MyCreed World

Menu
 • Assassin’s Creed
  • Close
 • All Articles and Reviews
  • Close
 • MyCreed World and Network
  • Close

Artikel: Assassin’s Creed Chronicles: China

Vanaf vandaag kunnen we aan de slag met het eerste deel uit Assassin’s Creed Chronicles. Dit eerste deel uit deze trilogie speelt zich af in China. We maken kennis met Shao Jun waar we al kennis mee hebben gemaakt tenminste als je de animatie film Assassin’s Creed Embers hebt gezien. Niet gezien? Niet bekend? Geen probleem we hebben deze animatie film bij dit artikel erbij geplaatst.

Assassin’s Creed Chronicles: China speelt zich af in het China van 1526, waar de Ming-dynastie op het punt van instorten staat. Jij bent Shao Jun, de laatst overgebleven Assassin van de Chinese Brotherhood die naar haar thuisland terugkeert met maar een doel voor ogen: bloedwraak. Getraind door niemand minder dan de legendarische Ezio Auditore is ze vastbesloten haar gevallen broederschap niet alleen te wreken, maar ook te herstellen.

Assassin’s Creed Embers

ac-embers-1

We maakte al kennis met Shao Jun in Juni 2011. Deze animatie film zat bij de special edition en codex edition. Deze korte animatie film liet de laatste dagen zien van Ezio. Hierin maakte Shao Jun haar eerste opwachting, en tot op heden bleef het stil rondom haar. Want wie was ze? Wat was haar link met Ezio. Op deze vragen krijgen we nu in zekere zin antwoord.

https://www.youtube.com/watch?v=npaG_au4ov4

Wie is Shao Jun?

shao-jun-1

Naam: Shao Jun
Geboren: 1505, Beijing, Empire of the Great Ming
Lid van: The Brotherhood
Komt voor in: Assassin’s Creed: Embers, Revelations boek Assassin’s Creed Chronicles: China
Stem actrice: Angela Galuppo

“I was born a concubine, but my Mentor freed me when I was young.”
―Shao Jun.

Shao Jun, werd nadat de keizer onder rare omstandigheden dood werd aangetroffen gered door The Brotherhood. De nieuwe keizer Jiajing zag The Brotherhood als een gevaar en liet alle assassins uitroeien. Jun en haar mentor vluchtte naar Italië en bezochten Ezio Auditore. Met maar één doel, trainen, en zorgen dat zei The Brotherhood kon herstellen. Tijdens haar reis werd haar mentor vermoord door de mannen van de keizer.

Na lange tijd ontmoette ze Ezio die inmiddels gepensioneerd was en met zijn gezien leefde in Toscane. Hij weigerde zijn hulp te verlenen, hij was op leeftijd had genoeg betekend voor The Brotherhood. Na veel aandringen besloot Ezio om haar toch te helpen. De mannen van de keizer vonden haar eindelijk en gingen in de aanval. Ezio en Jun gingen in de verdedigen totdat alle mannen vermoord waren. Ezio vond dat Jun klaar was met haar training, en ze gingen uit elkaar. Ezio gaf haar een kist mee die ze alleen mocht openen wanneer het echt niet meer anders kon. Wanneer ze haar geloof in The Brotherhood dreigt te verliezen alleen dan mocht het geopend worden.

Jun ging terug naar China. China stond op instorten. Ze begon aan de zware taak om The Brotherhood in China te herstellen.

acc-china-screen4-full_197361

Assassin’s Creed Chronicles: China

 • Zie een keizerrijk instorten
  Reis door China en ontdek wat dit land zo fascinerend en legendarisch maakt. Besluip je vijanden vanaf de daken van de Verboden Stad, hou je schuil in de schaduw van de Grote Muur en ontmoet iconische historische figuren.
 • Ga op in een unieke stijl
  Shao Juns avontuur wordt op een unieke manier tot leven gebracht door traditionele schildertechnieken te combineren met moderne impressionistische invloeden. Al die elementen vormen bij elkaar een levend schilderij, dat geen speler onberoerd zal laten.
 • Sluip in een nieuwe dimensie
  De spanning van een Master Assassin ervaar je dit keer in 2.5D. Een nieuwe dimensie, waarin je het sluipen, speuren, misleiden en moorden op een nog intensiever niveau beleeft.
 • Watervlug in de Assault Course
  Vrij en vooral snel kunnen bewegen is essentieel voor elke Assassin’s Creed-speler. Of je nu probeert te ontsnappen aan je vijanden en over obstakels springt of juist onopgemerkt over de daken wilt sluipen, het gevoel dat je over elke beweging controle hebt is van levensbelang.
 • De wapens van Shao Jun liggen in jouw handen
  Gevechten zijn soms onvermijdelijk en daar kun je maar beter goed op voorbereid zijn. Shao Juns arsenaal is een combinatie van stijlvolle precisie en dodelijke kracht: van martial arts tot een krachtig Kian-zwaard en een speciaal verborgen schoenmes.
 • Verruim je blik
  Schakel nu eenvoudig tussen verschillende camerastandpunten op de omgeving voor, naast en achter je en kies zo de beste route naar je doel. Verken nieuwe paden, volbreng extra missies, vind verzamelobjecten of neem simpelweg de snelste weg.
De prijs voor dit eerste deel is: € 10,00 en is te downloaden via uPlay, PSN en Xbox Live

Bronnen: Ubisoft, YouTube, Wiki, MyCreed Cosplay