MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Blog: Assassin’s Creed Syndicate met Michael part IV (WWI & Ripper met Spoilers)

De spelwereld ligt achter ons, het verhaal is besproken en dan wordt het nu tijd om naar het einde te werken voordat ik nog één keer na deze blog met een samenvatting ga komen. In Unity hadden we een soort gelijk onderdeel waardoor we ook in een WW setting kwamen echter was het hier wat minder gedetailleerd als hoe dit in Syndicate is. Ook wil ik even stilstaan bij de Ripper DLC.

Lydia Frye, WWI

Wonder boven wonder was daar opeens Lydia Frye, de kleindochter van Jacob Frye. Doordat haar ouders voor lange tijd weg waren vanwege missies voor de Brotherhood, werden haar grootvader en haar oudtante Evie Frye verantwoordelijk voor al haar trainingen. En dit zie je ook in haar terug de stealth van Evie en de vecht skills van Jacob. We gaan naar 1916, de eerste Wereld Oorlog is druk in de weer en je maakt kennis met Winston Churchill. Hij geeft jou de laatste opdrachten om de Templars uit dit gebied te verjagen. En ik moet eerlijk bekennen dit is een vrij groot gebied. Voelt zelfs echt aan als een volwaardige DLC (en ja zelfs beter als de Ripper DLC). Wederom weer veel te verzamelen, veel achtergrond informatie. Het verhaal gaat een beetje langs mij heen wie wat is en wat je aan het doen bent. Maar dit komt vooral omdat het verhaal wat simpel wordt overgebracht. Maar de sfeer, de setting die lijdt mij volledig af van dit alles.

lydia-frye-blog-2

Want de setting voelde fantastisch aan, de sfeer was waanzinnig! Ondanks dat we in London waren voelde dit echt heel anders aan. Je zit echt in de Eerste Wereld Oorlog. Vliegtuigen die over je hoofd scheren. Soldaten die over de straten lopen, auto’s die volledig in puin liggen. Zoeklichten die de lucht en de straten in de gaten houden. De sfeer en de setting smaakt zeker naar meer! Een Assassin’s Creed game in de Eerste of zelfs Tweede Wereld Oorlog zie ik hierdoor echt wel zitten! En dan niet met paard en wagen door de straten maar juist lekker in een oude automobiel!

lydia-frye-blog-3

Juno?! Precies opeens uit het niets maken zien we een oude bekende terug namelijk Juno. En we kunnen er de klok op gelijk zetten want na elke main missie verschijnt ze om je toe te spreken. Je ziet haar in de lucht en spreekt je snel toe om vervolgens weer met de noorderzon te verdwijnen. En dit is best zonde want dit had toch best wat beter erin verwerkt kunnen worden. Voelde nu meer aan “O, we zijn Juno vergeten ach weet je wat we schrijven haar hier even in.” Dit was voor mij echt het mindere deel aan dit onderdeel van Syndicate, maar dit is ook alles.

juno-blog-1

Jack De Ripper, DLC

Het verhaal van Syndicate ligt maar liefst 20 jaar achter ons en we beginnen deze DLC ook precies op dat tijdstip. Waarbij de belangrijkste clue al DIRECT in de eerste paar minuten al wordt verklapt! En ja ik zeg het hier ook gewoon direct en meteen! De Ripper, Jack is een Assassin en is zelfs getraind door Jacob, ja WIJ Assassins zijn verantwoordelijk voor het creëren van Jack The Ripper. Wat ik mij dan meteen afvraag UBISOFT waarom moet dit meteen in de eerste minuten al kenbaar worden gemaakt?! De hele mysterie is al direct weggenomen en tja de DLC vervolgt en denk de hele tijd PFF ik weet wie je bent en ook zelfs waarom je nu als De Ripper door het leven gaat.

Jacob en Evie hebben aardig wat jaren in India gezeten, hier wat mysterieuze krachten geleerd en Evie gaat terug naar London omdat ze al een tijdje niks meer had gehoord van Jacob. Hij was al eerder terug gegaan en wat blijkt? Hij is ontvoerd door De Ripper, de Rooks zijn nu geen Templars, maar ook geen Assassins maar behoren nu tot de Ripper Crew. Kortom De Rooks horen niet meer bij jou en aan jou om De Ripper op te sporen en hem een halt toe te roepen.

De zij-missies voegen helaas niks toe aan het verhaal, het is het bevrijden van “de dames van lichte zede“. En nog wat missies die niet goed of netjes waren uitgewerkt. We zijn 20 jaar verder in de tijd maar ik merk niks aan de stad dat het ook daadwerkelijk 20 jaar later is. Er is wat aangeklooid met de settings van het weer, meer donker, kouder en wat mistig. Maar London zelf heeft niet iets waarvan ik zeg “HE dat was er toen niet“.

Wel zijn er wat pluspunten te noemen, wanneer je met De Ripper aan de slag mag dan veranderd de hele gameplay in één klap. Er komen allerlei zinnen in beeld, allerlei stemmen die je hoort op de achtergrond. De Ripper is werkelijk waar zo GEK als een deur. Wanneer hij iemand vermoord dan doe je dit ook echt RIPPER style en ga je helemaal los op je slachtoffer. Het verhaal is doordat je na de eerste 5 minuten al alles weet geen bal meer aan en speel je het uit omdat je dan ook het einde wilt zien. Er komen nog wat losse nieuwe gebieden die klein zijn maar wel even wat variatie biedt.

Al met al net als Syndicate zelf, ook hier hadden ze veel meer kwaliteit uit kunnen halen.

de-ripper-blog-1

Je zult denken waarom zet ik WWI en De Ripper DLC in één blog? Ondanks dat het ene deel geen DLC is en het andere wel voelt beide echt aan als een DLC. Waarbij de WWI echt goed en netjes aanvoelt qua setting. En De Ripper die veel beter op alle fronten had kunnen zijn. Vermakelijk dat dan weer wel, Assassin’s Creed waardig … mwa …