MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Articles and Reviews
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Artikel: Assassin’s Creed veranderd mogelijk van cyclus?

Elk jaar een nieuwe Assassin’s Creed is een behoorlijk project voor Ubisoft. Meerdere studio’s die gezamenlijk meestal vier jaar werken aan een nieuwe titel kost Ubisoft enorm veel geld maar ook veel mankracht. In de loop van de jaren zijn er meerdere titels bijgekomen die hetzelfde vereisen. Denk aan: Watch_Dogs, The Division, Rainbow Six, Far Cry, Ghost Recon Wildlands For Honor en zo gaat de lijst maar door. Volgens de laatste geruchten gaat Assassin’s Creed van cyclus veranderen, niet elk jaar maar één keer in de twee jaar.

Belangrijk om te weten, dit is een gerucht! Niet bevestigd door Ubisoft maar wel in de wereld gebracht door een redelijk betrouwbare bron namelijk via kotaku die ook destijds kwam met Assassin’s Creed Victory wat later Syndicate werd. De echte geruchten werden op het platform van 4chan gepubliceerd door een medewerker van Ubisoft die in het development team actief is. Die met de volgende quote kwam:

“Egypt. There won’t be an AC in 2016. You may screencap this and refer to it when nothing is shown in E3 2016. You’ll have to wait until 2017 for it. The reason: It will be a complete revamp of the series. The game is going for a Witcher feel, with player progression, freeform combat system. Horse is back, and boats too. It’s made by the Black Flag team. You may leave any question you want answered.”

Neogaf Bron – 4Chan Bron

Het nieuwe deel wat in 2017 zou moeten verschijnen zal zich afspelen in Egypte een setting waar de fans al jaren om schreeuwen. Getiteld: Assassin’s Creed Empire. Eerder zagen we al in Black Flag wat over deze setting.

article_post_width_ac5_locations

Ook is er in het verleden een video uitgelekt waarin het lijkt alsof dit om een nieuwe Assassin’s Creed game zou gaan met als setting Egypte:

En laten we heel even stilstaan wat dit zal betekenen voor deze serie want we zijn eraan gewend elk jaar een nieuw deel. De gevolgen van Unity heeft een harde klap uitgedeeld in het gezicht van Ubisoft. De manier waarop ze met deze situatie zijn omgegaan hebben ze totaal overschat. Reviews waar een rare embargo opzat (pas 24 uur na de release online). De vele patches, updates die de game nog niet stabiel konden krijgen. Vastlopers van consoles enz. enz. vervolgens gaven ze aan we gaan met Syndicate het op save spelen. Alles maar dan ook alles waar een online verbinding voor nodig is dat gaat eruit. Syndicate is een pure singleplayer game geworden terwijl het wel vele online mogelijkheden had kunnen bieden.

Maar wat nu?! Dit jaar komt de Chronicles serie uit en we sluiten dit jaar af met Assassin’s Creed the Movie. Een film waar heel veel druk op staat. Na het Unity debacle moeten ze met de film scoren anders zal dit ook op film vlak een gigantische klap in hun gezicht gaan geven. Het zal nog meer druk op serie gaan leggen. Inmiddels is de domeinnaam www.assassinscreedcollection.com vastgelegd, er staat nog niks op maar de domeinnaam is 100% in handen van Ubisoft:

De geruchten gaan hier al langer over dat Ubisoft met een remastered collection gaat komen waarin alle Assassin’s Creed games inzitten die gespeeld kunnen worden op de Xbox One en Playstation 4. Het zou dan misschien vanuit Ubisoft’s oogpunt een veilige en verstandige keuze zijn om naast de film niet een nieuwe Assassin’s Creed neer te zetten maar om een remastered edition ernaast te zetten. Want de film gaat immers nieuwe fans aantrekken en die willen kennis maken met Assassin’s Creed. De film en de games staan los van elkaar qua verhaal maar toch op deze manier krijgen deze nieuwe fans alle delen in een nieuw jasje.

remasterd1

Ook kan het goed / beter uitpakken voor Ubisoft wanneer de film tegen gaat vallen. Want de geschiedenis leert ons dat game verfilmingen meestal slecht uitpakken. De film valt tegen, geeft schade aan de naam en de game valt automatisch tegen ondanks dat het los staat maar het geeft toch schade aan de naam. Ook kan het andersom hetzelfde effect geven dat als de game tegenvalt men automatisch denkt dit valt tegen dus is de film ook een flop.

Kortom het zou erg logisch zijn als Ubisoft denk laten we het wederom op save spelen en laten we beginnen met een remastered collection uit te brengen. Waarin alle delen direct aanwezig zijn of per “saga”. Assassin’s Creed I, Assassin’s Creed The Ezio Saga, Assassin’s Creed The Kenway Saga incl. Rogue. Echter zal dit heel veel werk zijn om alle delen op te poetsen of om deze van de grond af aan op te bouwen. En wederom zal dit veel werk, veel manuren en vooral veel geld gaan kosten.

Wat denken jullie gaat Ubisoft het op save spelen, gaan ze de serie veranderen van cyclus?
Kortom deel jou gedachten / mening met ons.