MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Articles and Reviews
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Assassin´s Creed locations: Assassins Creed II

Vandaag behandel ik alle locaties van Firenze uit het tweede deel van de Assassins Creed franchise. Van de Pallazo tot de Ponte Vecchio.

Firenze

Daar waar het verhaal begint en vele levens eindigen, liefde opbloeide en haat leidde. De oranje daken en de glooiende heuvels gevuld met kleurige velden en hoog uitstekende cyperse liegen er niet om, alsof je je in het spel zelf waant. Wie ooit in Florence is geweest weet waar ik het over heb.

Dit is voor mij de plek waar Assassins Creed begon, deze machtige stad in het midden van Toscane beheerd door de Medici familie. De indrukwekkende bouwwerken en de smalle straatjes voeren je naar het verhaal van Ezio Auditore. Deze knappe Italiaanse jongeman gedreven door de liefde en eer wordt vanuit zijn woonplaats omgetoverd van onbezonnen naar wraakzuchtige moordenaar wat uiteindelijk eindigt in een wijze man en later zelfs mentor van de Creed.

 

 

Al vanaf het begin maak je kennis met deze mooie stad en zijn omgeving, de mooiste bouwwerken bestonden gelukkig al in de renaissance zoals de machtige Duomo met zijn klokkentoren Campanile de Giotto en het Palazzo Vecchio welke niet alleen macht uitstraalde en dit nog steeds doet, maar ook macht bezat van binnen. De Medici famillie regeerde hier van 1434 tot 1734 met als hoofdrol in dit deel Lorenze De Medici of ook wel Ill Magnifico genoemd. “Her pallazzo Vecchio” staat fier aan het “Piazza delle Signoria”, hier werden Ezio´s vader en broers vermoord door Umberto Alberti en de Spanjaard Rodrigo Borgia. Hier begint het verhaal van Ezio pas echt op gang te komen.

 

 

Naast dit indrukwekkende gebouw zijn er een tal van wonderschone kerken te bewonderen in deze stad zoals de Santa Croce gelegen aan het Piazza di Santa Croce en de Santa Maria Novella gelegen op haar gelijknamige piazza. Verder buiten de drukke stad boven op het hoogste deel van de stad aan de andere kant van de bruggen ligt de Santa Miniato al Monte en ongetwijfeld buiten de Duomo een van de mooiste en belangrijkste kerken uit Florence. Helaas is deze niet te zien in het spel.

 

En dan steekt de Dom met zijn toren natuurlijk ver boven alles uit in het hart van Florence, de Santa Maria dei Fiore is een meesterwerk van marmer en staat nog steeds statig. De in de avondzon glooiende oranje daken geven een warme gloed af over de rest van de stad. Binnen in zijn een tal kan gelovige kunstwerken te bewonderen en je kunt lang een smalle trappengang boven in de koepel klimmen om vanuit daar van een indrukwekkend uitzicht te genieten. Ezio kan hier de Assassin´s grafzegel vinden van Iltani, een van de vele om in de geheime kelder in Monterigioni het outfit van Altair te verkrijgen.

Buiten een hoop kerken en basilieken liggen er in Florence ook wonderschone tuinen zoals de Boboli tuinen gelegen achter het Palazzo Pitti. Deze zijn zeker een bezoek waard. Helaas werden deze tuinen pas aangelegd in de 16e eeuw en kon Ezio geen avond wandeling maken met Cristina in deze romantische tuinen. In het spel echter na het overmeesteren van Savanarola kom je wel in het district waar het Palazzo Pitti ligt en kun je zowel het paleis en de omgeving verkennen.

En “last but not least” dit bijzondere bouwwerk is je startpunt in je reis waar je een verwonding op liep door die etter Vieri de Pazzi en daarna rake klappen uit mag delen aan zijn handlangers. Misschien heb je het al geraden: het gaat om de Ponte Vechhio. De mooiste een grootste brug om je van de ene naar de andere kant van de Armo te brengen staat nog steeds zijn mannetje en wordt hedendaags gebruikt als verkoop hemel van de goudsmeden. Hier werd Lorenzo de Medici gered door Ezio’s vader waardoor een mooie vriendschap was opgebloeid. Bovenin de brug is een loop gemaakt in opdracht van Cosimo de Medici om hem en zijn famillie veilig over de brug te laten passeren van het palazzo Vecchio naar het Palazzo Pitti.

Voel je Florence net als ik weer door de aderen stromen? Nou dan pak je controller of pc en begin weer eens aan dit geweldige avontuur en geniet van de machtige bouwwerken en cultuur van de renaissance. Ik ga zeker weer op avontuur in Toscane als Egypte me even te warm is geworden.