MyCreed World

Menu
 • Assassin’s Creed
  • Close
 • All Blogs
  • Close
 • MyCreed World and Network
  • Close

Blog: Assassin’s Creed Syndicate met Michael part I

Vorig jaar was het voor mij wachten op de Xbox One. Ik moest mij dus eerst door Rogue heen worstelen. En pas in maart van dit jaar kon ik pas met Unity aan de slag. Dit was vooral omdat ik nog niet het budget had om de Xbox One in huis te halen. Dit jaar dacht ik dit gebeurt niet nog een keer! Op dag één moet ik Syndicate in huis hebben. En deze kwam op dag één binnen, d.m.v de Big Ben Edition.

Part I: Eerste impressie


 

“Unboxing”

Het ‘pakketje’ kwam binnen en ik begon met uitpakken, en had een briljante ingeving pak de telefoon erbij en neem het eens op. Nou zie hier het resultaat hahah.

https://www.youtube.com/watch?v=ti1YZHbq6lk

De eerste stapjes in Londen

De spullen stonden op z`n plek, de Xbox had inmiddels Syndicate geïnstalleerd + de DLC en de updates waren binnen kortom ik kon beginnen. Nu weet ik dat de Assassin’s Creed reeks vaak een tof en mooi begin heeft. Met Unity begonnen met als Templar, met Black Flag begonnen we midden op zee. Bij dit deel is dit even anders, wat ook niet anders kon gezien je dit keer met twee karakters aan de slag gaat. We beginnen met Jacob wat precies in de lijn van Unity doorzet “het Hollywood sausje” wat voor mij goed is. De Michael Bay explosies enz.

De impact die Unity destijds had op mij was veel groter. Echter kwam dit door de simpele reden, dit was mijn eerste ervaring met de Xbox One. Grafisch gezien is het verschil tussen de 360 en de One echt groot. Vooral als we kijken naar Assassin’s Creed. Al zagen deze delen er prachtig uit op de 360 je ziet op veel fronten verschillen. Hierdoor keek ik naar Syndicate, van oké ziet er goed uit enz. Ik was niet weggeblazen.

Na een paar uur gespeeld te hebben als Jacob en Evie kwam ik meer in de game. Alles voelt anders aan doordat je met twee personages speelt. Beide hebben een andere manier van vechten en ook qua aanpak. Inmiddels heb ik dit …. vrijgespeeld in de map en zit ik op seq. .Ben veel met Jacob aan de gang gegaan en dit beviel wel, maar ook weer niet en ik kom nu op het punt waardoor ik twijfel over Syndicate. En dan trek ik vooral even de vergelijking met Unity.

 1. Costomizen
  Customizen van Jacob is matig. In Unity met Arno kon je werkelijk elk onderdeel van je outfit aanpassen en qua kleur aanpssen wat ook effect had op de gameplay. Er waren zoveel verschillende onderdelen waardoor je Arno helemaal kon aanpassen zoals jij dit wilde. In Syndicate is dit veel minder hij loopt erbij als een sloeber met een hoge hoed op. Ik mis de traditionele Assassin outfit. En ja de twee outfits van Ezio en Edward zijn leuk maar waarom alleen deze twee? In Unity zat bijna van alle Assassins de outfits. Ik hoop dat er later in de game meer afwisseling komt op dit vlak maar zoals het was in Unity zo zal het niet gaan worden anders zat dit er al wel in.
 2. Hoed op, hoed af
  Leuk concept maar het werkt niet voor mij tenminste niet hoe het nu is. Wanneer ik in “Assassin-stealth-mode” ga loop ik de hele tijd gebogen over de straat. Ga ik rennen dan opeens loop ik recht en ziet het er normaal uit. Ik snap het wanneer je in stealth-mode ga dat je wat voorzichtiger te werk moet gaan maar ik wil gewoon over staat lopen als een Assassin ZONDER die HOE en MET HOODIE.
 3. The Godfather
  Het hele concept dat je een leider bent van de Rooks die je kan rekruten enz. is gaaf. Het voelt goed als je over straat loopt met jou mensen. Maar al deze karakters lijken op elkaar, daarnaast wanneer je op een dak gaat dan lopen ze je mateloos in de weg. En ook hun lopen erbij als sloebers. In Brotherhood zagen ze eruit als een traditionele Assassin hier niet. Ook zit ik nog steeds met een dubbele gedachten van past dit wel in Assassin’s Creed?
 4. EVIE ik kies jou!
  Nou in mijn geval niet, althans niet om de game mee te spelen 😛 want eerlijk is eerlijk ze ziet er erg leuk uit HA! Eff serieus, het switchen tussen Evie of Jacob is leuk maar niet zo fijn uitgewerkt, sterker nog het past niet eens. Bij GTA met Trevor, Michael en Franklin. Die hadden allemaal hun eigen achtergrond, hun eigen verhaal en ook hun manier van doen is heel anders. Bij deze twee is dit helaas niet het geval, maar dit kan nog veranderen aangezien ik nog niet zo heel ver in het spel dus hier kom ik nog op terug.
 5. SPIDERMAN!
  Tja die ropelancher …. het laatste punt uit deze eerste Blog. Leuk bedacht werkt goed maar WAAROM?! Dit onderdeel zorgt ervoor dat ik dit elke keer wil en moet gebruiken aangezien ik snel overal moet zijn enz. Met één seconden ben ik boven en normaal doe ik daar minuten over, en dit is zonde! Dit versnelt de gameplay enorm. En nu hoor ik je denken Ja maar je hoeft dit niet te gebruiken. Maar de game dwingt je ertoe, want alles is snel en snel. En dan moet je het gebruiken, doordat de game je dwingt en dat is zonde / jammer.

 

Blog-Assassins-Creed-Syndicate-met-Michael-part-I

Ik kan nog uren doorgaan, maar dit bewaar ik aangezien ik net zoals ik dit heb gedaan met Unity er een leuke Blog reeks van wil gaan maken. maar ik wilde op z`n minst een kleine impressie geven d.m.v. deze Blog. Kortom ik ga weer terug naar Londen en eens zien wat Syndicate mij op het verhaal vlak nog gaat bieden 🙂

Wat is jullie eerste indruk van Assassin’s Creed Syndicate?!