MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Articles and Reviews
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Assassin’s Creed Syndicate E3 recap

Een aantal weken geleden werden we al verrast tijdens de wereld première, de dag waarop de naam Victory werd veranderd naar Syndicate! Vandaag stond deze game weer in de schijnwerpers, maar dan tijdens de Ubisoft-presentatie van E3 2015. Althans, dat was wel de bedoeling.

UBISOFT E3

ubisoft-e3-2014-650x366

Je kent het principe van een “rollercoaster” wel. Dat is hoe we de presentatie van Ubisoft wel in één woord kunnen omschrijven.
Door een fenomenale intro kwam je al snel in een boost te zitten vol hoge verwachtingen. Want als de opening al zo sterk is, dan kan het alleen maar beter worden, nietwaar? Ubisoft heeft het afgelopen jaar wel grove fouten gemaakt, maar ze zouden toch niet echt met het beste beginnen? Nee joh! Want Assassin’s Creed moest nog ter sprake komen.
De aftrap werd gemaakt met de aankondiging van een nieuwe South Park-game, waarbij de makers Trey Parker en Matt Stone aanwezig waren om uit te leggen waarom ze met een nieuwe game komen, nadat ze bekend hadden gemaakt dat het voorgaande deel “The Stick of Truth” hun enige game zou zijn. Voor South Park-fans goed nieuws dus. Vervolgens werden we overspoeld met de ene CGI-trailer na de ander. Zo kwamen o.a The Crew, The Division, For Honor, Rainbow Six, Assassin’s Creed Syndicate en Just Dance voorbij, met een schrikwekkende optreden tijdens Just Dance. Waarom ze hebben gekozen om met Ghost Recon af te sluiten blijft mij een raadsel, maar de gehele presentatie van Ubisoft kreeg ik al het idee dat ze zelf ook wel wisten dat het niet ging zoals men had verwacht.

ASSASSIN’S CREED SYNDICATE 

electronic_6_16062015-840x560

Het moment waar we allemaal op hebben zitten wachten; Assassin’s Creed Syndicate! (voor sommige nog steeds Victory..)

De Ubisoft persconferentie begon pas om 00:00, dus velen zijn speciaal wakker gebleven om Syndicate te zien. Ondanks dat het voor de meeste geen verrassing was om de Nederlandse cos-player Rick Boer in het publiek te zien zitten, is het wel altijd spannend om te zien hoe zijn nieuwe outfit eruit ziet. Het enige wat ik hierover kan zeggen is; “Nailed it!”. Een fantastisch Jacob Frye-kostuum.

rick-boer-e3-1

Gezien Syndicate pas aan het einde van de presentatie ter sprake kwam moesten we wel even wachten. Normaal gesproken is dit absoluut niet met tegenzin, want van Assassin’s Creed zijn we altijd wel gewend om een prachtige cinematic trailer te zien, en die is het wachten waard! Ook deze keer omtrent de nieuwe game uit deze gigantische franchise, was de trailer weer een plaatje! Jammer genoeg voor ons, bleef het alleen bij de trailer.

Al het beeldmateriaal en informatie wat uitgevers normaliter bewaren tot de onthulling tijdens de E3, werd een aantal weken geleden al vrijgegeven tijdens de wereld première. Ondanks dit besluit van Ubisoft, verwachtte ik toch wel wát informatie. Al zou het alleen al gaan om zijn veters en/of hoed. Nee, Ubisoft heeft ervoor gekozen om tijdens de E3 alleen een trailer te laten zien. En mocht je meer willen zien, neem als voorbeeld nieuwe gameplay, dan had je daar in Los Angeles aanwezig moeten zijn of moet je één van de evenementen tijdens “The Assassin’s Creed Syndicate Tour” bijwonen. Wat we tijdens de E3 niet kregen te zien is vlak daarna wel online verschenen, dus we kunnen het hoe dan ook bekijken. Ik vraag me dan ook af wat voor nut het heeft gehad om het niet tijdens de E3 te laten zien, en dan laat ik de vraag “was dit een slimme zet?” nog maar achterwege.

Nadat Ubisoft het podium had verlaten kwam Sony aan de beurt. En ook hier kreeg Syndicate even de aandacht. Een extra trailer kwam tevoorschijn, maar dan met de focus op de tweelingzus van Jacob. Dames en heren; Evie Frye.

Uiteraard kun je hier de cinematic trailer, nieuwe gameplay en de gehele Ubisoft E3 2015 presentatie terug kijken!
Mocht het nummer dat je tijdens de trailer hoort nog in je hoofd zitten, maar weet je niet van welke artiest het is?

Beluister het hier!