MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Articles and Reviews
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Artikel: Assassin’s Creed Syndicate Tour – Amsterdam

Afgelopen jaar werd er een nieuw deel uit de Assassin’s Creed-franchise aangekondigd, genaamd Syndicate. Nu het niet ver is van release, werd het hoogtijd voor promotie! En dit jaar ging het allemaal heel anders, door middel van een tour!

De Assassin’s Creed Syndicate Tour was in 9 hoofdsteden te bezoeken, waaronder Amsterdam. Op 16,17 en 18 juni konden we in Nederland het nieuwe deel uitproberen in het Transformatorhuis op het Westergasterrein. Drie dagen lang kwamen fans vanuit allerlei steden om deze unieke ervaring te beleven. Verder was deze tour te bezoeken in Berlijn, Madrid, Milaan, Parijs, Stockholm, Londen, Sydney en Moskou.

AC Tour Amsterdam
AC Tour Amsterdam

Jacob verwelkomt fans

Zodra je binnen komt en je je e-ticket hebt laten scannen, loop je een donkere ruimte in (waar je bijna je nek breekt door een afstapje) en sta je voor een enorm scherm. Op dit scherm zouden de bezoekers worden begroet door de nieuwe assassin Jacob Frye. Lastig maar waar, op het scherm was de trailer te zien wat we tijdens de E3 ook zagen. Niet geheel wat we hadden verwacht maar je kwam er in ieder geval wel ontzettend in de stemming door!

Eerste keer Syndicate spelen

Het moment waar we allemaal op hebben gewacht, en de reden waarom je naar deze tour wilde gaan; Gamen!
Om een stuk uit het spel te kunnen spelen moest men zich registreren via de website. Iedereen kreeg dan 20 minuten aan speeltijd. Ik mag er niet inhoudelijk op ingaan wat er aan nieuwe informatie is vrijgekomen, noch mochten er foto’s worden gemaakt.

Er stonden een aantal televisie schermen dus velen konden tegelijk gaan gamen. Koptelefoon op, PS4-controller in de handen en iedereen zat direct in zijn/haar eigen wereld. Het enige wat ik erover kwijt kan zijn allemaal verhaaltjes die eigenlijk niet echt meer tot nieuwe informatie behoren. Want deze hebben we allemaal via trailers tijdens de E3 en wereld première gezien. Het is grafisch zo ongelooflijk mooi allemaal. Alles is tot in de kleinste details uitgewerkt en het leek niet eens meer altijd op animatie, je zat er gewoon in. En doordat je zo dicht op het scherm zat, want de bankjes konden niet verder naar achter worden geschoven, zat je er nóg verder in.

Ondanks dat we Evie niet hebben kunnen zien, hebben we al kennis kunnen maken met Jacob. Er was genoeg tijd om één missie uit te spelen en nog even te kunnen free-runnen door Londen. Ubisoft heeft als het ware alle pluspunten uit alle voorgaande delen in één deel gestopt, en er nog eens een schepje schittering bovenop gedaan. De map is wederom weer gigantisch, het is een lust voor het oog en ik kan absoluut niet wachten om de rest van Syndicate thuis te kunnen ervaren!

Tattoo

Als je rondloopt zie je twee onwijs enthousiaste vrouwen zitten die maar niet kunnen wachten om een tijdelijke tatoeage bij je aan te kunnen brengen! Het iconische Assassin’s Creed-logo was er in verschillende maten te krijgen en was in feite een plakplaatje wat met water werd aangebracht. Je kent ze wel van vroeger, sticker in een eitje van plastic dat uit een snoepautomaat kwam rollen voor 25 cent. Zeer leuk initiatief wel, en ik moet zeggen dat het logo er wonderbaarlijk lang (5 dagen) op bleef zitten. Jammer genoeg voor de tempeliers onder ons, waren er geen tempelier logo’s. Als je dit alsnog wilde, pakte de enthousiaste dame een kwast en schmink. Eindresultaat; er staat het woord “templar” op je geschreven.  Mensen, dit kunnen we thuis ook met een stift doen. Klein verbeterpuntje misschien, maar ik zou in het vervolg graag ook Templar logo’s willen zodat fans een keuze hebben. Alsjeblieft, Ubi?

Assassin's Creed symbool
Assassin’s Creed symbool

Historie

Waar Assassin’s Creed nou echt om draait, is het historische gedeelte. Hier was ik onbeschrijflijk enthousiast over tijdens de tour!
Er was zoveel te vinden aan informatie over de Assassins, Tempeliers, wapens, uitrustingen, locaties e.d.  De AC-fan in mij kreeg de ene nerdgasm na de andere door de prachtige schilderingen van de bekende personages uit de franchise. Er hingen foto’s van letterlijk elke assassin en tempelier. Niemand werd overgeslagen, en er was zelfs meer achtergrond informatie te lezen dan op Wikipedia. Dit was in mijn opinie zeker een must voor elke Assassin’s Creed-fan.

Op de foto met Grand Master Templar; Haytham Kenway.
Op de foto met Grand Master Templar; Haytham Kenway.

Photo booth

Heb jij je vrienden verteld dat je een assassin bent, maar geloven ze je niet? Bij de photo booth kon je je bewijsmateriaal laten maken! Bezoekers konden kiezen uit drie verschillende achtergronden; Leap of Faith, Train Station en de Big Ben. De foto’s werden gemaakt met behulp van chromakey (green screening) dus je bewust zijn van je plek op de foto kon tricky zijn. Gelukkig zijn alle foto’s goed gelukt, want iedereen werd geleid door een professionele fotograaf. Neem een plek op de “X” and strike a pose!

Patrick Paumen neemt een leap of faith
Patrick Paumen neemt een leap of faith

Barber Shop

Hier heb ik me toch het meest vermaakt. Niet omdat ik zelf een plek in de stoel heb genomen voor een traditioneel Victoriaans kapsel, maar omdat de twee heren die hier aan het werk waren gewoon super gezellig waren. Ik heb meer bezoekers bij de Barber Shop zien blijven hangen dan bij welke stand dan ook. Iedereen maakte een fijn babbeltje terwijl ze geknipt werden en ik heb niet één persoon zonder een glimlach weg zien gaan. Ik heb er een hele tijd bij gestaan en de resultaten waren echt prachtig om te zien! En het mag nog wel een aantal keer benoemd worden hoe mooi deze twee mannen waren tijdens het werken. Een plaatje!

Druk aan het werk bij de Barber Shop
Druk aan het werk bij de Barber Shop