MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Blog: Assassin’s Creed Syndicate met Michael part III (Story met spoilers)

In dit derde deel ga ik dieper in op het verhaal, en ja met spoilers want alleen dan kan ik op een goede manier dit onderdeel uitdiepen. De magie tussen Arno en Elise was totaal anders als Evie en Jacob. Beide hebben ze een soort van gelijke relatie alleen wel degelijk anders. Arno en Elise opgegroeid samen als soort van broer en zus die uiteindelijk verliefd werden op elkaar. Jacob en Evie broer en zus, tweeling zelfs nog die echt puur de broer en zus chemie hebben.

Part III: Het verhaal

Net als in het voorgaande deel maken we kennis met we met twee personages. Namelijk Jacob en Evie, broer en zus / tweeling. De chemie tussen die twee is perfect waarin Jacob echt de puber is van de twee en Evie de wijze en verstandige zus. De manier waarop hij Evie plaagt over dat zei een oogje heeft op Henry en hij ook op haar. Daarnaast de uitdaging die ze elkaar telkens opleggen of uitdagen. Jacob en Evie zijn beide echt twee heel verschillende personen. Sterker nog, als ze geen broer en zus waren dan had ik dit meteen geloofd. Behalve dat ze beide de drang hebben om beter te zijn dan de ander of elkaar uitdagen tot. Maar in hoeverre veranderd dit ook echt de gameplay? En heeft het invloed op, of is het verstandiger om met Jacob of juist Evie te spelen?

jacob-evie-1

Jacob de vechtersbaas

Een Assassin hoort te sluipen, te snieken en dan BAM een mes in de rug te duwen. Jacob doet het tegenovergestelde tenminste dit is een keuze die je maakt. Je kan met Jacob rustig en als een ware Assassin te werk gaan maar nee dit past niet bij hem. Wanneer je met de Rooks over straat loopt voel je jezelf oppermachtig. De vijanden die je niks doen, de politie die omgekocht is en je links laat liggen heerlijk gevoel is dit.

De bruutheid komt naar voren wanneer je met hem gaat vechten, want de kunsten die hij flikt zijn echt hard en grof in beeld gebracht. Vooral wanneer je een executie uitvoert in combinatie met de de skill dat de vijanden dan bang worden geeft wederom een machtig gevoel. Hij is wel te hard als Assassin, maar het past bij hem, de Ezio stijl zou misstaan bij Jacob. Assassin’s Creed Syndicate dwingt je om op deze manier te spelen. Het sluipen voelt raar aan, of juist om over de daken te rennen dat voelt wat vreemd aan. Wanneer je eenmaal de straten heb schoongeveegd dan kan je vrij over straat rondlopen zonder zorgen. Kom je in problemen ach dan is het The Rooks oproepen of het zelf eenvoudig oplossen.

Jacob past volledig in deze setting en tijdsgeest. Maar vergeet niet dit is een Assassin’s Creed game. De vraag of hij hierin past dan zeg ik nee. Hij doet alles tegen de draad in, en denkt niet na over de consequenties die volgen, die Evie vervolgens moet gaan rechtzetten. Jacob gaat hard tegen alles in om uiteindelijk zijn doel te bereiken, namelijk de Templars uitroeien! Maar dit doet hij zoals hij denkt dat het moet in tegenstelling tot bijv. Ezio of Altaïr, is dit wel passend zoals de Brotherhood dit normaal zou doen? Arno was in zekere zin ook zo, maar hij dacht wel aan de Brotherhood en handelde hier ook naar.

Al met al Jacob is een fantastische karakter en ik heb de meeste tijd als Jacob door Londen geworsteld maar toch voelde dit niet goed aan, omdat ik een Assassin’s Creed game aan het spelen was. Jacob paste er niet helemaal goed in en dat was jammer.

11693903_915080091902873_5041582260018881438_n

Evie het liefste meisje van de klas

Wat Jacob niet doet of wilt doen dat doet Evie. Jacob is van het doen en niet te lang nadenken / stilstaan bij de gevolgen. Evie is volledig het tegenovergestelde. Evie is een “echte” Assassin, haar manier van denken en doen is zoals een Assassin zich hoort te gedragen. In feite had dit deel de nadruk moeten krijgen met Evie. Het verhaal en Syndicate zelf had om Evie moeten draaien met Jacob op de achtergrond, en je had veel als Evie kunnen rondlopen enz. maar dit voelde niet natuurlijk aan. Vooral omdat ze naar achteren werd gedrukt en elk deel tot nu toe het draaide om de mannelijke hoofdrol speler.

11

Het verhaal

Nu we weten wie wie is, laten we het verhaal eens erbij pakken. De Animus is wederom weg / niet zichtbaar. Het concept van Unity is doorgepakt met mij als speler / gamer als de nieuwe subject. Het is nu aan mij om via mijn console terug te gaan in de tijd en om opzoek te gaan naar wederom de Piece of Eden wat dit keer een soort van deken is. Wederom had dit onderdeel dat is als gamer mee wordt gezogen in de Animus veel beter in detail gemogen. We krijgen hier en daar wel wat tussen filmpjes waarbij we wat leuke dingen zien maar hier blijft het weer bij. Dit blijft mij storen, want de manier waarop we met Desmond de kamer in het eerste deel konden ontdekken was erg leuk gedaan en het zorgde even ervoor dat ik weer terug was op aarde. Ook bij Black Flag destijds dat we door het hoofdkantoor van Abstergo konden lopen was best leuk en interessant gedaan. Maar helaas moet ik mij het erbij neerleggen want dit komt niet meer terug … al blijf ik hopen op!

animus-setting-today-1

Dan nu het verhaal zelf, iets wat altijd een gigantisch belangrijk onderdeel is geweest van deze serie. Ook zijn er altijd een aantal belangrijk ingrediënten die het tot een ware Assassin’s Creed verhaal maakt. Het draait om het heden en het verleden. Zoals ik al eerder schreef is heden zo goed als weg, of vervangen door een aantal video’s. Dus dan houden we in dit geval het verleden over. We herbeleven immers de belevingen van een bepaalde Assassin. Wat in dit geval Evie en Jacob Frye zijn. De Brotherhood en The Order (Assassin’s en Templars) daar draait het om. De geheime groepen die hoe kan het ook in het geheim opereren. Echter doet Syndicate dit geheel anders en is dit onderdeel sterk naar achteren gedrukt. Ondanks dat Ubisoft aangaf dat ze terug gingen naar hoe het vroeger was. Nou niets is minder waar! Want het verhaal is in mijn ogen echt een minder onderdeel geworden. Er is een verhaal, en deze zit leuk in elkaar maar dit heeft weinig tot niks te maken met de geheime oorlog. Tenminste niet zo diep als voorheen. In het kort is het vrij simpel de Templars onder leiding van …. hebben heel Londen overgenomen. Alle grote bedrijven zijn in handen van de Templars, ze regeren en domineren over de straten. Aan jou de Assassin’s om een straat bende om te vormen tot een grote bende genaamd de Rooks. Met behulp van deze mensen moet je Londen terug veroveren en zal je een aantal belangrijke Templars ten val moeten brengen en That’s it!

ACS_SC_Previews_TrainHideout_watermark_20150924_1800CET_1443104628

Goed dit klinkt natuurlijk wat kort door de bocht, maar dat is het wel waar het in de praktijk op neerkomt. Wat ik mis is de Brotherhood zelf! En ja ik refereer weer aan het deel uit Unity waarbij Arno voor de grote Assassins staat, een test en eed moet afleggen en dan is hij pas onderdeel van. Ik mis en zelfs nu ik er weer over schrijf het echte Assassin’s Creed verhaal!!! Sterker nog dit deel had zelfs zonder de titel Assassin’s Creed gemoeten. Want laten we eerlijk zijn, waar draait het om in deze serie? Precies de Templars versus de Assassins. Nu snap ik dat in dit deel Londen volledig is overlopen door de Templars, en dat de Assassins nog voet aan wal moeten zetten maar pak dit punt dan ook en werk dit uit. Zet er niet twee Assassins neer, die op de achtergrond worden geholpen door een Indiër waar weinig tot geen achtergrond over wordt gegeven. En dat is wat er nu gebeurt! Evie refereert zo’n beetje bij elk ding wat zei of ze samen doen aan weet je nog Pa … enz. Hun vader wordt naar voren gehaald in het verhaal maar wat was zijn rol? Had bijv. een wat oudere Assassin neergezet die hun vader kende enz. enz. Maar niks er wordt niks met dat onderdeel gedaan.

Het verhaal had echt zoveel, maar dan ook zoveel beter gekund. Vooral wanneer er bekend werd, we hebben de multiplayer eruit gehaald. Alle online verbindingen zijn eruit. En we hebben totaal geen app. Want alles maar dan ook alles draait om het verhaal. Prima maar dit verhaal ging niet over Assassin’s Creed en werd meer als excuus gebruikt om weer een nieuw deel uit te brengen.

Mijn gevoelens na het spelen van Assassin’s Creed is te vergelijken met: Dat ik achter blijf na een mislukte date met Evie, vooral omdat ik niet weet waar ik aan toe ben of was.

Conclusie

Laat ik eerlijk zijn, mijn verwachtingen zijn altijd zo’n beetje gelijk voor elk deel. Elk deel sta ik de trappelen om te beginnen en als ik het eenmaal speel dan zit ik in die wereld. Eenmaal uit die wereld en ik praat met andere erover dan durf ik de kritiek punten te benoemen. En ik heb nog nooit, maar dan ook nooit zoveel plezier aan een Assassin’s Creed game beleefd en tegelijkertijd zo enorm teleurgesteld te zijn.

Destijds toen ik het eerste deel was ik helemaal om. Deel twee kwam en uit en WOW. Jaren later toen het grafisch op een niveau zat van waarvan ik dacht WOW dit is gaaf maar ze zitten aan hun max. Toen kwam Unity en dit deel zorgde voor die grafische update, een nieuwe plan van aanpak met de missie structuur en in mijn ogen een mooi snel verhaal. Met de Brotherhood luid en duidelijk, met de Templars die zoals van ouds weer de boel lekker aan het verklooien waren.

Syndicate is grafisch niet veel beter als Unity, en dit is niet zo erg want Unity zag er schitterend uit. Natuurlijk de overstap van de 360 naar de Xbox One speelde voor mij een grote rol Unity was immers mijn eerste Xbox One game-ervaring. Maar doordat we weer te maken kregen met één stad voelde alles weer zoals in Unity het zelfde aan. Ik wil weer terug naar de tijd dat er meerdere steden zijn, een mooi tussen gebied en een klassiek Assassin’s Creed verhaal en niet dit!

Als ik Assassin’s Creed Syndicate vergelijk met alle andere delen, en dat ga ik nu doen. Dan is mijn persoonlijke mening dat dit deel niet Assassin’s Creed waardig is in bijna alle facetten. En dat doet best pijn om dit over een serie te zeggen die mij zo aan het hart ligt. Maar ik draai er niet om heen en durf best toe te geven dat dit niet mijn deel is uit de serie. Dus gefeliciteerd Assassin’s Creed Rogue, je bent door Syndicate van de eerste plek verstoten …