MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Assassin’s Creed Empire of toch niet?

Ubisoft verraste ons totaal toen ze met de aankondiging kwamen dat Assassin’s Creed niet meer elk jaar zou verschijnen. Maar dat het nu één keer per twee jaar komt. Vorig jaar gaf Yves Guillemot al aan dat het niet eens zeker is of er dit jaar (2017) een nieuw deel komt. Het komt wanneer het ook echt klaar en goed is. Dit was zijn antwoord hierop. Dat Ubisoft Assassin’s Creed aan het hervormen is, dat merken we aan alle kanten (denk aan de film, een mogelijke Tv-Serie, meer merchandise, etc.). Maar komt er dus dit jaar wèl of géén Assassin’s Creed? Ik denk van wel! Ik verwacht niet dat dit Empire zal zijn, al hoop ik dat natuurlijk wel een beetje.

Persoonlijk ben ik nog niet zeker van de zaak dat er dit jaar een nieuwe Assassin’s Creed gaat komen. Vooral omdat ik denk dat Ubisoft nog niet klaar (genoeg) is met het nieuwe deel. De druk is immers enorm hoog, na de mislukte release van Unity, en Syndicate die het niet goed deed in de verkoop. De verwachtingen voor Unity waren destijds enorm hoog. Het was namelijk het eerste deel op de nieuwe generatie consoles. Waarbij ze al hadden aangegeven dat ze Unity tevens gebruiken als een soort van nieuwe frisse herstart van de serie. Door alle technische mankementen werd Syndicate een enorme gedowngrade en kregen we een zeer matig deel op alle fronten. Vervolgens kwam Ubisoft met het volgende bericht:

This year, we also are stepping back and re-examining the Assassin’s Creed franchise. As a result, we’ve decided that there will not be a new Assassin’s Creed game in 2016. Since the release of Assassin’s Creed Unity, we’ve learned a lot based on your feedback. We’ve also updated our development processes and recommitted to making Assassin’s Creed a premier open-world franchise. We’re taking this year to evolve the game mechanics and to make sure we’re delivering on the promise of Assassin’s Creed offering unique and memorable gameplay experiences that make history everyone’s playground.

En laten we eerlijk zijn, zelfs als fan, de serie ging steeds harder achteruit. Steeds meer werden de games eenvoudiger, verdwenen de belangrijke elementen en werd het meer een open-wereld actie game. Hoewel bij Syndicate werd verteld “We gaan terug naar hoe het begon!”, was dit natuurlijk niets meer dan een laatste poging om de fanbase weer terug te krijgen. Dat deze serie een pauze heeft gekregen is alleen maar beter en een zeer gedurfde stap van Ubisoft. Vergeet niet dat dit een gigantisch bedrijf is, met veel personeel, veel aandeelhouders en andere bedrijven die er een bepaald aandeel in hebben. Maar de vraag is: “Wat nu?!”

Krijgen we dit jaar nu wel of niet een nieuw deel?

Gezien het feit dat de Assassin’s Creed franchise nu tien jaar bestaat, ga ik er vanuit dat ze iets bijzonders gaan doen. Ook denk ik dat het allereerste deel een flinke remaster krijgt, net zoals we dit zagen bij de Ezio Collection. Of misschien zelfs nog beter, dat het echt helemaal opnieuw gemaakt wordt met de huidige engine met alles erop en eraan. En enkel een mooie teaser van een nieuwe Assassin’s Creed tijdens de E3 en verder niets. We moeten het doen met een remaster dit jaar.

Aan de andere kant twijfel ik ook. Dit omdat Ubisoft – gezien de leeftijd van de franchise – nu kan zeggen “we komen met een remaster van het origineel ÈN we komen met Assassin’s Creed Empire.”
Dit speelt zich af in het oude Egypte, waar de Farao’s regeerde en domineerde. Met een grote en mooie open-wereld zoals we dit gewend zijn van o.a. The Witcher 3. We kunnen zelfs dichter bij huis kijken, naar bijvoorbeeld Ghost Recon: Wildlands van Ubisoft zelf. Die game heeft een zeer grote spelwereld en veel mogelijkheden en is het één grote speeltuinom vrij te verkennen. Grafisch is het niet de beste game ooit gemaakt, maar gezien de omvang vermoed ik dit het beste was wat ze uit de consoles kunnen halen. Als Ubisoft een excuus zoekt om de serie opnieuw uit te vinden, dan is dit het jaar en dan is dit hun kans. Ze komen er dan deels mee weg door te zeggen: “Na tien jaar gaan we het anders doen, we vergeten niet wat er is gebeurt wat betreft verhaal, maar we laten het wel achter ons. Niet Abstergo Entertainment maar een andere tak van Abstergo was tien jaar geleden ook bezig met eigen onderzoek en dit waren hun bevindingen”.en ga zo maar door. Hierdoor pakken ze deels het concept van de film als het gaat om The Animus en hun verhaal vertelling.

Hoe dan ook, ik kan met beide opties leven. Echter wil ik als fan dit keer echt een nieuw deel, die echt nieuw is, maar toch trouw aan de franshise. Dit betekent dat het heden en het verleden goed belicht moet worden, zoals dit was in het begin van de serie. Ik kijk dan vooral terug op de Ezio trilogie. Wat ik ook graag zie zijn meerdere steden, ik wil weer reizen en verrast worden! Niet enkel door het verhaal, maar ook door de omgevingen. Of dit nu het oude Egypte is, of een tijdperk waar we nog niet bij stil hebben gestaan. Ik wacht met smart de komende maanden af en kijk met name uit naar de E3!

Kom op Ubisoft, maak een Assassin’s Creed alsof alles ervan af hangt!
Want ik heb oprecht nog steeds vertrouwen in jullie dat dit gaat lukken! 😉

Om alvast in de sfeer van Egypte te komen, of het nu waar is of niet, bekijk hieronder het eerste deel van de docu Planet Egypt, Birth of the Empire:

Wat zouden jullie graag dit jaar zien? En wat verwachten jullie?