MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Assassin’s Creed Odyssey 1e impressie

Net als vele anderen dacht ik dat Assassin’s Creed Odyssey erg zou lijken op Origins. Wat ben ik blij dat ik fout zat met dat idee, want hoewel het duidelijk de zelfde engine is, is het spelen en de sfeer toch echt heel anders. Hieronder mijn eerste impressie van Assassin’s Creed Odyssey na drie uur spelen.

De gevechten zijn veel bruter en, in mijn ogen, gaver

Het spel begint al een stuk donkerder dan Assassin’s Creed Origins. Waar in Origins je de ‘goodguy’ speelt, krijg je in Odyssey als eerste keuze direct de optie om twee personen in elkaar te meppen en vervolgens te doden. Goodguy off laten we maar zeggen. Waarom? Omdat jij hun geld verschuldigd zou zijn. De toon is gezet nadat het duidelijk wordt dat je geen eens een wees laat slapen in je huis, terwijl ze je beste vriendin is.

Het spel lijkt qua gameplay in het eerste opzicht erg op Assassin’s Creed Origins, maar het vecht systeem blijkt veel dieper te zijn. Je kunt nu skills unlocken en deze weer verbeteren en gebruiken tijdens het vechten, waaronder de bekende ‘Spartan Kick’, zoals velen kennen uit de film 300. En ja, je kunt mensen hiermee een put intrappen, mocht je dit willen.

De kwaliteit van de game is prachtig. Mooie locaties en vol met gave plekken.

Het spel laat je voor de eerste keer in een Assassin’s Creed game keuzes maken tijdens het spelen. Waar je in vele RPG’s vaak een goede en slechte keuze krijgt, zijn ze in deze game vaak minder voor de hand liggend. Uiteindelijk kan een goede keuze slecht uitpakken en vice versa. Zo heb ik ervoor gekozen om een gezin te redden uit de handen van een priester, die hen wilde vermoorden (inclusief de kinderen!) omdat ze ziek waren. Nu heb ik na een paar missies al een bekruipend voorgevoel en ik zit nu al te wachten op het moment dat ik een ander dorp in rij en de hele populatie is gestorven aan die ziekte.

Keuzes hebben gevolgen en je deze familie echt laten doden.

Ja je kunt proberen de good guy te spelen, maar het hele spel focust eigenlijk op een ‘bad guy’ playthrough. Je kunt voor alles geld vragen en je krijgt ook gewoon de optie rechtsboven in beeld te zien dat je ook de targets kunt vermoorden in plaats van ze proberen om te praten. Vrijheid is de key laten we maar zeggen, maar je bent absoluut niet de goede Medjay zoals Bayek uit Origins.

Odyssey is donkerder, veel donkerder dan Origins en ik raad dan ook iedereen aan om het spel uit te proberen. Ik was onverwachts verrast en ik kan niet wachten om verder te spelen. Niet overtuigd? Na een paar uur spelen wijst alles erop dat je werkt aan de opbouw van de Order…