MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Blog: Assassin’s Creed Syndicate met Michael part II (Londen)

In mijn vorige blog sloot ik met een aantal negatieve punten af. Helaas zijn veel negatieve punten overeind gebleven maar er zijn genoeg positieve dingen te benoemen! Daarom een tweede blog waarin ik mij vooral richt op Londen zelf en alles wat erbij komt kijken. Het verhaal zelf die bewaar ik helemaal voor mijn laatste blog.

Part II: Londen

In Unity zagen we het ook al namelijk één grote stad en thats it! Dit is voor sommige perfect en voor sommige wat minder. Zelf ben ik altijd meer fan geweest van het reizen binnen mijn spelwereld. Dit zorgt voor de afwisseling, als ik kijk naar een geheel andere game namelijk The Witcher 3 dan zag en voelde je, je telkens in een andere wereld. Of zoals het eerste deel, het gevoel wat je had wanneer je te paard ging en de wijde wereld in kon trekken. Echter heeft Ubisoft wederom ervoor gekozen om één stad te kiezen en jou als speler hier los te laten. Jammer maar ik moet toegeven Londen ziet er prachtig uit, de sfeer is waanzinnig, op straat is er echt leven. Wanneer het regent, of wanneer het donker is in de avond dan voelt alles meteen anders aan. Met in het midden van de Londen een flinke plas water waar je van boot naar boot kan springen of gewoon even een baantje kan trekken. Al blijf ik het reizen missen zoals dit was voor Unity. Maar als ik dit los laat dan heb ik echt genoten van de levendigheid van Londen.

2885505-acs_screen_environment-bigben_wm_e3_150615_4pmpt_1434307898

Het gevaar op straat

Londen is verdeeld in verschillende districten namelijk: City of London, Lambeth en Southwark, Westminster en The Strand. Deze districten zijn dan weer verdeeld in diverse gebieden. Deze zijn in het begin zo goed als over genomen door de Templars. Nergens maar dan ook nergens kan je rustig over straat lopen aangezien je in vijandig gebied loopt waarbij je nog geen kracht of macht heb. Kortom ga de Templars uit de weg OF ga continue het gevecht aan. Kom je deze gasten niet tegen of zit je in een gevecht dan moet je uitkijken voor de Bobby’s! Precies ook deze gasten lopen en rijden rustig door de straten.

In het begin was dit heel irritant aangezien ik nergens rustig over straat kon lopen. Maar logisch ook aangezien de Templars hier regeren. Alles maar dan ook alles is in handen van de Templars. De politie die omgekocht is enz. enz. Al snel had ik door het verhaal laat ik even links liggen ik ga Londen terug veroveren! Ik moet de Rooks (bende) gaan samenstellen en alles moet ik terug veroveren. T/m sequentie 4 heb ik het verhaal gespeeld (i.v.m. de upgrades die ik wilde hebben).

syndicate-map-1

The City is MINE!

Goed, ik begon mijn missie om de stad terug te veroveren en dat leek in het eerste opzicht makkelijker dan gezegd. Aangezien sommige districten door wat hogere Templars in handen. Syndicate werkt namelijk met een level systeem, bepaalde wapens halen minder schade wanneer jij level 4 bent en de vijand 9 bijv. Wanneer ik dit wederom goed doorhad begon ik steeds meer en meer te veroveren en nam ik zo nu en dan wat Rooks mee op missie. Wanneer je investeert in de Rooks (die kan je ook upgraden), en je veroverd steeds meer en meer dan begint dit onderdeel heel interessant te worden. Wanneer je alle delen uit een district heb schoongeveegd dan komt de leider in de laatste “missie” naar je toe en rent deze vervolgens weg. In het begin gaat deze gewoon veel te snel en zal je het tegen hem of haar later moeten opnemen. Maar Jacob is een ware Clint Eastwood, dus ik investeerde in een goede klappertjes pistool en zorgde dat ik sneller en beter werd in het schieten. En ja hoor de leider dacht ik ren weg maar UH UH … deze Eastwood schoot deze Templar ter plekke dood. Vervolgens was het even een deal sluiten, met de overige crew leden van deze groepering en het district is van jou en Evie.

https://www.youtube.com/watch?v=Y32Ecfl7N_s

The Brotherhood versus The Rooks

De grootste kracht ligt letterlijk in de wereld als jij zorgt dat je alles heb vrijgespeeld en alles heb ge-unlocked, de Rooks zelf ook naar level 9 heb ge-upgrade. Vervolgens zorg je ervoor dat de overige vijanden met slechte wapens over straat moeten dan ben je heer en meester. Ook kan je op een gegeven moment een groepje Rooks oproepen die met je meegaan en dan ben je de man of vrouw. Echter voelt dit niet Assassin’s Creed aan. Simpelweg omdat de Rooks er totaal niet Assassin uitzien en dit is jammer. Ze zien eruit als simpele sloebers in allemaal dezelfde kleding en dit is zonde. Jacob heeft in het begin ook kleding aan waarvan je denk WAT?! Wederom logisch aangezien je net als Assassin begint om Londen schoon te vegen. Later krijg je eindelijk een outfit wat Assassin waardig is. Dit geldt helaas niet voor de Rooks en dit is en blijft jammer en zonde. Het was veel toffer geweest wanneer jij je hoed afdoet, deze inwisselt voor je hoodie dat de Rooks hetzelfde zouden doen. Ook hun kleding had meer in de stijl van de traditionele Assassin kleding moeten zijn.

Dit geeft mij de hele tijd een dubbel gevoel aan de ene kant is dit gewoon een gaaf en mooi onderdeel. Maar aan de andere kant het voelt niet Assassin’s Creed genoeg aan. En ja dit komt puur door de kleding keuze en stijl. Wanneer dit meer Assassin was, dan was dit onderdeel bijna perfect geweest voor mij. Maar door deze keuze voelt het de hele tijd niet natuurlijk aan. En dit had wel gekund + het was ook best tof geweest wanneer het straat meer veranderd doordat de Rooks er steeds meer als een Assassin eruit zouden zien.

Kortom dit onderdeel is voor mij goed, maar als ik er goed over na ga denken dan is mijn beleving wel veel minder, zo zonde!

7


Conclusie

Al met al heeft de stad mij qua omvang en alle side-missions enorm gegrepen. Dit onderdeel deed ik meestal even tussendoor en na het verhaal ging ik pas verder. Wel was ik in het begin echt overdonderd omdat er zoveel te doen was! Maar nu had ik echt de drang om ervoor te zorgen dat de Rooks regeerde. Daarnaast het feit dat Jacob eruit zag als een arme sloeber dacht ik als ik deze game ga verder spelen en wil uitspelen moet Jacob eruit zien als een ware Assassin die volledig overpowered aan de slag ging. En dit is gelukt rond sequentie 4 / 5 had ik Jacob waar ik hem wilde hebben. Evie levelde gelukkig automatisch mee dus dat scheelde enorm! Op deze manier kon ik met beide de missies spelen zoals ik dit wilde, aan de ene kant hadden we Jacob die echt hard tekeer kon gaan. En aan de andere kant de zachtheid van Evie.

Kortom de stad Londen zag er prachtig uit en de stad voelde levend aan. Met helaas wel zo de nodige minpunten waar ik als ware Assassin’s Creed fan helaas niet doorheen kan kijken. Helaas moet ik zeggen door deze minpunten dat het niet de traditionele Assassin’s Creed gevoel gaf. Wel heb ik mij enorm vermaakt in deze spelwereld van wat was er veel te doen!

In het volgende deel ga ik dieper in op het verhaal met spoilers!