aangezien het ook de eerste next-gen Assassin’s Creed was. Hoewel de game een zeer goede en frisse wind door de serie blies was de game kapot en zat er een smet op waar Ubisoft heel moeilijk vanaf kwam.

n379B6B-665x385

Syndicate moest het gaan worden, hoge worden. Alles draait om het verhaal en de singleplayer zoals deze vroeger was. Door het fiasco van Unity was men natuurlijk al sceptisch ook na de mededeling dat in Syndicate geen online element in zou zetten en zelfs ook geen companion app beschikbaar was bleven mensen twijfelen. Wat zich ook heeft vertaald in de verkoopcijfers zo is te lezen:

The third-quarter 2015-16 was notably marked by:
– A slower launch than expected for Assassin’s Creed® Syndicate, in an exceptionally fierce competitive environment. The game’s quality was lauded by the franchise’s fans, however, and the Group was particularly pleased with the marked rise in players’ engagement compared with the prior title.

bron: https://www.ubisoft.com/en-US/company/investor_center/detail.aspx?id=238530

Wat mij blijft verbazen is dat Syndicate zoveel lof kreeg van bijna de hele wereld. Dit terwijl wanneer ik de “diehard” fans spreek die zo goed als hetzelfde zeggen als ikzelf namelijk “Syndicate is de titel Assassin’s Creed niet eens waardig. Het is het antwoord van Ubisoft op Grand Theft Auto.” De wereld ziet er goed uit, maar Unity was mooier, sfeervoller, levendiger. Het verhaal had niks maar dan ook echt niks met de Brotherhood vs The Order te maken en ga zo maar door. Dat Ubisoft en wij als fans klem zitten in deze vervelende lastige Animus dat is wel duidelijk.

7

Want deze strategie stond natuurlijk al langer gepland voor Syndicate natuurlijk al. Anders zouden ze alleen dit en volgend jaar hebben om alles echt te veranderen en dit is onmogelijk, lijk mij. Zelf gok ik dat ze bij het maken van Unity al hebben gedacht we gaan dit anders doen en beter maar we zijn al bezig met Syndicate die brengen we uit deze kleden we helemaal uit (geen app, geen co-op, geen multiplayer enz.). Onze marketing strategie is “Alles draait om het verhaal en terug naar de basis van Assassin’s Creed.” Prima terug naar de basis maar niet in deze opzet!

Goed maar wat nu?!
Om het jaar een nieuw deel die hopelijk weer draait om de kwaliteit en niet kwantiteit. Nu had elk deel al op z’n minst een ontwikkeltijd van ongeveer vier jaar, dit wordt dus nu even aardig verlengt! Mijn verwachtingen zijn hierdoor nu nog hoger dan normaal. Want meer ontwikkeltijd betekend meer werk die in de game gestoken kan worden, toch? Assassin’s Creed heeft een aantal elementen nodig om zichzelf Assassin’s Creed te mogen noemen.

Namelijk:

 1. Heden, een goed verhaal zoals dit was met Desmond, maar dan met een andere speler of zelfs de gamer (onszelf) erin weten te betrekken. We gaan immers via de Animus die in het heden is terug naar het verleden om zo alles opnieuw te herbeleven;
 2. Verleden, d.m.v. de Animus gaan we terug naar onze voor ouder(s) om zo alles opnieuw te herbeleven en indien nodig te veranderen;
 3. The Brotherhood vs The Order, de templars zijn in deze wereld de bad-guys, maak ze dan ook zo. Verraad overal, dat ze aan de macht zijn overal. En dit keer een combinatie met zichtbare macht en niet zichtbaar. Wie is die mysterieuze templar, of MAN daar is ie weer maar hij is ongrijpbaar!
 4. De toekomst, er moet een glimp van de toekomst zijn van wat we nu doen wat dit voor gevolgen geeft;
 5. De spelwereld, elk deel had meerdere steden, of zoals in Black Flag zelfs eilanden! Bij Unity werd even de kracht getoond van de nieuwe consoles namelijk een grote open spelwereld maar wel één stad! En niet meerdere kleine steden. Dit werd later via de DLC (Dead Kings) een beetje veranderd want hier kregen we een nieuw gebied. Maar de spelwereld, zet de toon, bepaald hoe ik Assassin’s Creed ervaar. Denk aan het eerste deel wanneer je voor het eerst op je paard stapt 😉 Dat gevoel dat moet terug, en dit kan prima als we kijken naar andere games The Witcher III die dit bijv. destijds heeft gedaan.
animus-setting-today-1

En zo zijn er nog talloze dingen waarvan ik zou kunnen zeggen dit MOET erin zitten, maar dit bewaar ik voor de comments hier en op Facebook. Kortom geef jou mening over deze nieuwe strategie van Ubisoft en ik denk dat we allemaal wel kunnen stellen dat dit een verstandige keuze is. Nu de vraag gaan we echt verandering zien of zijn dit valse belofte of gewoon slimme marketing?!