MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Blog: Assassin’s Creed Syndicate met Michael part V (Samenvattend)

De afgelopen weken heb je uitvoerig kunnen lezen wat ik over Assassin’s Creed Syndicate vond. En zelfs via onze podcast in het kort kunnen luisteren wat de positieve en negatieve kanten zijn van dit deel. In mijn laatste blog vat ik nog even alles kort samen en is mijn Syndicate avontuur nu echt afgelopen en bereid ik mij voor op wat er dit jaar te wachten staat!

London / gameplay

De spelwereld is waanzinnig, er is veel te doen en veel te verzamelen. Iets wat ik zeker heb gedaan bijna alles verzameld op één Animus fragment na. Ook qua gameplay zijn er een aantal dingen veranderd en erbij gekomen. Zo is de “grappling hook” één van de grootste veranderingen. Hierdoor “vlieg” je snel van beneden naar boven of juist van dak naar dak. Het vecht systeem is wederom simpeler geworden waar Unity juist uitdagend was is dit in Syndicate weer deels terug gedraaid. Al met al veel plezier aan beleefd.

london-blog-1

Verhaal

De chemie tussen Evie en Jacob als broer en zus was zeer leuk gedaan en teste ze elkaar constant. Het verhaal is totaal niet Assassin’s Creed waardig en had dit echt veel beter een andere naam moeten krijgen en zelfs los van deze serie. De Brotherhood versus de Order was totaal niet aan de orde. Er was een blik bekende Londenaren open getrokken die wederom weinig tot geen invloed hadden of ook maar indruk wist te maken. Bij Unity ging men een goede kant op maar in dit deel is het verhaal totaal niet relevant en dat is zeer jammer en een zeer gemiste kans! Laten we hopen dat het verhaal terug komt en dat dit niet de nieuwe trend gaat worden qua verhaal.

jacob-evie-blog-1

WWI

Dit onderdeel uit Syndicate bewijst dat een Assassin’s Creed werkt in een Eerste / Tweede Wereld Oorlog setting. De grimmige sfeer, de soldaten die door de straten marcheren, de zoeklichten die de straten en de lucht in de gaten houden. En niet te vergeten de vliegtuigen die over je hoofd heen vliegen GE-WEL-DIG gedaan! Laten we hopen dat er een deel gepland staat in deze setting want dit zorgt er echt voor dat je constant op je hoede moet zijn en dat het gevaar overal vandaan komt! En hoe vet is het om met een automobiel door de straten te scheuren!

wwi-blog-1

The Ripper DLC

Nadat je na de eerste paar minuten al weet wie Jack De Ripper is en wat zijn motieven zijn, zijn eigenlijk alle plottwisten al over boord gegooid. Assassin’s Creed staat erom bekend dat je nog wel eens een twist krijg die je nooit zag aankomen. En daarmee doel ik niet op dat Desmond Miles in het lichaam van een hond terecht is gekomen, nee ik bedoel echt goede plot-twists. Dit verpeste voor mij meteen de magie en de mythische status van Jack The Ripper.

de-ripper-blog-2

Eindconclusie

Al met al heb ik mij toch enorm vermaakt met dit deel. Vooral omdat ik een fan ben in hart en nieren. Wanneer ik speelde had ik zoiets van WOW en GAAF en WOW … wanneer de game was afgelopen, geen aftiteling verscheen dacht ik wat was het verhaal? Wat heb ik dan gemist? Was dit wel een Assassin’s Creed game? En dat is mijn eindconclusie het is een zeer goede en mooie game en heb mij er enorm mee vermaakt. Maar dat het een Assassin’s Creed waardige game was, nee dat is Syndicate in de verste verte niet. En dat is zeer zonde vooral omdat Ubisoft had aangegeven dat alles om het verhaal zou draaien en terug gingen naar de basis.

Jammer …