MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Articles and Reviews
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Artikel: Assassin’s Creed-film wat we tot nu toe weten

Wat er ook gebeurt, hou 21 december 2016 vrij in je agenda want dan komt de langverwachte film uit. In juni 2012 doken de eerste berichten op dat er een gameverfilming zou komen van Assassin’s Creed. Met Michael Fassbender als Desmond, assassin en producent. Op 14 februari 2015 gaf Yves Guillemot eindelijk groen licht voor deze verfilming. Maar nu jaren na het eerste bericht; wat weten we nu eigenlijk over deze verfilming?

Laten we beginnen bij het begin in 2012, de eerste aankondiging. Michael Fassbender die we allemaal kennen uit oa: Prometheus, X-Men, 12 Years a Slave, 300, Band of Brothers. Het was ook in hetzelfde jaar dat Assassin’s Creed III moest uitkomen. Meteen waren de geruchten dat de film hier iets mee zou doen maar dit was niet waar. Ubisoft was ook in gesprek met Sony om samen de film te maken maar uiteindelijk besloot Ubisoft de film zelf onafhankelijk te maken en produceren.

Game-verfilmingen gaan niet altijd goed samen, de Resident Evil-serie is de enige in zijn soort die tot goed bestempeld mag worden. Of valt deze Prince of Persia hier ook onder? Nee toch, of wel?…

Rond de release van Assassin’s Creed III besloot Ubisoft meer vaart achter de film te zetten. Er werd een nieuw bedrijf opgericht, de film en tv-tak van Ubisoft onder de naam Ubisoft Motion Pictures. Dit waarschijnlijk ook met het oog op de toekomst om andere IP`s van Ubisoft te verfilmen. Denk dan aan Splinter Cell, Watch Dogs, Ghost Recon, Rabbids en Far Cry.

Hoewel alles bekend werd gemaakt in 2012, bestaat dit bedrijf al sinds 2011. Kort gezegd de plannen om met Sony samen te werken was dus al ruim een jaar voor de bekendmaking stukgelopen. Rabbids Invasion in samenwerking met Nickelodeon is hun eerste productie. Een game en interactieve tv-serie in één. Daarnaast is New Regency als productie bedrijf nauw betrokken bij deze verfilming. Een begrip in de filmindustrie met talloze films op hun naam. Ook interessant om te weten is dat volgens de bronnen op en van Wikipedia ook Watch Dogs en Splinter Cell vernoemd staan. Het lijkt er dus sterk op dat Ubisoft en New Regency een lange toekomstige samenwerking aangaan.

Naast de productie is het ook van belang dat er een goed scenario geschreven moet gaan worden gebaseerd op de Assassin’s Creed game-franshise. En hier is Michael Lesslie voor aangesteld. Voor mij een redelijk onbekende speler die nog niet veel heeft gemaakt op de korte film Skirt en een Engelse theater stuk genaamd Prince of Denmark. Ook is er een tweede producer aangesteld genaamd Conor McCaughan met wederom weinig op zijn CV. Tenminste wat niet zichtbaar is via IMDB / Wikipedia. Er is weinig over hem te vinden behalve dat hij aan deze gameverfilming werkt.

Rond mei 2013 was het zover, de film Assassin’s Creed kreeg een release datum namelijk 22 mei 2015. Maar gek genoeg was er nog niks bekend, behalve twee zinnen aan informatie wat iedereen had kunnen verzinnen. Januari 2014 werd eindelijk de regisseur bekend gemaakt, namelijk regisseur Daniel Espinosa die we kennen van Safe House (oa. Denzel Washington, Ryan Reynolds). En het script zou geschreven worden door niemand minder dan Scott Frank van oa. Minority Report, The Wolverine en A Walk Among the Tombstones. Maar wederom geen informatie over de film in welke vorm dan ook.

Rond mei 2014 kreeg de scenario schrijver Michael Lesslie hulp van twee nieuwe scenario schrijvers. Namelijk de heren Adam Cooper en Bill Collage van oa. Tower Heist en Exodus. Een tijdje was het stil rondom de productie. Behalve dat Michael Fassbender nog nooit een Assassin’s Creed game had gespeeld maar hij wilde het wel zo trouw mogelijk aan deze game-serie houden. Hij heeft nog nooit een game ervan gespeeld maar is gelukkig wel op de hoogte van het verhaal. Dat klink gelukkig wel weer geruststellend.

robertjr

En toen opeens rond september 2014 kwam er een nieuw gerucht. Niemand minder dan Robert Downey Jr. zou de rol van Leonardo da Vinci gaan vertolken. Het is en blijft en gerucht want het is niet bevestigd noch ontkracht, dus er is nog een kleine kans!

Toen vielen Pasen en Pinksteren toch op één dag! Want eindelijk gaf de heer Yves Guillemot officieel groen licht voor het gehele project. Met direct ook een echte officiële release datum, namelijk 22 december 2016. Met Justin Kurzel als regisseur, en uiteraard Michael Fassbender in de hoofdrol. Kort hierop werd ook een tweede hoofdrol speelster bekend gemaakt, Marion Cottilard. Die we kennen van oa. The Dark Knight Rises, Inception, Taxi 3 en Macbeth.

Wat weten we nu van het verhaal? De setting? Vanaf dit punt is het puur gebaseerd op geruchten, maar wel geruchten die logisch klinken.

Michael Fassbender is in de moderne tijd een ter dood veroordeelde crimineel. Die als pion is gebruikt door zowel de assassins als de templars. Wanneer hij contact maakt met de Animus naar het verleden neemt hij de gedaante aan van de assassin Aguilar de Agarorobo, en zou zich afspelen tijdens de Spaanse inquisitie rond 1478. Tomás de Torquemada, een monnik in de orde van de Dominicanen en berucht inquisiteur die we kennen uit Assassin’s Creed II die zij aan zij stond met Rodrigo Borgia. Daarnaast zal Alan Rikkin de CEO van Abstergo (Animus Project) en de leider van de Templar Orde een rol spelen. We zullen hem niet zien, maar wel zou hij te horen zijn.

spanish-history-inquisition

Kortom we kunnen ervan uitgaan dat de aankomende Assassin’s Creed-film niet gebaseerd zal zijn op de game-serie. Wat denken jullie is dit goed gekozen of hadden jullie toch liever één van de games verfilmd zien worden?


Tot die tijd moeten we het doen met deze korte Assassin’s Creed-film; Lineage.
In mijn ogen behoord deze tot één van de beste game-verfilmingen.

Bronnen: Screenrant, IMDB, Filmtotaal, Wikipedia, Google.